Jump to content
Българският форум за музиканти

Кога започнахте да свирите?


Vic7oR

Колко годишни бяхте, когато започнахте?  

149 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Ами гласувайте :unsure: Мисля, че анкетата ще Ви се стори интересна :(

Аз лично започнах да свиря на 14 години.. А Вие? :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 57
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Беше есента на 1998 година (голямата суша) . Баба ми ме закара на уроци по пиано . След годинка вече и китарата мъчех :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди около 10 години (сега съм на 21), братовчед ми дойде у нас и понеже имахме китара, той я взе с два пръста и каза "Бах, тва мноу готино бе!" и се запали да дрънка. Отначало The Doors на една струна, а после зверски бързо напредна (даже кандидатства в Консерваторията, ама тва е друга история) и аз се амбицирах от него и хванах да дрънкам и аз. Показаха ми 5-6 акорда и няколко песни на Бозица Кирилова и джитках по цял ден. Еле към 15-годишен се усетих да тръгна на уроци. Тръгнах и после спрях. И естествено се преебах, но това е съвсем трета история. Та това е мойта лична драма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми язе към 14 годишен с много зор си купих първата китара, туй мога да кажа че ми е най-щастливия момент в живота :unsure:

някаде началото на 2001 година се случи това, тогава и викнах колегата известен тук като спутлайт кид да ми я настрой и той ми показа вечното интро на смоук он дъ уотър :(:headbang:

до скоро бях самоук, но от както се преместих в София чат пат ходя при един извънземен да даде малко ъкъл :(

Редактирано от Alexi_Laiho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен положението беше много тежко. Исках да си купя китара и да ходя на уроци, още от 15 годишна възраст. Обаче нашите все не ми даваха и ме разубеждаваха :( - и като ги гледам от една страна с право, хем нямахме пари, хем аз имах проблем със лявата ми ръка - вродена аномалия - та дори и като ги навих най-накрая да ме заведат - инструктора отказа заради ръката ми :huh: . Та така стана че забравих за този инструмент :( . Убаво де, обаче по-нататък някък си не издържах и си взех китара и почнах да се уча. Обърнах струните, щото единственото нещо, което успявах да направя с лявата ръка, е да държа перцето. Та така в момента съм на 22 и свиря от около 2 години - доста съм доволен от постиженията си и ми е забавно - дрънча си стабилно.

:headbang::unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тручпе ти си жив пример, че с постоянство се постига всичко. В една тема тук бяха дали линк към видео на един сляп японец.. Пича държеше китарата по усобен начин, (лявата му ръка беше над грифа) но въпреди недостатъка му свиреше наистина добре. На тези, които не са видяли клипчето, им препоръчвам да се поразровят в раздел ЛИНКОВЕ и да го изгледат.

 

Момчета, не се отказвайте, каквото и да Ви спира! :headbang::(:(:unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми може би 3-4 клас отидох на уроци по класическа китара ходих две години научих тук там някви класики но една МНОГО студена зима се простудих и измръзнах докато се прибирах от урок и намразих всичко :( и сега преди 3-4 годинки хванах пак акустиката свирих годинка припомних си всичко и после реших че баса е моя инструмент :unsure: скоро ще си приведа в вид китарката и ще си свиркам пак на нея :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз започнах 2ри клас демек 97 някъде и така 5 години яко класика по конкурси и т.н после дойде ве4е първата група и до ден днешен продължавам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз 97-ма май фанах за първи път китарата... 10-ти клас бях тогаз, мисля! :headbang: Сравнително късно значи... Един приятел ми показа квинтите и заглушаването и оттогаз само тъй си карам! :( Все се каня един-два урока да взема барем, ма то малко поудартях и вече съвсем нямам време. Ама нали е просто за кеф цялата история - доволен съм кат мога да си сглобя и издрънча някое и друго авторско парче! :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми, аз за сефте е хванах май някъде около 95 година (тогава бях 8ми клас), но до 98 незнаех нищо повече от "хаус оф дъ райзинг сън". След което се появи групата ми и почнах да се занимавам по-сериозно!!

Редактирано от EmchoDT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бях на 12. Това е било през далечната 2000. :( Майка ми ми подари старата си Кремона. Бяха невероятни дни... :unsure::headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някаде началото на 2001 година се случи това, тогава и викнах колегата известен тук като спутлайт кид да ми я настрой и той ми показа вечното интро на смоук он дъ уотър :D:headbang:

@Alexi и таблатура ти напраих на неква тедрадка :D

Иначе ся има спорове кога съм почнал да свиря ....според мен още не съм почнал да свиря..надявам се и това да стане скоро.

Иначе започнах да имам някакви отношения с китари некъде към лятото на далечната 1999....китарата беше супер разстроена до май месец 2000 г. след като един шушляк ми я настрои "композирах" песен уахахахаха и я свирехме на завършването

:D:D:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През зимата на 2004-а един ден се разхождахме с @Vovcho и той ми беше обещал да ми даде акустичната си китара(един Орфей :D ) и така и направи.Отначало той ми даваше да уча некви табове и аз си се мъчех над тях.Така до 2005 лятото, когато @Fenix ми помогна да си продължа развитието си.И така докато не се запознах с моя даскал, който е....абе той е нечовек :headbang:

Редактирано от Crimson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.