richi Публикувано Август 6, 2006 Публикувано Август 6, 2006 Имам синтезатор Yamaha PSR 540, миди кабел на Hama, компютър с Win98, звуковата карта ми е Sound Blaster live, софтуера ми е Cakewalk 8 . Искам по миди път това което свиря да го записвам в РС-то. От къде да започна с настроиките? Пробвам но не се получава. Някъде нещо пропускам. Ще съм благодарен ако някой помогне макар и с малко. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 6, 2006 Отговорено Август 6, 2006 Първо избери правилния драйвер за миди вход . След това даваш Record Цитирай
richi Отговорено Август 7, 2006 Автор Отговорено Август 7, 2006 използвам драйвера на звуковата карта. виждам че поддържа миди порта. избрал съм записа да става от миди входа. в колоните на компютъра трябва ли да чувам синтезатора? сега аз не го чувам. Цитирай
jordanil Отговорено Август 7, 2006 Отговорено Август 7, 2006 вързал ли си правилно вход-изход на звук.карта и синтезатора? in-out и аналогично обратното . т.е. във клавира-out , а на кабела да пише -in разбра ли ме? Цитирай
jabatajabata Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 (Редактирано) Влизам малко късно по темата, но явно не е единичен случай да се бърка. MIDI е протокол за данни а не звуков кабел (понеже е стар е 8-битов). Когато се връзва каквото и да било с MIDI към друго с MIDI само те си знаят какво си говорят и звук няма. За запис на Cakewalk 8 ако не се лъжа, че беше отдавна трябваше и да се активира съответния трак (тракове) на които ще се записва. Трябва да са MIDI тракове - портовете да съвпадат с устройството което подава данните. Трябва да се настроят "часовниците" на всички MIDI устройства да "слушат" мастер часовника за да съвпадат първите времена (и останалите де... ) по време на запис или просвирване. Всички устройства (програми) имат индикация за MIDI активност поради което ако нищо не се случва вероятно сте си объркали MIDI ин и аут-а. По принцип ако съдя по DJX-a който имам (а той също е един вид PSR) записа в Cakewalk е малко омотана процедура. Редактирано Септември 18, 2006 от jabatajabata Цитирай
Recommended Posts