kiki vai Публикувано Септември 13, 2006 Публикувано Септември 13, 2006 на някой да му се намират някакви уроци по фламенко, съмнявам се, но все пак................. Цитирай
adXok Отговорено Септември 15, 2006 Отговорено Септември 15, 2006 kiki_vai, аз имам 4 видео урока и една книга с аудио диск! Но те предупреждавам: ТЕ СА ЗА НАПЪЛНО НАЧАЛНО НИВО НА ФЛАМЕНКОТО. В книгата са обяснени 18-те вида фламенко: танго, булерия, алегрия и т.н. Има всички необходими техники във видеото: голпе, расгео, алсапуа, използването на серхияс (барета), тремоло, акценти и т.н. Ако искаш и с в София, кажи кога и къде, но трябва книгата да си я взема от Ловеч, щото е там (ако искаш да си я преснимаш). мп3-тата от диска с упражненията са ми тук. Книгата съм си я купувал от Испания - преди 3-4 години беше... ама кат съм без китара, го позарязах сега! По изборите ше си ходя в Ловеч и ще я взема... ако ти се чака до тогава. Всъщност нотирането на фламенкото и табулирането му са неразчитаеми без да се познават абсолютните основи! Пиши и ше се разберем. Не ща кинти, ама ако имаш някакви видео файлове... Например преди около 4-5 години даваха късно през нощта по Канал 1: ФУРИЯ - съвременото фламенко Та ако имаш нещо такова - да трампим. Иначе останалото (след овладяването на основните похвати, техника, фалсетас и прогресияс) е само гледане и "крадене с очи". Та така! Може да потърся още два видео урока с примери за различните стилове фламенко, ама не знам къде са все още! Цитирай
kiki vai Отговорено Септември 15, 2006 Автор Отговорено Септември 15, 2006 ами имам един филм 1995 за фламенкото, дано да е то има и една песен с пако де лусия Цитирай
kiki vai Отговорено Септември 15, 2006 Автор Отговорено Септември 15, 2006 смисъл в тва видео Цитирай
kiki vai Отговорено Септември 15, 2006 Автор Отговорено Септември 15, 2006 имам много албуми на пако де лусия също и таблатури за guitar pro 5 ако те устройва Цитирай
adXok Отговорено Септември 16, 2006 Отговорено Септември 16, 2006 Давай филма от '95-та и си стискаме ръцете! Ще ти донеса и книгата да си я снимаш и да си копнеш диска... след 22 октомври за нея обаче. :hello: Цитирай
kiki vai Отговорено Септември 16, 2006 Автор Отговорено Септември 16, 2006 къде живуркаш и за кога да се разберем щото аз не съм от софия Цитирай
Vlad Отговорено Септември 17, 2006 Отговорено Септември 17, 2006 (Редактирано) Без да се натрапвам искам да спомена, че една от школите, които съм издал за китара, е с български фолклорни пиеси за две китари, като втората е с фламенко аранжимент: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%EB%EA%EB%EE%F0 използвани са щрихи като разгадо, алзапуа и т.н., което е означено в нотите по съответния начин. Има възможност да ги изпращам на посочен адрес в България. За подробности: ЛС или и-мейл от форума. Влад п.п. На адрес http://www.meloman-bg.com/ в секцията "статии" има три интересни статии за фламенкото с автор Маргарита Борисова. В. Редактирано Септември 17, 2006 от Vlad Цитирай
adXok Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 kiki_vai забравих да ти кажа, че ще трябва да си "на ти" с испанския, за да разбереш за какво става въпрос в книгата и във аудио-диска и във видео уроците! На английски няма нищо, с изключение на една част където обясняват от какви дървета се прави фламенко китарата... палисандър и кипарис основно! Та ако си "на ти" със испанския, ще ти свършат работа, в противен случай се страхувам, че може да се объркаш. защото наред с правилните техники в уроците показват и повечето неправилни постановки на свирене, което си е объркващо, ако не шпрехаш спениш на добро ниво! Цитирай
Recommended Posts