Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

тъ, понеже не съм по видео картите се налага да задавам ламерски въпроси. Имам да монтирам няколко филма и се насочих към Сони Вегас, но слагайки няколко трака с ефекти системата започва да бави ужасно и най-вече видео превю-то. Разтърсих се по форумите и някои пишат, че видео картата не участва много в рендването на ефектите, а си е само процесора, харда и рам-а.

Та, да питам ако сменя моята остаряла FX5200 ще има ли файда. Смятам да закача още един монитор за превю-то

системата ми е атлон 64 на 2800 и 2 гига рам, чипсет-а е ВИА

благодаря предварително

бтв един геймър ми предложи 6600GT 128 бита 128 ддр3, но той си разбира от игри, а тука нещата са по-различни. Разтърсих се и разгледах моделите Куадро, но не ми се вместват в бюджета

Отговорено

вземи си 6800 - има начин да се флашне с биос на куадро и става куадро за малко пари :) - тоест принципно 2те карти са еднакви, само биоса не е :)

6600 не препоръчвам - не че аз не съм с такава и бачка идеално, но вече има 7600 която я минава отвсякъде и не е много по-скъпа

Отговорено

мерси за линка, полезен ми беше, но все пак да попитам :

Участва ли видеокартата при слагането на почвече плъгини или не?

Отговорено (Редактирано)

Пешо с много по слаба машина зглобяват видео в една пловдивска

телевизия и нямат проблеми виждал съм го с очите си, сигурно

дерта ти е от някъде другаде :think:

Но пак казвам едва ли е от процесора и рамта те за мен са повече от достатъчни твойте де :)

Редактирано от f1_sound
Отговорено

де да знам, вързах едно тв за втори дисплей и бива, по удобно си е, абе три трака като се смесват не мога да видя на превюто какво става щото забавя много и го дава на кадри, иначе процесора като че ли не се затормозява много с мисленето. Слагам на драфт ама то нищо са не види да го е.., трябва да видя от някой френд ако взема добра карта какво ще се случи :think:

Отговорено

Пешо от 2 години ползвам 2 монитора и като свикнах просто на един съм като в небрано лозе, та мисълта ми е ориентирай се за дуал карта ;)

Отговорено (Редактирано)

Да имах в предвид за два монитора а не един + tv out

абе разбра ми мисалта ;)

Като гледам че процесор и рам имаш достатъчни подарък от една

зрава видео карта няма да е лош ;)

Редактирано от f1_sound
Отговорено

абе да, ама дал ша има файда, мисля си да се обадя на един френд дето е с 6600 гт и после ще споделя впечатления, в крайна сметка никой не ми даде отговор тук дали картата играе положителна роля в "играта"

Отговорено

аз съм със 6600 клокната до дупка, което стига ГТ и за игри - играя на месеца 2-3 пъти и сега всички нови игри вървят на макс (поне 95% от тях), с 3д не се занимавам, следователно не знам, но си мисля, че не е нищо особено и ми се струва най-голяма далавера да вземеш 6800LE (орязано) или чисто 6800 и да го моднеш - така си най на печалба

Отговорено
Участва ли видеокартата при слагането на почвече плъгини или не?

Ами виж в task manager-a де ;) Ако не е на 100% процесора, значи не е от него :D Остават рама и видеокартата. И аз не мисля, че е от рама, но сравнително лесно ще добиеш представа от лампичката на харда ;)

Реално погледнато би трябвало процесора да обработва тия работи и само да праща на картата вече обработената картина за визуализиране. Ама не съм писал такива работи и не знам ;) А ако не си, може да пробваш Adobe Premiere. Аз преди цъках с нея и бях доста доволен, а тогава бях с PII 400 и 128M ;)