Jump to content
Българският форум за музиканти

Pritchard Amps


Evtim Djerekarov

Recommended Posts

Доста вече се изписа на тема транзисторен и лампов звук, някои хора са консервативни, и казват, че едва ли този звук ще може да се симулира с полупроводникови средства. Други са по-оптимистични, и мислят, че скоро ще имаме 1:1 лампов звук от полупроводникови машини, и то с предимствата на полупроводниковата техника като компактност/ висока интеграция/ надеждност/ ниска цена/ възможност за постигане на желания звук и при не чак толкова силни нива на звука.

 

Четох за тези усилватели, и технологията, която използват, и ми се струва, че дизайнерът им се е справил доста добре. Те нямат лампи, само полупроводникови части. Интересно ми е да чуя вашето мнение за звука на тези усилватели.

Моля да дадете мнение, а да не започваме пак типичните спорове транзистор/лампа.

 

Пращам линк към аудио семплите:

 

http://www.pritchardamps.com/demos/demo_clips.htm

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не знам....не ми звучи като нещо особено.....доста по-добри семпли се срещат из нета :singer:

темата ми мирише на поредната караница с безмислени доводи :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре звучи. Но....

не знам дали съм споделял, ама мога да объркам лампен звук от китара, докато го слушам. Но докато свиря - НЕ :cheers: Начина по който чустваш китарата в ръцете си е коренно различен :singer:

Мисълта ми беше - усилватели да се пробват, не само да се слушат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля че някога ще е възможна напълно точна симулация - нито на лампи, нито на кабинети и говорители. От тия клипове не бих могъл да кажа дали тия ампове имат лампов звук или нямат, но съвсем спокойно мога да кажа че нямат добър тон поне според моите разбирания.

 

Високото напрежение си казва думата, движещия се въздух също. Тия неща биха могли да се моделират с доста добра точност, на молекулярно или дори на ниво електрон, но за целта ще е нужен суперкомпютър. Това би било точна симулация, тия филтри и т.н. само замазват положението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Срещал съм и познавам Боб Причард.Преди 2 години на един NYC Tone Fest имах удоволствието да си поговоря с него и да пробвам двата усилвателя,които бе донесъл на феста-мойто мнение бе,че ако не знех че усилвателите не бяха лампови не бих разбрал от звука им.И двата усилвателя имаха звуковите качества на един добър сходен лампов,единствения проблем,който аз лично имах беше цените му-според мен твърде високи за нелампови ампо-ве.Между другото и много други от присъстщите китаристи се съгласиха,че Причард усилвателите звучаха като същински лампови,като имате предвид ,че на този фест имаше оригинален Dumble както и Trainwreck Mad Professor,Two-Rock,Fuchs,винтидж Marshall,Fender и много други скъпи и така наречени ботикови/редки усилватели.

 

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.