Fenix Публикувано Януари 24, 2005 Публикувано Януари 24, 2005 Абе хора. Тия изкривени нътове дето гледам наляво надясно (включително и на собствената си китара), защо са? В смисъл това има ли нек'во значенеие относно звук или нещо подобно? Щото има мноо дето са без изкривени нътове. Примерно сега гледах лайв-а на Джо Сатриани в Сан Франциско и видях че сичките му китари са с прав нът. Цитирай
AXE Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Нът или глава Ко става дума за главата - при флойдовете е доста по голям ъгъла - май заради по различния нът. А ако наистина имаш предвид нът-а - как the hell си скивал ъгъла на нечия китара от запис на концерт Цитирай
Fenix Отговорено Януари 24, 2005 Автор Отговорено Януари 24, 2005 (Редактирано) Нът или глава Ко става дума за главата - при флойдовете е доста по голям ъгъла - май заради по различния нът. А ако наистина имаш предвид нът-а - как the hell си скивал ъгъла на нечия китара от запис на концерт Главата, обърках се... А иначе на Сатриани главата е без никъв наклон и пак е с Флойд. А за това как бих скивал... повярявай ми, ако се заинтересувам.... Редактирано Януари 24, 2005 от Fenix Цитирай
AXE Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 ...освен да влезеш в кинескопа :green: Цитирай
Fenix Отговорено Януари 24, 2005 Автор Отговорено Януари 24, 2005 ...освен да влезеш в кинескопа :green: А според теб колко батерии носят изпълнителите на предавателя си? (когато са wireless) Дано го разбереш т'ва Цитирай
AXE Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Боли ме фара Като дойде време да ги сменям ще ти кажа Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 ...освен да влезеш в кинескопа :green: Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 значи факта тука е че когато струните при главата имат повече ор 15 градуса наклон има повече обертонове в тона. тва са тоновете които ние не чуваме. поне така прочетох някъде. не си го измислям. може би затова правят някои китари с наклонени назад глави. не знам Цитирай
Armaggideon Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 тва са тоновете които ние не чуваме Че като не ги чуваме, за кво са ни? Цитирай
Dylan_101 Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Според мен причината е струните да не извиват главата наобратно. Не забравяйте че truss-roda или пружината на грифа свършва там кадето и прагчетата, натам вече няма какво да уравновеси дърпането на струните. Поради тази причина според мен тези глави които би трябвало да са успоредни на грифа са с едва забележим обратен ъгъл. Почти всички. Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 причината не е в това да уравновеси. на фендерите кат няма ъгъл тряаше да са сичките с счупени глави по тая логика. силата на опън идва успоредно и сичко си е изчислено така че да не стане резил а тези обертонове - точно те са едно от най-важните при звученето. това са тонове в честотите които човешкото ухо не улавя, тоест инфра звук и ултра звук. но те се улавят от тялото и усещането е съвсем различно когато ги има. именно затова CD-тата нямат качеството на звука което имат качествените грамофонните плочи и магнитните записи. при тях тези тонове присъстват, но при дигиталния формат на аудио диска мястото е ограничено и тях ги няма. примерно повечето тонколони са от 40 НZ до 21000 Hz. човешкото ухо долавя звук до 20000 Hz тези работи не съм ги измислил да се правя на разбирач. просто ги прочетох в една книга за музиката. :read: но беше отдавна и доста неща ми убягват от паметта. :wall: Цитирай
DILETANT Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Наклона на главата спрямо грифа е за да се намали натяга на струните, опъна им спрямо ключетата и съответно по-малко да се разстройва китарата. При китара с флойд-роуз това се обезмисля защото струните са заключени. Именно затова при Сатриани и Вай няма такъв наклон. Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 тва противоречи на физичните закони ама знам ли ...... силата на опън пак си идва перпендикулярно на ключа а неможе преди магарето струната да е по-малко опъната отколокто намензурата. наклона няма връзка с напрежението върху ключовете. :green: Цитирай
DILETANT Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Според мен именно наклона намалява натягането върху ключовете. Цитирай
Fenix Отговорено Януари 24, 2005 Автор Отговорено Януари 24, 2005 Наклона на главата спрямо грифа е за да се намали натяга на струните, опъна им спрямо ключетата и съответно по-малко да се разстройва китарата. При китара с флойд-роуз това се обезмисля защото струните са заключени. Именно затова при Сатриани и Вай няма такъв наклон. Ми моята китара е с Флойд Роус и главата ми има наклон, който дори си мисля че е по-голям от 15 градуса. Всъщност май всички Джаксъни са така... А определено не само те Цитирай
Recommended Posts