flipsy Публикувано Август 8, 2006 Публикувано Август 8, 2006 Да попитам някой знае ли колко струва едно магаре за китара , на което мога да настроя добре октавите на китарата незнам как се казва едни неща се отпускат и навиват и това легулира опъването на струната Цитирай
flipsy Отговорено Август 8, 2006 Автор Отговорено Август 8, 2006 тва ново ли струва толкова ? дали ще има някакъв проблем сам да си го сложа или ще ми трябва майстор Цитирай
Overdrive Отговорено Август 8, 2006 Отговорено Август 8, 2006 отде да знам - ако си с 2 леви ръце ще има голям проблем Може и грифа да е фалшив, аз имах една талпа, на която трябваше да преместя нъта и тогава чак се оправи Цитирай
wolfgang Отговорено Август 8, 2006 Отговорено Август 8, 2006 извинявайте за въпроса, но какви октави се настройват на китарите? :green: Цитирай
flipsy Отговорено Август 8, 2006 Автор Отговорено Август 8, 2006 грифа на китарата е прав и вътре е заял болта Чудя се да пробвам да купя такова и да дам на майстор да и направи някакъв ремонт Може да стане Цитирай
flipsy Отговорено Август 8, 2006 Автор Отговорено Август 8, 2006 Ами октавите са ... Примерно като дадеш първа свободна струна на китарата е ми (ако е на ми настройка ) после като дадеш на 12-тото прагче това също е ми , но е по-високо Това е една октава и двата тона трябва да са ми да да са верни и така има много октави Цитирай
Overdrive Отговорено Август 8, 2006 Отговорено Август 8, 2006 аз не съм привърженик на майсторите за всяка дреболия, но както си решиш Цитирай
wolfgang Отговорено Август 8, 2006 Отговорено Август 8, 2006 Ами октавите са ... Примерно като дадеш първа свободна струна на китарата е ми (ако е на ми настройка ) после като дадеш на 12-тото прагче това също е ми , но е по-високо Това е една октава и двата тона трябва да са ми да да са верни и така има много октави аз много добре знам какво е октава, а именно "интервал", но това, което ти наричаш октава няма нищо общо с "октава" ;-) английският термин е intonation, ако има официален термин на български - някой друг да го каже. Цитирай
Overdrive Отговорено Август 8, 2006 Отговорено Август 8, 2006 inotation=инотация (брей колко му чаткам на инглиша) Цитирай
wolfgang Отговорено Август 8, 2006 Отговорено Август 8, 2006 inotation=инотация (брей колко му чаткам на инглиша) чаткаш го, но май си гладен и похапваш букви. че intonation се превежда интонация - това е явно и за слепите. имах предвид ако съществува специализиран термин, подобно на neck = гриф, който е общ за струнните инструменти изобщо и ако не се лъжа има немски произход. да светнем флипси, че явно e начинаещ ;-) Цитирай
flipsy Отговорено Август 8, 2006 Автор Отговорено Август 8, 2006 мерси за святкането , но това го знам вече Цитирай
flipsy Отговорено Август 8, 2006 Автор Отговорено Август 8, 2006 (Редактирано) Здравейте някой знае ли колко струва ето това ? snimka Мостче за китара ? Ама не искам да ми кажете някое супер яко мостче , че струвало едиколко си ами нормално мерси много Питам , защото магазина в габрово не работи ! И скоро няма да отвори чак ноември , а искам да знам дали си заслужава да правя едно нещо ! и исках да кажа на стратокастер , че магазина в габрово не работи !!!!!!! А в софия като има много при нас има само 1 !!!!! ВЪпроса ми не е тъп , защото условиата са ми такива ! ( Извинявам се на другите за държанието ми !!!! ) Редактирано Август 8, 2006 от flipsy Цитирай
wolfgang Отговорено Август 8, 2006 Отговорено Август 8, 2006 (Редактирано) ето примерна цена като не ми е ясно по твоите представи това мостче дали ще е яко или не, но определено може да струва повече от китарата: http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_tailp...s_Bushings.html http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_tailp..._and_Parts.html http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_tailp...ler_Bridge.html ето още за избор http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_tailp...ic_bridges.html в сравнение с Габрово може да ти се струва, че в Сф има много магазини, но не е така - аз лично считам, че те са малко, не са добре заредени, а и поради слабият пазар не съществува особена конкуренция с произтичащите от нея последици. затова и предпочитам да пазарувам от нет-а или чужбина, а и често излиза по-евтино по този начин. ПП. няма тъпи въпроси, има само тъпо зададени такива, а твоят не е такъв. глупавите хора се учат от грешките си, а умните от грешките на другите - затова правиш много добре, че питаш ;-) надявам се, че съм бил полезен Успех ;-) Редактирано Август 8, 2006 от wolfgang Цитирай
bratmito Отговорено Август 8, 2006 Отговорено Август 8, 2006 И мен ме интересува колко струва,но ми трябват само онея джаджи,които се навиват и разпускат.Продават ли се отделно или трябва да си купувам цял струнник? Цитирай
Recommended Posts