jocker Отговорено Август 3, 2013 Автор Отговорено Август 3, 2013 (Редактирано) Според мен римата така или иначе те повлича нанякъде от първото нещо, което ти хрумне... поне при мен е така.Истината е, че напоследък слушам ска и реге малко повече от необходимото и "простотията" съответно ми е в повече. Ако трябва да продължава (песента) с подобни хиподилски рими: Куплет: Чакам, отдавна, да си сбъдна този боен сън, да превзема бавно и достойно най- желания венерин хълм. Бридж: Дълго чаках тази среща, Аз пиян , а ти сама. Две зърна настръхало се блещят останалото са крака. Припев:.... Редактирано Август 3, 2013 от jocker Цитирай
Babyface Bob Отговорено Август 5, 2013 Отговорено Август 5, 2013 Благодаря! Ще презентирам идеята ти на момчетата. Те малко моралисти, та ще видим как ще реагират хахаха И все пак винаги е по-лесно да пишеш текст и мелодия, когато имаш музиката. Цитирай
jocker Отговорено Август 6, 2013 Автор Отговорено Август 6, 2013 Еее, айде сега, ако са чак такива моралисти, не е лошо първо да смените името на бандата... Цитирай
jocker Отговорено Август 8, 2013 Автор Отговорено Август 8, 2013 (Редактирано) Още нещо: АНГЕЛ Куплет: Когато я зърнеш, тя извръща глава смутено примигва, тя е прелестна. Припев: Тя е ангел. Куплет: За мама е малкото, сладко дете, иска приказки вечер още да й чете. Тя е ангел. Бридж: Но влезнеш ли във стаята, когато нощем е сама.... Куплет: За тати е цвете в градината, но ако види във фейса голите й крака. Тя е ангел Дали ще я пусне да излиза сама, полугола из мола да показва бедра? Тя е ангел. Бридж: А влезеш ли във стаята, когато нощем е сама... Едва ли ще забравиш, това което прави, в рая ще те отведе.... К: Дали майка й може да разбере, какви мисли вълнуват малкото й дете? Тя е ангел. Дали татко й някога ще разбере, че вече ме е качвала на седмото небе?! Тя е ангел, паднал ангел, Тя е ангел, палав ангел, тя е ангел... Редактирано Август 8, 2013 от jocker Цитирай
Babyface Bob Отговорено Август 9, 2013 Отговорено Август 9, 2013 (Редактирано) E, това вече е доста структурирано Пак си е в твоя стил, но звучи по - рок н ролл. Хем намек за цинизъм, хем софт еротика, хем и някакъв обществено значим аспект. То в крайна сметка един текст трябва да е послание, не просто да си опишеш фантазиите за палавите момичета ( макар и да не пречи и да е само това ) ^ Тук музика имаш ли? p.s. ето нещо ново и от мен : Работно заглавие ; Бягство . Пише ми се за път, явно ми се пътува Редактирано Август 9, 2013 от Babyface Bob Цитирай
jocker Отговорено Август 9, 2013 Автор Отговорено Август 9, 2013 Babyface Bob, да ти кажа как започнах да драскам. Имам един приятел, с когото се знаем откак сме захвърлили пелените и с когото за кратко свирихме в училищната група на Немската в Хасково. Та, преди казармата се загубихме, после аз студент в Лесото, а той туризъм в Бургас.... и се намерихме чак сега, благодарение на Фейсбук. Той в Лондон, аз в София. Той без китара, а аз.... с две. Той беше в емоционална дупка след втори развод и затова зарязал китарата, но пък вече написал над двеста песни. Та още същата седмица си взе нова китара, после мина още малко време, докато го светна, как да разменяме файлове и така тръгна всичко. Сега си разменяме идеи... някой ги завършваме, други ги зарязваме.... Лошото е, че и двамата сме ужасни певци, хеле аз, както казват в Хасково. Ама ние си се забавляваме, както и всички познати около нас... От новите ти неща лъха оптимизъм за демографското бъдеще на страната. Много неочакван финал с "а после роди ми дете". Хареса ми. Аз доста се забавлявам да хвана някоя рима, която ми е харесала и да видя какво мога да направя с нея, просто ей така. Вчера видях при колегата kirilsat готиния рефрен "Инженерите със вкус барат само ток и блус" . Римата вкус- блус много ме изкефи, и седнах ей така да видя, как мога да го завъртя около себе си ... и стана ей това: За студентските години трудно се говори с рими, за колетите с ракия, със компоти и туршия. Бяхме млади, калпазани, без стотинка, но засмяни. Няма чалга, няма дрога, бяхме истински, за бога. Всяка нощ със пълни чаши бъдеще крояхме- наше. Аз природата обичах, все след самодиви тичах. Мислех еколог да стана, да опазвам сам Балкана Как обаче еколог, а в душа- гинеколог? Викам си, ще стана горски- зимни практики… и морски, със китара на поляна- лесоинженер ще стана. Припев: Днес съм горски, горски с вкус, Катерички още гоня, да им свиря рок и блус.