Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Сменяй задължително, но пак казвам, надали е от тях. При китайските китари е различно при всяка. Както ти казах моята дойде с денивелация и 2-3 мъртви прага. Занесох я на лютиер и в момента няма проблеми, но ми каза, че лека денивелация ще си има винаги. Китайска му работа. :>

Отговорено

Не, не, исках да кажа, че при новите струни първите няколко дни винаги има fret buzz, докато легнат (или поне при мен :D). А не, че струните са лоши.

Отговорено

Честита придобивка.

Относно за бръжденето,ако имаш притеснения занесия на сетъп при лютиер.По принцип като се купува нова китара не е зле да се закара на сетъп.Аз като поръчах преди време китара от София след като пристигна в Варна след 2 дена грифът се  поизви назад от вляжният въздух.Поздрави и успехи.

Отговорено

Благодаря! 

Върти ми се в главата да я занеса на лютиер, но не знам в Бургас да има такъв? (то има де, просто аз не знам къде е :D)

Отговорено

Честито!
Смени струните, настрой китарата и изчакай 1-2 дни да легнат струните и грифа да се адаптира.

По принцип при смяна на струни - като производител или големина е необходима настройка на тръст-рода и след това на височината на струните.

Може и струните да са мого ниско. По принцип много ниски струни не носят нищо, освен слаби пръсти и лош звук.

Отговорено

Честито!

Смени струните, настрой китарата и изчакай 1-2 дни да легнат струните и грифа да се адаптира.

По принцип при смяна на струни - като производител или големина е необходима настройка на тръст-рода и след това на височината на струните.

Може и струните да са мого ниско. По принцип много ниски струни не носят нищо, освен слаби пръсти и лош звук.

Точно за това си мислех. Дали в Бургас има някой, който може да я setup-не? Не познавам лютиери тук?

Отговорено

Току що отписа всички китари Ibanez :>

хахаха ми те са си за отписване по моему де