Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Да попитам някой знае ли колко струва едно магаре за китара , на което мога да настроя добре октавите на китарата :cheers: незнам как се казва едни неща се отпускат и навиват и това легулира опъването на струната :cheers:

Отговорено

отде да знам - ако си с 2 леви ръце ще има голям проблем :cheers: Може и грифа да е фалшив, аз имах една талпа, на която трябваше да преместя нъта и тогава чак се оправи

Отговорено

грифа на китарата е прав и вътре е заял болта :cheers: Чудя се да пробвам да купя такова и да дам на майстор да и направи някакъв ремонт :cheers: Може да стане :cheers:

Отговорено

Ами октавите са ... :cheers: Примерно като дадеш първа свободна струна на китарата е ми (ако е на ми настройка ) после като дадеш на 12-тото прагче това също е ми , но е по-високо :cheers: Това е една октава и двата тона трябва да са ми да да са верни :cheers: и така има много октави ;)

Отговорено
Ами октавите са ... :lol: Примерно като дадеш първа свободна струна на китарата е ми (ако е на ми настройка ) после като дадеш на 12-тото прагче това също е ми , но е по-високо ;) Това е една октава и двата тона трябва да са ми да да са верни :lol: и така има много октави :lol:

аз много добре знам какво е октава, а именно "интервал", но това, което ти наричаш октава няма нищо общо с "октава" ;-)

английският термин е intonation, ако има официален термин на български - някой друг да го каже.

Отговорено
inotation=инотация (брей колко му чаткам на инглиша)

чаткаш го, но май си гладен и похапваш букви. ;)

че intonation се превежда интонация - това е явно и за слепите. имах предвид ако съществува специализиран термин, подобно на neck = гриф, който е общ за струнните инструменти изобщо и ако не се лъжа има немски произход. да светнем флипси, че явно e начинаещ ;-)

Отговорено (Редактирано)

Здравейте някой знае ли колко струва ето това ? snimka

Мостче за китара ? Ама не искам да ми кажете някое супер яко мостче , че струвало едиколко си ами нормално мерси много

Питам , защото магазина в габрово не работи ! И скоро няма да отвори чак ноември , а искам да знам дали си заслужава да правя едно нещо !

и исках да кажа на стратокастер , че магазина в габрово не работи !!!!!!! А в софия като има много при нас има само 1 !!!!! ВЪпроса ми не е тъп , защото условиата са ми такива ! ( Извинявам се на другите за държанието ми !!!! )

Редактирано от flipsy
Отговорено (Редактирано)

ето примерна цена като не ми е ясно по твоите представи това мостче дали ще е яко или не, но определено може да струва повече от китарата:

http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_tailp...s_Bushings.html

http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_tailp..._and_Parts.html

http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_tailp...ler_Bridge.html

ето още за избор http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_tailp...ic_bridges.html

в сравнение с Габрово може да ти се струва, че в Сф има много магазини, но не е така - аз лично считам, че те са малко, не са добре заредени, а и поради слабият пазар не съществува особена конкуренция с произтичащите от нея последици. затова и предпочитам да пазарувам от нет-а или чужбина, а и често излиза по-евтино по този начин.

ПП. няма тъпи въпроси, има само тъпо зададени такива, а твоят не е такъв. глупавите хора се учат от грешките си, а умните от грешките на другите - затова правиш много добре, че питаш ;-) надявам се, че съм бил полезен

Успех ;-)

Редактирано от wolfgang
Отговорено

И мен ме интересува колко струва,но ми трябват само онея джаджи,които се навиват и разпускат.Продават ли се отделно или трябва да си купувам цял струнник?