Slide Отговорено Август 30, 2013 Отговорено Август 30, 2013 Все тая, ако нямаш възможност да ги пробваш и двете, та да видиш коя ще ти хареса повече и коя ще ти е по-удобна. Доколкото помня нямаш никакъв опит, за това вземай по-евтината. Цитирай
Badass Отговорено Август 30, 2013 Автор Отговорено Август 30, 2013 Абе вече имам опит около 20-30 дни почнах да се уча на една стара акустична китара ,но искам все пак по-добрата от двете да взема .. Цитирай
Slide Отговорено Август 30, 2013 Отговорено Август 30, 2013 Говоря за теоритичен опит, поне. Ако имаш опит и трябва да избираш китара (говорим за скъпи китари, а не такива за 200-300лв. на старо) ще се ориентираш по това от кое дърво какъв тон да очакваш, както за тяло, така и за гриф/фингърборд. Също така за различните видове адаптри, комбинации, различните видове бриджове. Различния размер на прагчета и пр. Тези неща обаче са субективни (дори до степен, че всички производители пишат махагон, но всички махагон, който използват е различен...) За това - златното правило - да пробваш на място, на спокойствие и да прецениш кое искаш. Сега, като за начало, наистина е все тая коя ще вземеш. За това казвам по-евтината, стига тя да няма някакви дефекти. Цитирай
iliev.p Отговорено Септември 1, 2013 Отговорено Септември 1, 2013 (Редактирано) Слайд е прав,пробваш и която ти хареса на теб като звук,просто преди да свириш оглеждаш основно за видими дефекти ,(все пак не би си купил разлепени обувки). Ще ти кажа нещо от практиката, всеки човек харесва различен звук на китара,за един е идеален за друг не,все пак ти ще свириш на нея,това е подобно като със жените) все пак става въпрос за евтини китари ! Благодари му за съветите,щото другите щяха да те оплюят. Редактирано Септември 1, 2013 от iliev.p Цитирай
Badass Отговорено Септември 1, 2013 Автор Отговорено Септември 1, 2013 Благодаря ви много за съветите ,реших или по-точно намерих един стаг г300 за 180 лева и вече дори го и поръчах надявам се да стане работа като дойде да ми хареса (няма как да ида да пробвам ,от малко привинциално градче съм има магазини на близко 80км от мен ,но няма хубави модели или ако има за 600+ лева ) уж е с опция преглед и проба та ще видим стискайте палци Цитирай
Recommended Posts