Overdrive Отговорено Юли 30, 2006 Отговорено Юли 30, 2006 сменял съм на такова радио изправитела с диоди - няма проблем. Най-добре да взема само платката с изх. лампа и да си направи нов преамп с ецц83 Цитирай
Black Bird Отговорено Юли 30, 2006 Автор Отговорено Юли 30, 2006 сменял съм на такова радио изправитела с диоди - няма проблем. Най-добре да взема само платката с изх. лампа и да си направи нов преамп с ецц83 от къде си? :green: Цитирай
Black Bird Отговорено Юли 30, 2006 Автор Отговорено Юли 30, 2006 Имах същото радио,но мрежовия трансформатор се прецака,зе да пуши и вчера му свалих изходния траф,зех му лампите и го изхвърлих.Твоето,обаче,звучи в пъти по-добре. Може би е защото ползвах неговия си говорител,но с дист(Boss DS-2),звучеше доста по-гадно.Сега свиря на едно "Христо Ботев" пак със същата конфигурация(EABC80,EL84) и на Clean звучи много добре,но говорителя му е под всякаква критика и с дист всичко се маже,а дори и да включа спийкър симулатор от пред няма никаква разлика. Интересно ми е дали е от говорителя наистина или просто радиото ми е шит.Можеш ли да направиш запис с оригиналния говорител? намери си по голям и здрав говорител! Радиото е бетон....интересноо....дори няма и голям брум или шум... :green: Цитирай
drizzt Отговорено Юли 30, 2006 Отговорено Юли 30, 2006 Тфа със ламповите радиоприемници е неква мания В мазето на баба ми трябва да има някакво съветско лампово радио с дървен корпус, може да пробвам да му придам естетически вид.... а то повечето сигурно нямат направен вход за голям жак, имате ли идея? Тия дни ще гледам да проверя лично де . Иначе готин звук вади, сандъка.. поздрави :hello: Цитирай
bratmito Отговорено Юли 30, 2006 Отговорено Юли 30, 2006 Тфа със ламповите радиоприемници е неква мания В мазето на баба ми трябва да има някакво съветско лампово радио с дървен корпус, може да пробвам да му придам естетически вид.... а то повечето сигурно нямат направен вход за голям жак, имате ли идея? Тия дни ще гледам да проверя лично де . Иначе готин звук вади, сандъка.. поздрави :hello: Повечето имат вход за грамофон.Тогава трябва само да запоиш една букса на негово място и си готов Ако няма никакви входове тогава трябва да търсиш входа от към предусилвателя и там да запоиш жака,но едва ли ще ти се наложи Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 30, 2006 Отговорено Юли 30, 2006 сменял съм на такова радио изправитела с диоди - няма проблем. Най-добре да взема само платката с изх. лампа и да си направи нов преамп с ецц83 от къде си? :green: Шумьеньец съм Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 30, 2006 Отговорено Юли 30, 2006 (Редактирано) Имах същото радио,но мрежовия трансформатор се прецака,зе да пуши и вчера му свалих изходния траф,зех му лампите и го изхвърлих.Твоето,обаче,звучи в пъти по-добре. Може би е защото ползвах неговия си говорител,но с дист(Boss DS-2),звучеше доста по-гадно.Сега свиря на едно "Христо Ботев" пак със същата конфигурация(EABC80,EL84) и на Clean звучи много добре,но говорителя му е под всякаква критика и с дист всичко се маже,а дори и да включа спийкър симулатор от пред няма никаква разлика. Интересно ми е дали е от говорителя наистина или просто радиото ми е шит.Можеш ли да направиш запис с оригиналния говорител? Съвет: смени му говоритела докато е време, щото тоя ще изгори и ще заминат изх. лампа и/или трансформатора (недопустимо е да се оставя лампов усилвател без товар). Тайната в звука е "колоната" Респром Редактирано Юли 30, 2006 от Overdrive Цитирай
Black Bird Отговорено Юли 31, 2006 Автор Отговорено Юли 31, 2006 http://nalbantov.muzikant.org/Radio_RTM_Bo..._Ibanez2550.mp3 ритъм саунд с "Акорд"-а :green: Цитирай
