Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez RGR321EX vs Cort X11 vs B.C. Rich Kerry King Warlock


peter maksimov

Recommended Posts

Здравейте, най-накрая ми се откри възможност да изработя някой лев за китара и миналата седмица пообиколих магазините, пробвах доста китарки и се спрях на тези три модела:http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_27324/Ibanez_RGR321EX.html, http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_20650/Cort_X_11_TCG.html и http://www.muzikalen.bg/bg/catalog/id/5472.html . И трите са много удобни и приятни китари, въпреки че Ibaneza е една идея по-удобен от останалите, но пък Корта и B.C.Rich като звук ми допадат малко повече. И сега се чудя какво да правя понеже Ибанеза най ми пасва, но пък е около 200лв по-скъп от другите и се чудя дали си заслужава парите или по-добре да взема Корта или Рича. Въпреки че за Корта малко се притеснявам понеже това ще ми е първа китара и си мисля, че с фиксиран бридж ще ми е по-добре. Ще съм благодарен ако някой има мнение за някоя от изброените китари и го сподели.

Съжалявам, че това е 297451820584 тема за избор на китара, но наистина нямам познати музиканти, които биха ми помогнали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих взел ибанеца. след това бих му сложил прилични адаптери и китарата ще заспи. на всичкото отгоре ибанез изглежда най-готино, но това последно.

 

 

а също бих ти обърнал внимание на следната оферта от базара http://bazar.muzikant.org/auction_details.php?auction_search=1&auction_id=126574&start=10&option=basic_search&basic_search=ibanez&form_basic_search=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8&keywords_search=ibanez&limit=10&item_type=all

 

 

 

после му слагаш един блекаут и започваш да къртиш аянс, мифффки и де каквото ти попадне

 

хаха успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

Ако държиш китарата ти да е чисто нова и избора да е между тия 3, то бих те насочил към Cort. Имах X-6 VPR модела и бях страшно доволен, за парите, които съм дал за нея. Определено не мисля(по това, което съм виждал/пипал/чел), че Ibanez и/или B.C.Rich са по-добри в ниския ценови клас.

Другия вариант е да си вземеш нещо втора ръка. Втора ръка до 700лв мисля, че ще си намериш доста по-добър инструмент. Често изпадат оферти. Току-виж дори успееш да набараш японска китара, с доста по-добро качество, от тия индонезийски и не знам какви изработки.

Дано съм бил полезен...
Успех!

Поздрави, Тишо

П.П. Никого не ангажирам с мнението си и не искам някой да почва да го коментира.

Редактирано от Tisho_Vasilev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето още едно много примамливо предложение http://bad_link/jackson-performer-2---elektricheska-kitara-i12469597

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз си мислих за варианта да се сменят адаптрите след време и не че не искам китара втора ръка, ясно е, че втора ръка ще намеря за тези пари по-класен инструмент, но честно казано предпочитам нова. Иначе благодаря за съветите, ще разгледам и в базара пък ако изпадне някоя китара по-висок клас за тези пари супер. А за тези пари втора ръка от по-високия клас за какви китари да се оглеждам(освен Ибанеза и Джаксъна посочени горе)?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

щом имаш парите взимаи по скьпото , в случая / Ibanez RGR321EX / КОРТА го забрави щото с тоя евтин флоид след не много време ще имаш проблеми и ако трябва да го сменяш с някакьв по добьр ще се изрьсиш с още около 350 лева

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

TARTO е прав евтините китари имат евтини части. Между другото като питаш за други китари гледай за DEAN, Schecter, Epiphone. В базара от доста време гледам се продава един Schecter за 550лв някъде около София. Китарата е с фиксиран мост и предполагам е много добра въпреки, че е от ниския клас на марката. По едно време имах китара модел предшественик на тази, която се продава и беше направена от същите дървета със същите адаптери. Китарата беше страхотна и адаптерите бяха отлично звучащи. 

става дума за тази обява.

http://bazar.muzikant.org/auction_details.php?auction_search=1&auction_id=126377&option=basic_search&basic_search=schecter&form_basic_search=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8&keywords_search=schecter&limit=10&item_type=all

 

А и да ти кажа новото не винаги означава добро, особено в ниския клас китари, даже напротив тенденцията е ниските класове да са все по-лоши.

 

Айде успех и късмет с избора и да се похвалиш после какви си ги сътворил ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки, че не харесвам Ibanez /и харесвам Cort и B.C.Rich/ не мога да отрека, че от трите Ибанеца е най-читав. Но това не променя фактът, че и трите са си мотики.

 

Ако не държиш китарата да е нова и в перфектно състояние, за да ти краси хола бих ти препоръчал две SG китари от базара. Едната е Gibson SG Faded май беше за 700 и малко, която е поне една класа над тия палки, които си изброил. Ако са ти много парите има и един LTD Viper 400, който също е доста по-свестен от харесаните от теб, там и цената е по-ниска. Кофтито е, че доколкото виждам китарите са доста използвани и имат следи от употреба....в смисъл свирено е сериозно на тях. Но и това има някакъв чар, зависи на какво се кефиш :)

 

Btw продавачът и на двете SG-та е един и същ, така че с едно ходене ще пробваш и двете. Аз лично бих се насочил към някоя от тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен още една ми хвана окото от базара, става въпрос за тази http://bazar.muzikant.org/schecter-demon-6-fr,127988.html . Като чета в предишни теми отзивите за тези китари са добри, но все пак не съм много компетентен, затова ако някой се е сблъсквал с нея... :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тази определено е голяма метал резачка , но трябва да се види в какво сьстояние е , точно такава не сьм хващал , но вкьщи имам един един / Schecter Damien 6 BK / който по характеристики на дьрвото , формата на тялото и грифа не се различава , разликата е в адаптерите и че посочената от теб има флоид , от моята сьм много доволен просто перфектна китара за вкьщи , няма какво повече да искам от китара за домашно свирене ........разгледай тук Шектьр са си добри китари които все пак не са много евтини http://www.telesound.bg/category/brands/schecter-guitars-brand/page/2/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой знае ли дали в някой от магазините в Пловдив продават Schecter? Аз съм ходил в Динакорда на Карловска и магазина на Филхармонията, но там не съм виждал такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.