Jump to content
Българският форум за музиканти

Prohands Gripmaster въпрос


viktor.velikov

Recommended Posts

http://www.musicworld.bg/bg/c_674/i_28415/Prohands_GM_14001_Light_Blue.html

 

 

Привет, това е въпросната "джаджа". Приятел ми беше дал (на заем) същото такова, но с medium tension, което ми беше твърдичко. От него като го ползвам през деня на работа и вечер свирех доста по-трудно, не знам защо.Ако си взема с light tension и си тренирам всеки ден на работа по 1-2 часа (естествено и вечер си свиря всеки ден), ще има ли разлика? Как ще ми се отрази, и изобщо някой ползвал ли е такова и каква е ползата от него?

Благодарско предварително! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свиренето се тренира със свирене :) Използвай ги тия два часа да свириш още. Колкото до такива джаджи, на мен най-удобно и практично ми е доброто старо гумено геврече дето го имам от дете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих ги използвал тези два часа за свирене, ама съм на работа и не мога :) Мога да стискам с едната ръка грипмастера или нещо друго :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти всъщност какво искаш да постигнеш с тая пишка? Да почнеш да свириш по-добре или да направиш предмишница?

 

Според мен първото не става със стискане на пружини :D
 

Ако нещо в свиренето ти е зорно от физическа гледна точка, то с времето ще го преодолееш по естествен начин. И аз като минах на бас ми беше тежко в началото, но сега 6 месеца по-късно и за още питам :D

 

Свиренье му е майката, успех ;)

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега сериозно - преди време се бях зарибил да "градя мускул" точно с подобно джаджи, уж да ми стане по-издържлива ръката, да мога да правя по-високи бендове и т.н.

 

Резултата от такива експерименти не е съвсем очакван - при мен забелязах, че почвам да си променям постановката в грешна посока, и заради трупането на мускулна маса по неестествен начин - защото ти стискаш там геврека и си мислиш, че правиш същите движения и постановка като по грифа, и е почти същото, ама не баш, реално скоростта ми на свирене се забави малко.

 

Затова бих препоръчал - няма лошо в такава джаджа, но в никакъв случай не трябва да се прекалява, защото не забравяй, че свиренето на китара не е толкова силово упражнение за мускулите, колкото прецизност в движенията.

 

Като по-печеливша стратегия поне за мен е в свободното си време като чета нещо на компа или гледам филм, да си правя някакви упражнения за разтягане на пръстите отколкото силови - така малко по малко изграждаш по-голяма гъвкавост на ставите на китката и пръстите - нещо, което ще е нужно :)

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Целта ми е да си оплътня времето в почивките на работа с нещо което ще ми е полезно. Не целя да развивам сила или мускули (аз си имам бе :P ). По тази причина искам да си взема с най-слабото съпротивление. Просто се чудя ще има ли файда от тея ~20 лева или по-добре да ги оставя за едни струни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за струни.

 

ей с такива работи си запълвай времето :) Разбира се, обяснявай на хората какво правиш за да не помислят че е някакъв фетиш :D
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Целта ми е да си оплътня времето в почивките на работа с нещо което ще ми е полезно.

 

 

 

Чети "Елементарна теория на музиката" или нещо друго...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.