Jump to content
Българският форум за музиканти

Footswitch за Кубчето на Роланд


muzicantini

Recommended Posts

Търся да си купя някакъв футсуич за кубе Roland Cube 40. Това кубе принципно има 3 входа за футсуич с по 2 бутона, но на мен ми трябва само за луупъра. Футсуича който препоръчват е на Бос и е над 100 лв, което е малко не рентабилно. Някъде гледах че дават Беринджър АВ200 , но в магазина много се чудихме как бихме могли да го свържем и не можахме да го измислим. Предложете някакъв вариант, който да е по-евтин, може и правен, просто да върши работа, много обичам да си играя с луупъра.

 

 

PS: Ако може същия футсуич да става и на VOX AC15 ще бъде супер, но това е опция.

Редактирано от muzicantini
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро имах нужда и аз от футсуич, мислех, че всички би трябвало да стават, но се оказа, че не е баш така. Имат си разлики помежду си. Примерно с футсуича за смяна на каналите на един усилвател не можех да използвам екстрите /mute, graphic EQ/ на другия усилвател, защото трябваше да държа бутона постоянно натиснат, за да може екстрата да е включена.

 

В смисъл принципа им е един и същ, но някои имат конструктивни разлики.

 

Във форума има майстори, които могат да ти го направят достатъчно кадърно и много качествено. Аз преди време помолих liquid_death за подобно нещо, много се радвам, че така постъпих, защото се оказа, че суича наистина е различен /както обясних в горния абзац/ и ако бях си взел стандартен такъв от магазина най-вероятно нямаше да работи както трябва. Тая работа могат да я свършат поне 4-5 човека от форума, предполагам знаеш кои са. Да не говорим, че ако имаш специфични изисквания /светодиоди, кой бутон от коя страна да е, жака откъде е/ също могат да бъдат удовлетворени и имаш къстъм хава :)

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то този от схемата е супер лесен да се направи.Два бутона стерео жак и двоен кабел с екранировка.Аз сам си направих за Valvestate 8040.Той е с един бутон и е само за една операция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След кратко ровене в Томан стигнах до това - http://www.thomann.de/gb/lead_foot_fs2.htm . Препоръчват го за Вокса, само не знам по характеристики latch ли е или не е latch, доколкото знам някои се активират при натискане, други при отпускане на бутона, обаче никъде няма информация за този модел (то не че има и марка де).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
Отговорено (Редактирано)

Колега, темата ти е старичка, но ще ти кажа, че най-добре е да потърсиш фуутсуича на Boss FS-6, който е програмируем, а за кабел ти препоръчвам варианта "стерео жак -> 2 моно жака". Колкото и да е странно, така работи правилно. Притежател съм на Роланд и ти го казвам от опит. Не ти препоръчвам LATCH само фуутсуич, досаден е, трябва ти MOMENTARY функция, особено за луупъра.

Редактирано от Akerfeldt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.