Icarus Отговорено Май 8, 2008 Отговорено Май 8, 2008 @BREAKDOWN, кач пара и какви марки имат? Цитирай
Jimmy Отговорено Март 24, 2009 Отговорено Март 24, 2009 А къде можем да чуем звука който издава. Инструмента де! Не гаджето... Защото ми звучи много познато и мисля че Omnia или Faun ползват такова. чуй и това: Цитирай
dianstefanov89 Отговорено Март 30, 2009 Отговорено Март 30, 2009 (Редактирано) Във Варна има две укулелета в магазин фактор, едното е сопран /най-малкото/ за 60 лв, а другото е по-голямо за 100 лв някъде. Аз имам едно от най-малките, докараха ми го от Америка, голям е купон с него,особено на плажа. На него са се разписали John Lawton от uriah heep и вскички пичаги от БТР. Ето и малко снимки: Редактирано Март 30, 2009 от dianstefanov89 Цитирай
Malcolm_Young Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 Хах,доколкото знам Джими Хендрик е свирил и на укулеле.В магазин Камертон има едно http://www.camerton999.com/bg потърси го.Ако не го намериш им пиши мейл(винаги отговарят) Късмет! -------------------- http://www.usersigs.com/site/data/thumbnai...-purple-fan.gif Цитирай
Бицев Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 За най-добра представа как звучи и как се свири, а и за мотивация - съветвам всички да погледнете ей този: Особено след около 2:40'' - вижте му (ако можете) дясната ръка И другите му изпълнения линк-нати от същата страница са за виждане и чуване... Той не случайно прави поклон на Джордж Харисън. Въпросният (мир на душата му!) беше голям почитател и майстор на укулелето, винаги си е носил поне едно при пътувания, много често- две (за да се джеми с приятели). Много често са се джемили с Пол МакКартни, макар само в домашен и приятелски кръг. Това особено излезе наяве около мемориалния концерт за Джордж (горещо препоръчвам ДВД-то, толкова легенди на куп рядко се събират) - където Сър Пол стартира соло (колективния) кавър на Something, като си акомпанира..на юк*. В същия концерт на укулеле свири (майсторски) и Джо Браун (британска рок-енд-рол звезда отпреди Бийтълз, баща на Сам Браун, аке нейното именещо ви говори)... Преди няколко години заснех друг един 'екзотичен' инструмент при командировка в Москва - само няколко секунди видео от телефон. За да стане 'клип-че' го разширих с неподвижни снимки, на които подложих части от споменатото изпълнение на Пол с укулеле: мисля,че добре се връзва: - - - - - * Разговорно най-често на тези дрънкулки им казват просто 'uke' или 'ukes' (мн.ч.) Цитирай
fLiSk Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 Боб Марли също е измислил доста парчета на укулелето, а после са си направени цялсотно. То това му е и голямото предимство, че можеш да го разнасяш навсякъде заради размера, в същото време не е толкова различно от китарата и съответно позволява да си "раздрънкваш" идейки почти навсякъде. Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 (Редактирано) С "ЮК" може да се прави пълноценна музика - ето НЕЩО, което наистина ме беше вдъхновило да си купувам укулеле, а иначе оркестърът е много стар и е световно известен. Надявам се да ви достави същото удоволствие, каквото на мен! Редактирано Май 5, 2009 от Vasil Pavlov Цитирай
fLiSk Отговорено Май 6, 2009 Отговорено Май 6, 2009 А, не споря по въпроса, отгоре е даден супер пример също с песента на Харисън. Просто ситуацията "пъхаш в джоба и заминаваш" също спомага много Цитирай
Бицев Отговорено Май 6, 2009 Отговорено Май 6, 2009 А, не споря по въпроса, отгоре е даден супер пример също с песента на Харисън. Просто ситуацията "пъхаш в джоба и заминаваш" също спомага много Това наглед 'несериозно' използване всъщност даже помага на 'сериозното': няма по-добър начин да овладееш виртуозно един инструмент от това да го имаш винаги и навсякъде с тебе. Голяма тренировка може да падне! Цитирай
VoXa_pZ Отговорено Май 6, 2009 Отговорено Май 6, 2009 (Редактирано) значи видях едно в магазин динакорд в пловдив но беше хипер грозно синйо с некфи шарении по него беше 40 лева ако на некой му хареса ... п.с. мисля че беше стагг Редактирано Май 6, 2009 от VoXa_pZ Цитирай
sasoh Отговорено Май 7, 2009 Отговорено Май 7, 2009 Ти като не можеш да напишеш 'синьо' правилно на български, мислиш ли, че някой ще те вземе насериозно? Цитирай
dianstefanov89 Отговорено Май 7, 2009 Отговорено Май 7, 2009 значи видях едно в магазин динакорд в пловдив но беше хипер грозно синйо с некфи шарении по него беше 40 лева ако на некой му хареса ... п.с. мисля че беше стагг От личен опит, всичко на стагг е пълен т*Ш*к ! Разходи се до Варна или София и намери нещо за до 60 лв / и пак се върни към Варна да си избухваш на плажа с него./ Пък ако не ти пука толкова вземай стагга и му радвай един сезон /то май толкова е срока на годнос на тази марка./ Цитирай
VoXa_pZ Отговорено Май 8, 2009 Отговорено Май 8, 2009 ти за 40 лева ако милсиш че щи дадът гаранция жестоко се лъжеш те за китарри за по 200 кинта не дават па за тва... Цитирай
Malcolm_Young Отговорено Май 15, 2009 Отговорено Май 15, 2009 (Редактирано) Тук можеш да видиш как звучи на Металика Seek and Destroy на укулеле.Аз видях същото в Камертон ама са го взели.А това мисля,че е марково Редактирано Май 15, 2009 от Malcolm_Young Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Май 16, 2009 Отговорено Май 16, 2009 ^Тоя има моменти, където ОПРЕДЕЛЕНО свири фалшиво, ама .... Последно, някой знае ли, къде в София, може да се намери укулеле? Може скоро да си взема едно, ако някой знае точно къде има, да казва? Цитирай
Recommended Posts