boreto Публикувано Август 26, 2013 Публикувано Август 26, 2013 Представям ви новото ми парче наречено "Ending..." Композирано и изцяло изсвирено и записано от мен - китари, бас барабани. Качеството на записа не е кой знае какво, но поне може да добиете представа за идеята. Технически особености : Записвано е на Logic с Focusrite Saffire 40. Барабаните са записвани с AKG C1000S оувърхеди, Shure Beta 91 в касите, томовете са със Stagg вокални (не се смейте! вършат работа . Всичко това от пулта влиза стерео във картата - кажи речи нулева възможност за обработка и баланс. Примитивно, но съм свикнал така. Барабаните са на един тейк - има грешки тук там, но пък се отразява добре на свиренето Малко ривърб и EQ от лоджика, звука е максимално суров. Бас - евтин китайски Warwick със EBS MicrobassII, забодени в картата - плъг енд плей. Като басист съм пълен гьон, но пълни що годе. Не съм слагал дори EQ. Китари - АмГъл Sovereign 2х12, добрия стар Shure SM57 пак в картата. 4 трака - два ляво, два дясно. Много леко EQ, леко прибиране на средите. Акустичната е евтинджар Framus, с възможно най-непретенциозното пиезо. Малко хорус и ривърб от лоджика, няма дори EQ. Пускам парчето с цел търсене на съмишленици и хора, които биха добавили я соло, я готин вокал, я пък да изсвирят бас като хората. Ако има желаещи ще бъда особено щастлив По техническата част пък приемам всякакви идеи, въпреки че съм пълен лаик - то си личи де. Мастъринг даже не знам, какво точно е. Знам само, че е важно Поздрави https://soundcloud.com/boreto/ending 8 Цитирай
jabs Отговорено Август 26, 2013 Отговорено Август 26, 2013 (Редактирано) Мога ли да споделя че не си падам по точно този тип музика, пък слушам парчето за трети път Като се има предвид че само един айпад ми е подръка и пак ми звучи добре... Стегнато, мелодично. Защо не го довършиш? Ако е мислено за инструментал, защо не сбориш солата, с такова мелодично мислене със сигурност ще стане страхотно.... Яко, яко. Моите си две стотинки Редактирано Август 26, 2013 от jabs Цитирай
sardaesox Отговорено Август 26, 2013 Отговорено Август 26, 2013 Много готино, впечатлен съм , качи го някъде, където може да се сваля за да можем да го омажем Цитирай
boreto Отговорено Август 27, 2013 Автор Отговорено Август 27, 2013 Еее, радвам се, че го харесвате - значи не е свирено и записвано напразно. Вече съм направил от клауда да се сваля. Няма ограничения, бъзикайте го както си искате. 1 Цитирай
boreto Отговорено Август 27, 2013 Автор Отговорено Август 27, 2013 Мога ли да споделя че не си падам по точно този тип музика, пък слушам парчето за трети път Като се има предвид че само един айпад ми е подръка и пак ми звучи добре... Стегнато, мелодично. Защо не го довършиш? Ако е мислено за инструментал, защо не сбориш солата, с такова мелодично мислене със сигурност ще стане страхотно.... Яко, яко. Моите си две стотинки Имам идеи за сола, но по принцип съм сравнително слаб като китарист. В смисъл все солата са ми клиширани. Но виж, мисля има база някой шредър да се развихри ако му е кеф. Цитирай
SGEORGE Отговорено Август 27, 2013 Отговорено Август 27, 2013 Едно вокалче как ще му пасне...Поздравления. Много е яко. Цитирай
sardaesox Отговорено Август 27, 2013 Отговорено Август 27, 2013 Позволих си да пипна това страхотно парче, омазах тук там със сола, на лиричната част не посмях, че е много готина и така също ми харесва https://soundcloud.com/sardaesox/endings 1 Цитирай
jabs Отговорено Август 27, 2013 Отговорено Август 27, 2013 ++++ Boreto, пусни парчето в "Джем", според мен ще е страшен хит и ще се намерят много мераклии да го "омажат" 1 Цитирай
sardaesox Отговорено Август 28, 2013 Отговорено Август 28, 2013 (Редактирано) Омазах с още един сакат пикинг към края..последно, обещавам https://soundcloud.com/sardaesox/endings Редактирано Август 28, 2013 от sardaesox Цитирай
Recommended Posts