Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Въпросът, който ме вълнува от известно време е свързан с китарите тип Лес Пол с пикгард (почти всички модели с малки изключения) и това какво може да се направи след това с дупките от болтовете ако някой реши да свири без пикгард.

Сещам се за един единствен начин да се запълнят тези дупчици и това е със скъсени пирочета (ако китарата е черна ще е лесно). Интересувам се дали лютиерите могат да предложат по-естетичен метод за прикриване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не съм лютиер, но заличаването няма да е лесно. ако искаш въобще да не си личи, че е имало дупка трябва да пребоядисаш нацяло.....

запълването на самата дупка не е трудно - може да стане с кит ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си сигурен какъв лак е използват, можеш да боядисаш само около дупчицата, и да полираш накрая. Така няма да е много видимо, че е имало дупка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....бих искал да добавя и попитам също така от къде мога да си купя винтчета (от тези, който са около адаптерите)? Проверих няколко железарски магазина, но нямаше точно такива. Трябват ми черни.

на тази снимка може да се види за какво говоря:

http://media.samedaymusic.com/media/brand,...df0b21aa31a.jpg

Редактирано от in search of odd intelligence
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да ти кажа наистина намирането на винтчета, които се използват по китари наистина се оказа по-трудно от колкото си представях... :rolleyes: Обиколих всички известни ми железарски магазини и магазини за крепежни изделия но...Накрая се наложи да ми внесат от чужбина, заедно с черни капачета за single coil адаптори, защото знаем че там се продава дет' се вика от пиле мляко, що се отнася до музикални инструменти...

 

Та обиколи музикалните магазини и с много късмет може да попаднеш на някой, който е решил да внесе няколко пакетчета болтчета, продават се в комплекти по около 20, в пакетчета, подобни на тези, в които се продават капачета за потенциометри, превключватели и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако реши човек да свири без пикгард дупките ще си останат и ще е по vintage

баси - някой ден може да ти хрумне пак да сложиш пикгарда - и тогава?

 

То бива маниящина ма да си купуваш видиики от чужбина тва вече не го рабирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е маниящина, ти би ли предпочел болт с четвътита или шестоъгълна глава на pickguard-а, който освен че е грозен, но и пречи и събира много мръсотия...? Все пак си говорим за болтчета 3х14 мм и с 5 мм глава. По тая логика, дай да не си купуваме скъпи китари от чужбина, за какво да дам 1300 лева за китара, която не че е толкова скъпа, а надписа на грифа я прави таква, която няма да звучи 5 пъти по-добре от китара, купена от първия музикален магазин за 260 лв, да не говорим че и повечето хора със скъпи китари не ги ползват на 100 процента, че да си проличат сичките им качества и хилядите левове.

 

Просто всичко е въпрос на избор и личен вкус и пустата естетическа нотка във всеки от нас, не че нямаше да стане и с нормални видии или не че дупките от пикгарда пречат, ама си трябва! Или ти нямап нищо против да свириш на ... такава китара, ако ще и да е несравнима по звук?

 

ugly_guitar_02.jpg

 

Пийс. :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.