Anthony Публикувано Юни 3, 2013 Публикувано Юни 3, 2013 Бихте ли препоръчали добри найлонови струни за китара Yamaha NTX 700. Цитирай
iliev.p Отговорено Юни 3, 2013 Отговорено Юни 3, 2013 НЯма специални струни за този модел китара- Цитирай
Anthony Отговорено Юни 3, 2013 Автор Отговорено Юни 3, 2013 Питам, понеже оригиналният сет струни, с който я купих не е най добрият според мен. Не съм начинаещ, свиря повече от 20 години, основно джаз и госпъл, но досега само с китари с метални струни. Отдавна исках да се сдобия с добър инструмент с найлонови стуни, и тази Yamaha NTX определено покри очакванията ми. (Работя в Германия и имах щастието лично да я избера в Thomann) В комбинация с моя AER Compact 60 звучи наистина страхотно, но мисля, че с по добри струни би звучала още по добре. Тъй като нямам опит с найлонови струни моля по знаещите да предложат най добрият, според тях сет. Благодаря предварително. Цитирай
trendkiller Отговорено Юни 3, 2013 Отговорено Юни 3, 2013 (Редактирано) Вземи си от онези в червената опаковка. Редактирано Юни 3, 2013 от trendkiller Цитирай
Fats Отговорено Юни 4, 2013 Отговорено Юни 4, 2013 http://www.thomann.de/de/carbon_konzertgitarren_saiten.html Всичките са с превъзходно качество. Цитирай
Icarus Отговорено Юни 4, 2013 Отговорено Юни 4, 2013 Приятел класически китарист ми беше препоръчал преди време La Bella, червен найлон. Мисля, че би трябвало да са тези: http://www.thomann.de/de/la_bella_820.htm А не е ли най-добрият вариант да навземеш 7-8 различни комплекта, които не си изпробвал, и да си изпробваш на воля? В крайна сметка, знам ли кое би ти харесало, и кое не, всеки е различен. Най-малкото, щом свириш от над 20 години, трябва да си много наясно с това какво ти харесва и какво не, дори да е на непознат инструмент. 2 Цитирай
Anthony Отговорено Юни 4, 2013 Автор Отговорено Юни 4, 2013 Благодаря на всички, които се отзоваха! Цитирай
parsekguitars Отговорено Юни 21, 2013 Отговорено Юни 21, 2013 (Редактирано) AER Compact 60 - усилвател мечта Щом имаш афинитет към по-джазова музика, бих препоръчал струни Hard Tension: D'Addario EJ46 или Savarez New Cristal 501 CJ . Ако на ел. китара си с комплект от 0.11 и нагоре , може да пробваш и с Extra Hard Tension тип и да си прецениш - въпрос на личен избор. Добре да се има в предвид спецификите в класическите, фламенко и джазовите стилове . Лично аз не бих препоръчал фламенко тип струни за твоя инструмент. Дано да съм бил полезен. Успех. Редактирано Юни 21, 2013 от parsekguitars Цитирай
Recommended Posts