Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на китара


Borko_and

Recommended Posts

Здравейте. След доста четене се спрях на следните модели:

ESP LTD Viper-100FM STBLK

ESP V-50

ESP EX-50

 

Моделите са с еднакви адаптери, но на V-то и Explorer-a пише, че са basswood (липа, тилия?), а SG-то е от агантис. Кой от моделите е с по-добра изработка и дали експлорера ще е по-удобен за свирене от SG-то. Гледам, че има нелоши модели до 600лв. и на Jackson, Ibanez, Epiphone. Коя бихте взели?

 

Разгледах и кубета. Спрял съм се на Crate Flex15R и Marshall MG15R. Отворен съм и за други предложения до 200лв.

 

Благодаря предварително! ;)

Редактирано от Borko_and
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не бих взел никоя от трите, защото за мен и моя стил на свирене не стават. Обаче за да сме ти полезни можеше да напишеш и нещо за себе си - откога свириш, какво свириш, какво искаш да свириш... иначе щом си си ги харесал и си анализирал - вземи която ти харесва най-много от трите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В тоя случай имай предвид, че единствено първата ще ти е удобна да свириш седнал, а много от скучните многочасови упражнения докато задобряваш предполагат да си седнал :) От кубетата на мен лично по ми допада крейта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз , като притежател на експлорър не съм съгласен с мнението на 7thString . Нищо лично. Според мен експлорерите са доста удобни и балансирани китари , както за свирене седнал , така и за прав

П.С. Не съм пробвал конкретния модел и не мога да кажа нищо повече. 

Редактирано от agrogrind
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако това са китарите, които си харесал ще те препоръчам EX-260, който е по-добрия вариант на EX-50, а и точно сега е на някаква промоция излиза по-евтин. Напълно подкрепям аgrogrind, че експлоръра е удобна китара. Няма да е лошо да погледнеш и китарите във Форте. Туко виж харесаш някой Lag или BC Rich. А ако ще свириш и метъл, добре е да имаш и свестен дист, а гейн канала на маршала не знам дали ще ти свърши работа. Ще ти препоръчам Roland Cube 15XL или нещо такова......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, гледах го. Отначало помислих, че е с активни адаптери на EMG, но се оказаха пасивни. Но дори и тези са доста по-добри от тези на ESP. ;)

Гледах във Форте. Четох добри неща за LAG, но като за френска фирма за китари им нямам доверие. Разгледах и модели на B.C. Rich, но все ми се струва, че китарите от този клас на ESP са с по-добра изработка. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

крейт комбото , което си посочил не е лошо и става за металургии

 

експлорър формата е много удобна особено за сцената - китарата ляга на колана, не се накланя насам натам и лесно може да се контролира по време на концерти

имам Dean Z79 LTD и бих казал, че е страхотен инструмент

 

експлорър формата има и едно друго интересно нещо - заради многото дърво в тялото на китарата инструмента звучи много масивно 

 

за съжаление трябва да се разделя с нея, че 3 чаавета реват у кащи - продавам я буквално на половин цена в кажи речи чисто ново състояние

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно колкото хора, толкова и мнения. Аз също имах Експлорър, но така и не можах да свикна с формата и го продадох. Иначе си беше убийствена талпичка. На мен лично изобщо не ми е удобна, нито прав, нито седнал. Така че...пробвай, и която ти допадне - взимай.

 

За практис кубе според мен абсолютния фаворит е Роланд Мирко Кюб - много вградени ефекти. 

Ако идва скъпо виж Роланд 15Х - има 4 вида дист, от които единия е доста сполучлив и на мен лично доста ми допада. Без други ефекти - само дистове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Roland 15XL май го няма налично. От къде мога да го поръчам. А дали ви се струва добра идея да си взема някоя от китарите по-горе и след известно време да сменя адаптерите с EMG 81/85? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На тия евтини китари каквито и адаптори  да сложиш няма да звучи като китара над две хилядарки ,от личен опит ти го казвам ,затова си купих китара на две хиляди и реших този проблем,където и да я включа си звучи яко!!!!!!!!!!!!!

За тия пари няма да очакваш чудеса ,взимай което ти е удобна хареса лично на теб,а никога не си въобразявай че ще минеш без влагане на пари за да си задоволиш меракоооооооо.............

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Прави сте приятели. Благодаря за съветите! :)

В крайна сметка май ще взема ESP M-200FM STBLK. Само ми дайте съвет дали да се хвърлям на тремоло от такъв клас китара. ;)

Floyd Rose Special Bridge го водят и на хартия принципно не е зле. Триточково е, но тъй като съм лаик дайте мнение.  :)

Редактирано от Borko_and
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един познат е с такава и за парите вади приличен състейн и флойда си държи. Само ти си преценяваш дали веднага да се хвърлиш на флойд роуз. Определено не е за всеки.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Флойда ще ти трябва чак когато добиеш някакво добро ниво,но тогава ще си с друга китара,затова взимай тази която те кефи най много, щото това ти дава самочувствие, че си като големите(идолите ти) чак като усетиш колко труд трябва за да се доближиш до тяхното ниво гъзарията си отива сама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.