AlexStar Публикувано Май 26, 2013 Публикувано Май 26, 2013 Здравейте! Казусът е следния: Разполагам с "ОРИГИНАЛНИ" китайски: хъмбъкър около 10,5 КОм (с 2 извода), хъмбъкър с размер на сингъл - 2 х 4,7 КОм. и 3-позиционен превключвател. В момента изгледът е такъв: Замисълът ми е с Push-Pull (в края) бридж-пикъпа да го разделя на (да звучи като) сингъли. До сега не съм се сблъксвал с това и имам нужда от съвет и по-точно от подходяща и тествана схема. П.П. Гледах доста в нета, но ... това не ми е силата ... Ако има някой готово решение. Поздрави ! Цитирай
L.K. Отговорено Май 26, 2013 Отговорено Май 26, 2013 Схемите в твоя случай не са много, даже се сещам за само една. Цитирай
yordaniy Отговорено Май 27, 2013 Отговорено Май 27, 2013 http://www.guitarelectronics.com/c=k6m7mh9ZqC3Wk8I9Nm3S7RNEI/category/wiring_resources_guitar_wiring_diagrams.1_pickup_guitar_wiring_diagrams/ Избери си схема според това точно коя от двете намотки искаш да ползваш в single-режим. Свързването е едно и също, но кабелите, които трябва да вържеш за DPDT-ключа са различни. Успех! 1 Цитирай
AlexStar Отговорено Май 27, 2013 Автор Отговорено Май 27, 2013 Благодаря за съдействието. Довечера ще действам по схемите. Поздрави, здраве и късмет ! Цитирай
AlexStar Отговорено Май 28, 2013 Автор Отговорено Май 28, 2013 За да приключа темата - нещата се получиха, въпреки грозната ми работа с поялника. Досега не бях ползвал Push-Pull потенциометър. Ползвайки една от горните схеми (отне ми време да ги осмисля) се получи това, което търсих като комбинация. Приятно се изненадах от Power-а който излиза от тези адаптери. Първоначално бях пробвал да разделя на сингли през тона (горната снимка), но явно някъде бях объркал или при свързването или незнам къде и ... пуснах темата. Сега като се разделя HB през волюма - ефекта е етрахотен! Благодаря на колегите за помощта, благодарение на която тази БГ китара получи втори, надявам се по-добър живот! Поздрави и успехи ! 3 Цитирай
Recommended Posts