Jump to content
Българският форум за музиканти

Korg Triton - счупен черен клавиш


Schenker

Recommended Posts

Здравейте,

 

Имам счупен черен клавиш на Тритона - задната (вътрешната) му част с форма за кукичка, която се захваща за корпуса се е отчупила. Дали някой има идея къде може да се намерят клавиши с които да се замени, или някой майстор който да се занимава с подобни поправки? За момента като информация стигнах до Икономов в Благоевград, но ако има някой в София би било по-добре за да не си правя разходка до там.

 

Мерси!

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей. Аз съм взимал резервни части за Корг от сервиза на Фактор. Те преди доста години са били официален дистрибутор и все още имат някакви части. Евентуално можеш да се разходиш до там и да питаш. Дано има нещо останало.

Иначе Икономов има и в София - за справка - колегата eL_NinYo.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти! Свързах се точно с Ненчо и той ме препрати към благоевградския Икономов, тъй като там е сервиза (в София са само магазини), но нямали части за Тритон. Все пак открих части в един американски сайт (syntaur.com) и поръчах от там ... Сега трябва да чакам да дойдат и да намеря майстор който да ми смени клавиша (отворих капака да видя какво се случва и ме достраша да пипам сам). Така че ако все пак някой знае майстор който се занимава с подобни неща, feel free to post! :)

 

Мерси отново,

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако бях наблизо, можех да ти помогна. Аз си разглобих Trinity-то на съставни части, за да го почистя, да му оправя един контакт по клавиш и да му сменя плъзгачите. Тези синтезатори са направени уникално - не можеш да объркаш кое къде отива и как пасва. Ако си правиш и снимки на всяка стъпка - всичко е много лесно. За съжаление не познавам добър майстор на такива неща. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

За инфо ако някой някой ден попадне на темата - доставката дойде за 12 дни, което като за хамерикански сайт е супер. Иначе ми го смениха хората от тази репетиционна - много бързо и евтино.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.