Jump to content
Българският форум за музиканти

Струни за 6 струнно банджо


fearofthedarc

Recommended Posts

Здравейте, попадна ми едно шест струнно банджо със няколко скъсани струни. Позачетох се тук и там и не можах да разбера какви струни му трябват.Имаше и няколко вида настройки в зависимост какво ще се свири. Та какви струни трябва да му се купят(стават ли за акустична китара?) и как трябва да се настрои (четох че шест струнното можело да се настрои в стандартен строй ) така нареченота "Банжо китара“ .
Благодаря ви предварително за отговорите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарното банджо се настройва като китара, стандартен строй - ми си  сол ре ла ми. Можеш да слижиш някои по-тънки струни за акустична китара, Няма да имаш проблем със струнника, но ако искаш специално направени за банджо струни, с клупове накрая си ги поиръчай в Динакорд на Петте кюшета. В каталога на Томан има няколко вида, цените има са около 4€. 
 

http://www.thomann.de/de/pyramid_banjo_6string.htm

 

Китарното банджо се настойва само потози начин. Другите настройвания са за 4-струнните тенор и плектрум (използватсе в рагтайм и диксиленд оркестрите), а 5-струнното банджо е за кънтри музика, най-вече за блуграс.. Ако не те затруднява, качи някоя снимка и ще ти кажа какво да правиш по-нататък. Тези инструменти имат нужда отнякои допълнителни настройки на грифа и цялата железария.

Ако имаш някакви въпроси ми пусни лично съобщение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок ,Благодаря за отговора! Следобед ще взема едни струни и ще се пробвам да го сетъпна ако имам проблеми ще пиша. Благодаря отново за инфото!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако струните са високи и звукът не ти харесва не пипай нищо, а ми се обади. Това не е китара и си има разни шашми при нагласяването. Иском освен това да потърсиш една стара самобръсначка, от ония, които бръснат с ножчета.

Намери ме на Скайп - arblead, невидим съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.