А от Среща излезе ей това.... предупредих по- горе, че съм ужасен "певец" https://soundcloud.com/jocker69/sreshta Цитирай
jocker Отговорено Август 9, 2013 Автор Отговорено Август 9, 2013 Друго, с което оня ден си играх... То си има и акорди... Крадец на сърца Куплет: G/Am/C/D/G Обръщаш ми гръб и тръшваш вратата, знаеш ли в гръб изглеждаш прекрасна ти си вече завинаги в мен. Какво от това, че е сутрин и тръгваш, сълзите не могат пак да те върнат, ти си вече далече от мен. Припев:D/Am/C/G Може би, утре със друга пак ще посрещна деня? Може би, това е съдбата на всеки крадец на сърца? Куплет: Като теб във живота имал съм много и за всяка една останал е спомен, ти си вече завинаги в мен. Вечер един кошмар ме връхлита, по тъмна алея задъхано тичам, ти си вече далече от мен.Куплет: По алейните пейки ръка е дълбала, дървото след всяка нова раздяла, ти си вече далече от мен. На всяка пейка завинаги пише „Той обичаше много и Това си момиче”. Ти си вече завинаги в мен. Припев:.............................. Куплет: За бога, момичета, обичах ви истински, Нищо, че всички познати ме мислят за самотен крадец на сърца. Припев:.................................................. Цитирай
jocker Отговорено Септември 10, 2013 Автор Отговорено Септември 10, 2013 Така звучи 'Крадец"... https://soundcloud.com/jocker69/kradec Цитирай
Babyface Bob Отговорено Септември 12, 2013 Отговорено Септември 12, 2013 (Редактирано) Ский, брат, тия последните две мязат много добре - като за представяне на идея. И изобщо като те слушам, не си ли мислил да си събереш банда, да се опиташ да пообщуваш с някой малко по-зрял музикант от гледна точка на хармония, аранжимент и вокална линия? Намираш басит, барабанист и вокалист и си достатъчен - особено, ако ти си свирип солата в записите по - горе. За авторска музика е по-лесно, защото критерият ти не е някой Ковърдейл, а просто някой пич, дето ще залепне с чара и тембъра си. Иначе базата я имаш, а това е най - важното. Според мен ти трябва съвсем малко, за да влезеш в малко по- шлифован вариант и същевремнно да не затриеш това уличното в себе си. Аз винаги съм мислел, че тук трябва да се твори ударен рифов рок н ролл на български език. Не успявам с мойта банда засега. Редактирано Септември 12, 2013 от Babyface Bob Цитирай
jocker Отговорено Септември 14, 2013 Автор Отговорено Септември 14, 2013 Щях да приема горещо всички препоръки за своя група (китарките ги свиря аз, да, благодаря), ама ако бях с двадесетина години по- млад... Сега вече е малко късно... Но пък удоволствието от хобито остава, а мъж без хоби, след 45г. задължително се разболява от нещо. Наздраве! Цитирай
jocker Отговорено Декември 6, 2013 Автор Отговорено Декември 6, 2013 Нещо скорошно.... КРЪСТОПЪТ Отново сам, за кой ли път, на този вечен кръстопът... Дали насам или натам, кое е правилно не знам.?! Отдясно скука, тъмнина- живот със собствена жена. Отляво тя- илюзия, мечта, поезия и музика. Припев: Боже, дай ми живот- пълен с такива дилеми! През него насън ще летя, и ще ги грабвам навреме. Отново сам, за кой ли път, на този вечен кръстопът... Дали насам или натам, кое е правилно не знам.?! Насам е път, във тишина, живот без тръпка и искра.. Натам политам, на мотор, със бира, секс и рокенрол... Припев:...... Цитирай
spd7693 Отговорено Декември 6, 2013 Отговорено Декември 6, 2013 Доколкото го гледам, ще излезе едно много забавно рок парче, надявам се да има и още по него. ROCK'N'ROLL !!! Цитирай
Recommended Posts