Jump to content
Българският форум за музиканти

Смърч или не - това е въпросът


Recommended Posts

Здравейте,

Понеже имам една електрическа китара, с която свиря ритъм, в момента си правя друга, която ще е по-соло ориентирана, а акустичните китари се озвучават трудно и скъпо, та искам да имам още една електрическа китара(може би и с пиезо адаптер), която да използвам предимно за свирене на чисти неща. По възможност не искам да е полукуха. Бих искал звука и да се доближава поне малко до звука на акустична китара. Затова предполагам, че мензурата и трябва да е доста късичка(за да няма толкова дълъг състейн като електрическите китари).

Въпросът ми е дали би станало добре ако се направи тялото от смърч(както е на електрическите кремонки). Акустичните китари почти винаги имат предна страна от смърч, защото този материал има много голям коефициент на излъчване на звукова енергия, както и дължаща се на това специфична честотна характеристика. Свирил съм известно време на такава кремонка, и ми правеше впечатление колко приятен чист тон има. Искам да направя подобна китара, но с доста по-къс гриф(около 590- 610 мм), и ней вероятно пиезо адаптери, не електромагнитни.

 

Как мислите, дали си струва да се опита?

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.