Gregg Публикувано Юни 20, 2013 Публикувано Юни 20, 2013 Здравейте,С известно закъснение и аз реших да се включа в манията за мини глави. През последните години доста си поиграх с разни дребни лампи, но за съжаление нищо от популярните опции включващи използването на предусилвателни лампи за крайни стъпала не ми допадна като звук, може би поради факта, че тези лампи просто не им е това работата. Има и някои интересни попадения, но като цяло лично на мен винаги нещо ми липсва в такъв звук, сигурно поради факта, че си падам повече по хайгейнски неща. След като се търси някакво умалено копие на голяма глава, където в повечето случаи крайното стъпало е с пентоди с фиксиран баяс, е редно същото да се направи същото, но с умалените им "събратя". По-трудното в случая беше да се намерят минатюрни крайни пентоди, които да свършат работата. Оказа се, че има руски военни версии на такива, при това се намират както у нас така и в ибей, и то на ниски цени. Целта ми беше да се опитам да постигна минимални възможни размери при максимална функционалност и минимална цена. Основните данни на ампа са: - 2 канала - чист (бутон Bright) и драйв (бутон Drive за превключване между Crunch и High gain) - режими на крайното стъпало Пентод/Триод и Фиксиран/Автоматичен баяс - ефект луп (с чип, извън веригата когато не е активен) - ключ за импеданса на говорителите 8/16(4Ома) - усилвателят може да се използва и като дисторшън педал, като звукът се взема след крайното стъпало (резистивен товар 8 Ома) и може да се ползва директно или през кабинет симулация В различните режими на усилвателя мощността е 2, 4 или 6 Вата, откъдето идва и работното име на усилвателя. Понастоящем съм разработил два прототипа на този усилвател с известни разлики в звученето, но с еднакви екстри и функционалност. Вътре има и няколко тримера за донастройване на звука. Това е едно кратко видео тип тийзър, където с моите аматьорски умения в областта на миксирането съм се опитал да загатна за какво става въпрос (мидито на барабаните е много дърварско, ако може някой да помогне да зазвучи по-човешки ще съм му благодарен). Предстои да направя повече семпли (и снимки) и бих се радвал да споделите мнения, критики и/или предложения. 16 Цитирай
jabs Отговорено Юни 20, 2013 Отговорено Юни 20, 2013 Страхотно !! Отвън някак ми напомня на Мини-ректифайъра Предполагам че освен на мен, на много други съфорумци ще е интересно развитието на проекта. Ако искаш, прати ми МИДИ файла на барабаните (ЛС?), ще си поиграя малко със него, доколкото ми позволяват скромните познания Цитирай
bluelemon Отговорено Юни 20, 2013 Отговорено Юни 20, 2013 Изглежда мега яко Като функционалност е предоволно. Може би без микс ще е по гот някой да му спретне едно свирене. Цитирай
Gregg Отговорено Юни 20, 2013 Автор Отговорено Юни 20, 2013 (Редактирано) Ще вербувам някой да го просвири както трябва Ако има желаещи от Варна да ми пишат. Редактирано Юни 20, 2013 от Gregg Цитирай
Trysth Отговорено Юни 20, 2013 Отговорено Юни 20, 2013 Браво, Галине! От доста време очаквах нещо подобно Чакаме още семпли и стърганье Цитирай
Gregg Отговорено Юни 21, 2013 Автор Отговорено Юни 21, 2013 (Редактирано) Това са няколко снимки на втория прототип: Редактирано Юни 21, 2013 от Gregg 11 Цитирай
Gregg Отговорено Септември 30, 2014 Автор Отговорено Септември 30, 2014 (Редактирано) Малко ъпдейт по темата: Редактирано Септември 30, 2014 от Gregg 8 Цитирай
PlamenM Отговорено Октомври 1, 2014 Отговорено Октомври 1, 2014 Това усилвателче ( много ми харесва) има ли комерсиален вариант...т.е може ли да се поръчва Цитирай
Gregg Отговорено Октомври 1, 2014 Автор Отговорено Октомври 1, 2014 Поначало не държа нищо "на склад", затова усилвателят ще бъде наличен само чрез поръчка. За детайли се свържете с мен на лично или през имейла на сайта ми. Цитирай
Recommended Posts