Jump to content
Българският форум за музиканти

Snare drums :)


Recommended Posts

Здравейте приятели .
Като цяло не намирам никаква обща тема за соло барабанчетата ,като цяло та реших аз да направя.. (Ако съм в грешка ,моля темата да бъде изтрита ) 
Предлагам в темата всеки да показва своето соло барабанче, да пише предпочитаните от него комбинации за кожи,да задава въпроси и т.н.
Та аз ще започна със 1 въпрос.
Притежавам Black Panther Velvetone със бойна кожа 'Power Center' и резонаторна 'Ambasador' 
Taa.. звука на барабана ми е доста специфичен (с доста високи обертонове и т.н.), а звука ,който търся аз като цяло е остър ,нисичък и кратък (точно както при стоманените барабанчета) Въпроса ми е има ли начин да докарам и моето барабанче до такъв звук ,чрез настройване или подменяне на кожи ? Или този звук може да се постигне само при стоманените  и месинговите соло барабани ?  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

По принцип всяка кожа с мъфлинг ринг (от долната страна на кожата прикрепен за обръча ринг от тънък материал) би трябвало да ти свърши работа. От там нататък относно тембъра ще ти се наложи да експериментираш (примерно Еванс имат малко повече високи). Като цяло обаче този тип кожи са характерни с "месестото" си звучене, което май не е точно това, което търсиш, но пък при по-ниска настройка звучат супер. Пробвал съм на Ремо - Powerstroke, Powerstroke X, както и версиите им с точка, така и без (отделно от това съм пробвал абсолютно всички модели на Ремо); на Еванс съм пробвал Genera и ST dry (всъщност не съм сигурен дали тя имаше мъфлинг ринг). Залагам на Powerstroke X - държи по-дълго и според мен звучи екстра дори и по-натегната. Впечатленията ми са от две барабанчета - Мапекс B.P. Sledge Hammer (брас) 14/6.5 и Odery Eyedentity 14/8 maple. 

 

А по отношение на стоманените и месинговите барабани - мисля, че са по-известни с това, че имат ужасно много "ринг" и състейн и наистина се нуждаят от прецизно настройване и понякога заглушаване;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мхм..Благодаря ти ! 
Определено ще има да експериментирам докато намеря 'перфектното' звучене . 
Определено нямам намерение да сменям сегашното си барабанче.Четох доста за него и определено е 1 от добрите модели на фирмата :) 
Аааа иначе ето го и него : 6160755O.jpg
Също ,ако на някой по-запознат му се занимава може да опише всеки материал към какъв звук предразполага.
Също може да се хвалите с вашите красавици в темата  :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.