shabazz Публикувано Февруари 4, 2013 Публикувано Февруари 4, 2013 Здравейте, купих си нова звукова карта и микрофонен предусилвател, въпроса ми е как да ги свържа по най-добрия начин. Звуковата карта е M-Audio - Delta 1010LT a амп-а е Art Tube MP. Микрофонния амп е с балансирани изходи, а картата е с небалансирани входове. Мисля да направя балансиран кабел: женски канон към чинч, но гледам че саунд картата има 2 микрофонни ампа вградени, които обаче нямат фантомно захранване и затова взех отделен предусилвател, понеже микрофона ми е кондезаторен. Дали пък няма да стане да се сърже амп-а ART директно към някой от 2-та вградени микрофонни входа на картата? Имам още 1 въпрос - какъв волтаж излиза от балансираните TRS изходи на PCI звукова карта? Цитирай
patzo Отговорено Февруари 5, 2013 Отговорено Февруари 5, 2013 Прочети упътването на делтата - там е описано всичко. Двата XLR - стават и за линейни балансирани входове +4dBu след като коригираш джъмперите на картата. От упътването: The 1010LT’s XLR jacks will accept balanced mic or line level audio signals, while theRCA inputs are better suited to unbalanced operation. The XLR inputs can be configuredto accept either microphone level signals or balanced line level signals, accomplished bysetting the jumpers located on the 1010LT PCI card. 1 Цитирай
shabazz Отговорено Февруари 13, 2013 Автор Отговорено Февруари 13, 2013 Сегашното (заводското) положение на джъмперите е като на картинка 1. За да ползвам двата XLR конектора като балансирани INPUT-и как трябва да сложа джъмперите - като на картинка 2 или картинка 2А, за да закача микрофонния предусилвател? Цитирай
patzo Отговорено Февруари 13, 2013 Отговорено Февруари 13, 2013 Ами то си го пише под картинките. NOTE: Illustrations 1a and 2a show a variation on the mic levelsetting and the line level setting, respectively. If you find that yoursignal is too hot using the +4dBu selection in the Delta ControlPanel’s “Variable Signal Level” section of the Hardware Settingspage, then try these alternate settings. Побвай със 2-ри вариант и тествай. Ако изхода на преампа идва твърде силен тогава 2а. Цитирай
Recommended Posts