Jump to content
Българският форум за музиканти

Мониторите ми не издават звукa от PC през Line 6 UX1


~DN

Recommended Posts

Не исках да пускам тема, но не успях да се справя сам.

 

Свиря с Line 6 UX1 и съответно Pod Farm 2.0 и едва тия дни си взех студийни монитори - http://kurzweil.com/product/ks-40a/specs/

Доволно. Вързах мониторчетата към Line 6 и си чувам китарата, чувам си и записите - абе, чудно. Това до преди няколко месеца само на слушалки ставаше.

 

Проблема е, че не чувам звуците от компютъра (youtube, winamp и т.н.) когато мониторите са включени в интерфейса. Трябва ли всеки път когато не свиря, а просто ми се слуша музика, да вадя кабелчето на мониторите от Line 6-ът и да се гъзя да го вкарвам в компютъра?

 

п.п. Имам чувството, че решението е супер дебилно и очевидно, че от както си ги донесах в нас тия монитори, ме зяпат сякаш съм кръгъл идиот. :\

 

halp!

 

edit: С Windows XP съм.

Редактирано от ~DN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе просто си направи Line 6-a да ти е звукова карта по подразбиране. Там долу до часовника десен бутон върху говорителчето, playback devices и т.н....

 

Поне логиката сочи това и ако всичко е наред би трябвало да стане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах го, не ще.

 

Бърках в Sounds and Audio Devices в контролния панел и го намерих къде е това за Sound Playback. По подразбиране е дадено Realtek с падащо меню с възможност за други. Гледай ся какво става - избирам Line 6-a вместо Realtek и давам Apply, но не го прилага. След като съм го избрал и му кажа Apply, то връща Realtek като избрано устройство вместо да приложи Line 6.

 

Почти бях сигурен, че това е решението, но не ще да иска. Сега като се замисля, май тоя проблем е по-скоро за IT форум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да спреш вградената звукова карта от биоса, и да и затриеш драйверите. Дори мисля че е препоръчително. Аз в нас съм ги подкарал и двете паралелно но си крашва от време на време.

Ако примерно докато записваш/свириш АЛТ+ТАБ и да си пуснеш нещо през Ютуб - това бърка работата. За да работи стабилно трябва да оставиш само едната звукова карта, и съответно само едни драйвери. Също така, докато програмата на която свириш/записваш работи, не е препоръчително да пускаш друга програма която ползва звуковата карта. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е кадърен интерфейса и драйвърите, не трябва да има проблем с вградената карта. Все пак пробвай да изключиш вградената от Device Manager, но не махай драйвърите и нацяло, че понякога лоши проблеми стават така.

П.П. Абе тия "монитори" по спецификации са нечовешко гадни. Такава честотна характеристика 100-10,000Hz (at -5dB) само от лоши, евтини hi-fi колонки може да се очаква. Ако лично тебе те кефят и ги използваш най-вече за свирене с китарата, добре. Но дано нямаш претенции за качествено слушане на музика, да не говорим за миксиране и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В биоса не намерих де да я изключа вградената карта, ама после видях че можело и от Windows-a, та това и направих и то автоматично ми избра Line 6-a по подразбиране. Благодаря за което, дори не знаех че може да се изключва това.

 

Mairomaster - не ме плаши така ве, аз точно за увод в миксирането съм ги взел. Наясно съм, че евтино няма как да се мине с тия неща, но мерака ме надви - 200 кинта струват. Взех ги на доверие по препоръка на познат с повечко опит в тая сфера. Не се подценявам, но на тоя етап и "г-н. Всеки" разбира повече от мен. С времето това ще се промени, разбира се, но даже да беше грешка тая покупка, па не съжалявам. Дори да са толкова зле, колкото казваш, пак са по-добри от това, което съм имал досега.

 

Аре живи и здрави, отиам да свиря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.