i_love_ya Публикувано Януари 18, 2013 Публикувано Януари 18, 2013 Здравейте, имам да правя анализ на песен, а тя е "Шаро и първият сняг", проблемът е че не мога да се справя. Нещата, които трябва да определя са? Много се затруднявам, защото като гледам самата песен и не мога да намеря това, което се изисква. 1. Определяне на размер. 2. Определяне на тоналност. 3. Характеристика на мелодията. 4. Диапазон 5. В каква форма е песента? (едноделна или двуделна) Моля, ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Януари 18, 2013 Отговорено Януари 18, 2013 Докато не се включи някой по-грамотен , ще видя дали ще позная : 1) 6/8 размер 2) До Мажор 3) ... не ми е под ръка учебник да видя вариантите. 4) C4 - C5 5) Едноделна Цитирай
Басурендер Отговорено Април 1, 2013 Отговорено Април 1, 2013 (Редактирано) Докато не се включи някой по-грамотен , ще видя дали ще позная : 1) 6/8 размер - то ясно ,че така пише , но , според мен отговора е 3/4 - (въпреки , че съм я чувал тази песничкак в 4/4 и звучи много кофти) 2) До Мажор - 3) ... не ми е под ръка учебник да видя вариантите. 4) C4 - C5 Точно една октава 5) Едноделна Определено не съм по-грамотен , и не съм сигурен в правдивоста на горното . Така , че нека това да се счита само за лично мнение , а не за поправка на твърдението. Редактирано Април 1, 2013 от Басурендер Цитирай
Recommended Posts