Jump to content
Българският форум за музиканти

Втора ръка тромпет ?


Recommended Posts

Здравейте ! Имам голямо желание да се науча да свиря на тромпет. Попаднах на втора ръка тромпет от "Meister Anton " и пада голяма чуденка дали да го взема, тъй като за съжаление нямам необходимите знания да преценя, дали става или не. Както се разбира от името, това е един човек, който се занимава с изработка на духови инструменти - тромпети, цуг-тромбони, хорни и т.н. Има някакви петънца по корпуса на инструмента, но си мисля, че това е по-скоро грозно естетически, отколкото да оказва влияние на звука и на интонацията най-вече, поправете ме ако греша. Една машинките се движи по-бавно от другите, но като цяло движението им е доста "плавно" и "балансирано". Може би имат нужда от смазване ? Въпросът е : Има ли начин лаик като мен, да прецени с няколко "трика", дали всичко по инструмента е ок, и ако да, какви са те ?

Цената, на която се продава тромпета е 180 евро,  което на фона на "нормалните" цени за тромпети, си е доста изгодно( не визирам китайските стоки с начални цени от по 100 евро за нов инструмент). Знам, че най-добре е, да взема с мен човек, който разбира от тези неща, но за жалост не познавам такъв. Поставям и линк за повече информация - http://www.meister-anton.de/Produkte/7.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.