Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Имам счупен черен клавиш на Тритона - задната (вътрешната) му част с форма за кукичка, която се захваща за корпуса се е отчупила. Дали някой има идея къде може да се намерят клавиши с които да се замени, или някой майстор който да се занимава с подобни поправки? За момента като информация стигнах до Икономов в Благоевград, но ако има някой в София би било по-добре за да не си правя разходка до там.

Мерси!

Виктор

Отговорено

Здравей. Аз съм взимал резервни части за Корг от сервиза на Фактор. Те преди доста години са били официален дистрибутор и все още имат някакви части. Евентуално можеш да се разходиш до там и да питаш. Дано има нещо останало.

Иначе Икономов има и в София - за справка - колегата eL_NinYo.

Отговорено

Благодаря ти! Свързах се точно с Ненчо и той ме препрати към благоевградския Икономов, тъй като там е сервиза (в София са само магазини), но нямали части за Тритон. Все пак открих части в един американски сайт (syntaur.com) и поръчах от там ... Сега трябва да чакам да дойдат и да намеря майстор който да ми смени клавиша (отворих капака да видя какво се случва и ме достраша да пипам сам). Така че ако все пак някой знае майстор който се занимава с подобни неща, feel free to post! :)

Мерси отново,

Виктор

Отговорено

Ако бях наблизо, можех да ти помогна. Аз си разглобих Trinity-то на съставни части, за да го почистя, да му оправя един контакт по клавиш и да му сменя плъзгачите. Тези синтезатори са направени уникално - не можеш да объркаш кое къде отива и как пасва. Ако си правиш и снимки на всяка стъпка - всичко е много лесно. За съжаление не познавам добър майстор на такива неща. Успех!

• 5 weeks later...
Отговорено

За инфо ако някой някой ден попадне на темата - доставката дойде за 12 дни, което като за хамерикански сайт е супер. Иначе ми го смениха хората от тази репетиционна - много бързо и евтино.