maringtr Публикувано Септември 12, 2006 Публикувано Септември 12, 2006 Здравейте, много разчитам някой да ми разясни един въпрос... Накратко, купихме си преди време за репетиционната едно много хубаво лъснато соло барабанче... В един хубав ден месеци след това, зад него седна един не толкова хубав клавирист и връвта, която държи резонатора се скъса и резонатора увисна... Купих канап от близкия магазин и го оправих, но оттогава се къса един път на всеки 2-3 репетиции... А връвта е много здрава, чудя се да не би да не го връзвам правилно и затова да се къса? Помагайте защото ми омръзна да го поправям всеки ден!! Цитирай
jeleto Отговорено Септември 12, 2006 Отговорено Септември 12, 2006 Ами аз го връзвам с дебела рибарска корда... не съм имал проблеми до сега. Цитирай
zazo Отговорено Септември 12, 2006 Отговорено Септември 12, 2006 Не ти е правилен "канапа". Рибарската корда не е лоша идея връзка за обувка на мен също ми е вършила работа, когато се е налагало да импровизирам. Цитирай
Rocko Отговорено Септември 12, 2006 Отговорено Септември 12, 2006 Туряй си една изкуствена връзка от обувка,както казва колегата......има едни които са от материал подобен на капроновите въжета за дърпане на автомобил ....мноо здрава работа Цитирай
maringtr Отговорено Септември 12, 2006 Автор Отговорено Септември 12, 2006 Значи проблема е от канапа така ли? Цитирай
bonzo Отговорено Септември 12, 2006 Отговорено Септември 12, 2006 Да,от канапа е.Ако не се скъса канапа,то поне отпуска по малко.Но аз ти предлагам вместо да връзваш и да се мориш си купи една хубава машинка за барабанчето. Цитирай
maringtr Отговорено Септември 12, 2006 Автор Отговорено Септември 12, 2006 бе тя машинката не му е лоша... Добре какво да взема тогава? Откъде мога да намеря въпросната рибарска корда? Цитирай
jeleto Отговорено Септември 12, 2006 Отговорено Септември 12, 2006 От всеки рибарски магазин.. Но гледай дебелината да е от 0,30 наогре. И вързвай на два ката задължително. Цитирай
maringtr Отговорено Септември 12, 2006 Автор Отговорено Септември 12, 2006 Абе аз съм уникално прост, няма ли да стане с найлонова струна от класическа китара??? Цитирай
jeleto Отговорено Септември 12, 2006 Отговорено Септември 12, 2006 Бива... Ако не стане - купи си една дебела корда, ще струва не повече от 4-5 лв и я навий на два-три ката за по-здраво. Цитирай
maringtr Отговорено Септември 12, 2006 Автор Отговорено Септември 12, 2006 Стана и то идеално!!! Как не съм се сетил по-рано ами ходя да купувам канапи и глупости В тоя ред на мисли - продавам руло канап, малко употребявано, много запазено - 1лв ХАХАХАХ Цитирай
jeleto Отговорено Септември 12, 2006 Отговорено Септември 12, 2006 С какво го направи, с корда? Цитирай
imperor Отговорено Септември 12, 2006 Отговорено Септември 12, 2006 (Редактирано) Ако на упорите на кордите има освен по 2 кръгли дупки (за каквато и да е сиджимка) и по една правоъгълна, през правоъгълните дупки се прокарва чембер за палети. Това няма никакво късане!!! Издържа тонове... Редактирано Септември 12, 2006 от imperor Цитирай
maringtr Отговорено Септември 13, 2006 Автор Отговорено Септември 13, 2006 Аз го направих със струна, засега държи пък нататък ще видим... Цитирай
evans Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 Значи и аз бях с същият проблем със първото ми барабане,трябва да си намериш по- здрави въженца,има едни оранжеви които са за селскостопанска работа,те са много здрави Цитирай
Recommended Posts