bulby Публикувано Януари 22, 2005 Публикувано Януари 22, 2005 Днес отворих сайта им ( Ibanez USA ) и какво да видя - един куп нови модели и нови цветове за някои от старите Още нещо, което ми направи впечатление, е че вече някои модели (като примерно от SZ сериите) се предлагат с адаптери Seymour Duncan, което си е новост за Ибанец. Стъпка в правилната посока, по мое лично мнение Цитирай
bulby Отговорено Януари 22, 2005 Автор Отговорено Януари 22, 2005 Ето и един от новите 'убавци от RG серията RGT320QRBB Цитирай
bulby Отговорено Януари 22, 2005 Автор Отговорено Януари 22, 2005 А, да, и още нещо - вече адаптери Powersound изобщо няма да се използват. Масово се заменят с адаптери Ibanez от INF сериите. JS1200 (Новата версия с адаптери PAF Joe и Fred) Цитирай
MDFk Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 (Редактирано) Наистина са хубави.. :inlove: ..първата пове4е де.. За съжаление аз,също днес,разбрах от един поверителен изто4ник(който се подвизава из този форум),4е има и не толкова добри промени при тях.при някои модели преминавали от 3-слоев гриф на 5-слоев,което било кофти.много пове4е от скъпите китари са MIK,май дори и някои Престижи :wall: ...Но за сметка на това ве4е можеш да си вземеш хубава китара за дале4 по-малко пари,специално(доколкото разбрах) при някои от тези нови модели..Все пак Ибанез са яка марка и квото и да правят все така ще си остане. Редактирано Януари 22, 2005 от MDFk Цитирай
pacman Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 Как ше е лошо от 3-слоев на 5 ?!?!? Колкото повете слоеве толкова по-стабилно Едни от най-стабилните басове curbow се правят буквално от листчета дърво (десетки) верно че там ламинирането е хоризонтално, но идеята е подобна е тоя ибанец дето го е постнал Аngermeans на първата картинка е точно 5-слоен: 3 клен + 2 други (орех ли са, кви са не ги знам) Цитирай
MDFk Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 (Редактирано) @Пакман - Аааа,много сори,зна4и нещо не съм разбрал :wall: ..или така ми каза ..ае както и да е грешката е направена и публикувана,така 4е се извинявам официално. Ако смятат 4е е ненужно поради характера си,нека модовете изтрият предното ми мнение. Редактирано Януари 22, 2005 от MDFk Цитирай
pacman Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 Аааа не бе що сори, аз сори ако нещо... аз такова нищо лошо нали... просто обяснявам Цитирай
Rotten Body Landslide Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 а в Бг некаде продава ли се Ibanez Destroyer bass защото на доста места тарсих и почти насекаде казаха че или го немат или не доставят този модел :wow: Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 а в Бг некаде продава ли се Ibanez Destroyer bass защото на доста места тарсих и почти насекаде казаха че или го немат или не доставят този модел :wow: ае стига си слушал Содом. зле са. Цитирай
Rotten Body Landslide Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 а в Бг некаде продава ли се Ibanez Destroyer bass защото на доста места тарсих и почти насекаде казаха че или го немат или не доставят този модел :wow: ае стига си слушал Содом. зле са. ти сиорно си по добар от тях както и да е ставаше дума за тоя модел а не за коя група е зле и коя не Цитирай
Rust Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 и аз днес бях на сайта .... не бях ходил от година поне и видях промените , макар и набързо и на мен ми направи впечатление ,че вече има яко Ibanez INF ... а вместо QM на големите S модели има както преди IBZ USA ... DiMarzio демек Цитирай
killer Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 Как ше е лошо от 3-слоев на 5 ?!?!? Колкото повете слоеве толкова по-стабилно Едни от най-стабилните басове curbow се правят буквално от листчета дърво (десетки) верно че там ламинирането е хоризонтално, но идеята е подобна е тоя ибанец дето го е постнал Аngermeans на първата картинка е точно 5-слоен: 3 клен + 2 други (орех ли са, кви са не ги знам) Колкото по малко места за лепене толкова по добре. По старите модели на Ибанез (1991) дървото на грифът е от една част (без да броим главата ) и са много здрави и качествени (за справка RG 5хх и S 5xx) Сега е все по трудно (и най-вече скъпо ) да се намери (сложи) 1 хубаво парче за гриф, затова се правят от 3 или 5 парчета (все пак говорим за производство на хиляди китари и парите там са страшно много :green: ) Сами можете да предположите че е много по лесно и изгодно да направиш един гриф от няколко добри но малки парчета отколкото от едно добро голямо. Но и в двата случая грифовете са доста здрави :twisted: Марио Анкона :twisted: п.п За тоналната характеристика няма да говоря защото там е вече друга тема :twisted: Цитирай
Armaggideon Отговорено Януари 23, 2005 Отговорено Януари 23, 2005 Колкото по малко места за лепене толкова по добре. От сайта на Conklin Guitars & Basses, производители на супер-качествени инструменти по поръчка: Q: Which is better, a single piece neck or a multi-laminate such as a 3-piece, 5-piece, or 7-piece? A: The multi-laminate construction creates a superior neck because, just like plywood, multi-laminations make things physically stronger, stiffer and more stable. Цитирай
kirk-hammett Отговорено Декември 18, 2005 Отговорено Декември 18, 2005 много са добри китарките Цитирай
Recommended Posts