ditronix Отговорено Юли 31, 2006 Отговорено Юли 31, 2006 Значи ако се прави нещо на базата на този АКОРД,първото което трябва да се изхвърли е селеновия изправител!Лесно се заменя с 4 диода,могат да се ползват дори Д 226 Б,а още по-добре- 1N 4007.Мрежовият траф започва да пуши след нарушаване на вакуума в крайната лампа,което води до рязко увеличаване на анодния ток.От там селенът сдава багажа и товари трафа,който естествено започва отначало да пече,а по-късно и да пуши! bratmito,може би трафа ти не е бил изгорял,но със сигурност крайната лампа която си прибрал е за боклука!Та ако радиото се модва,най-добре да се запази платката с крайната лампа,която да се замени за по-сигурно с нова.Задължително се сменят ВСИЧКИ кондензатори по платката,прави се нов предусилвател-схеми в мрежата бол-и по-елементарни,и по-сложни.Място на шасито след разчистването има колкото искаш!Задължително с добър тонкоректор-тук давам предимство на маршалския.Направо съм изнендан от семпъла,който чух!Свирката е супер!Така че си заслужава еднозначно да се поработи върху антиката,тъй като за домашно свирене с малката си мощност тя е супер!Не трябват атенюатори,за да се изгърчи машината докрай и да се чуе този звук,който търсим! Цитирай
Black Bird Отговорено Юли 31, 2006 Автор Отговорено Юли 31, 2006 Значи ако се прави нещо на базата на този АКОРД,първото което трябва да се изхвърли е селеновия изправител!Лесно се заменя с 4 диода,могат да се ползват дори Д 226 Б,а още по-добре- 1N 4007.Мрежовият траф започва да пуши след нарушаване на вакуума в крайната лампа,което води до рязко увеличаване на анодния ток.От там селенът сдава багажа и товари трафа,който естествено започва отначало да пече,а по-късно и да пуши!bratmito,може би трафа ти не е бил изгорял,но със сигурност крайната лампа която си прибрал е за боклука!Та ако радиото се модва,най-добре да се запази платката с крайната лампа,която да се замени за по-сигурно с нова.Задължително се сменят ВСИЧКИ кондензатори по платката,прави се нов предусилвател-схеми в мрежата бол-и по-елементарни,и по-сложни.Място на шасито след разчистването има колкото искаш!Задължително с добър тонкоректор-тук давам предимство на маршалския.Направо съм изнендан от семпъла,който чух!Свирката е супер!Така че си заслужава еднозначно да се поработи върху антиката,тъй като за домашно свирене с малката си мощност тя е супер!Не трябват атенюатори,за да се изгърчи машината докрай и да се чуе този звук,който търсим! Де да имах инженерно образование... Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 31, 2006 Отговорено Юли 31, 2006 Налбантов, аз навремето почнах с радиограмофон "Акорд 103". По онова време и хабер си нямах, че ламповите ампове къртят и че именно лампов усилвател е нужен на всеки млад метъл. Даже ме беше яд, че нямам готин Hи-Fi усилвател и се тюхках, че се налага да свиря през някакви си дърти лампи. Бил съм доста наивен... Усилвателите на "Акорд" вадят много готин топъл звук (поне този на "Акорд 103"). Може да смениш само говорителя, защото оригиналните са адски кофти. Ползвах Акорда в комбинация с дист DOD и съседите започваха да играят брейк в хола. Дерзай с твоето радио и след известно експериментиране ще набараш доста добър саунд. Теб те бива в това. Цитирай
bratmito Отговорено Юли 31, 2006 Отговорено Юли 31, 2006 Не е било от лампата,понеже същата лампа я ползвам и на "Христо Ботев"-а и го няма тоя проблем. А в нета съм търсил схема на предусилвател с EABC80,но такава до сега не съм намерил,а за ЕЦЦ83 нема пари Иначе като размери "Христо Ботев"-а е по-компактен. Ето снимка. Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 31, 2006 Отговорено Юли 31, 2006 (Редактирано) бих предпочел коректор Баксандал пред маршалски защото е много по-гъвкав Схеми с еабц80 - имам ги в огромни количества, но нямам с кво да ги сканирам, а и само един триод не стига до никъде за китарен амп - за справка - 3 броя ЕСС83 са 6 триода Редактирано Юли 31, 2006 от Overdrive Цитирай
bratmito Отговорено Юли 31, 2006 Отговорено Юли 31, 2006 бих предпочел коректор Баксандал пред маршалски защото е много по-гъвкавСхеми с еабц80 - имам ги в огромни количества, но нямам с кво да ги сканирам, а и само един триод не стига до никъде за китарен амп - за справка - 3 броя ЕСС83 са 6 триода Хмм. :think: А дали с транзисторен преамп ще се получи нещо читаво.Примерно нещо такова. Или някаквъв смесен транзисторно-лампов преамп(такова нещо не знам съществува ли изобщо). Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 31, 2006 Отговорено Юли 31, 2006 то че ще стане е сигурно, ама и без тва имаш 300в захранване за лампи, закво да правиш разни мизерии - кат ше е лампово да е лампово. Евентуално може някой кривоч отпреде, но чак пък целия преамп да е лампов-няма смисъл Цитирай
Recommended Posts