Nikifena Отговорено Ноември 14, 2004 Автор Отговорено Ноември 14, 2004 няма адвансед всички сме пропаднали и не ни се дават по 50 лева месечно Цитирай
bluesman Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 (Редактирано) За сефте съм в този форум и ми харесва че най после и в БГ има discussion боардс за музика и инструменти. Аз по принцип съм luthier и права цигулки и виоли но съм учил и нещичко за китарите и струните. Та момчета ,защо третирате струните като спагети ? Някои имат навити синтетични текстилни влакна между сърцевината и горната намотка. Та тя се скапва ако малко прекалите с температурата. Другия проблем е че сърцевината ръждясва ... Ако сте сигурни че няма синтетика а само метал ,Най добра е идеята за ултразвъкова вана ,златарите сушо имат такива само че им кажете да не слагат сапун във водата после потопете в спирт защото той е хигроскопичен и обира водата !Най накрая добре ги изтръскайте и подсушете с салфетка( имам в предвид струните) А за оцета ....... него го пазете за салатата ... Редактирано Юли 18, 2006 от MDFk Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 16, 2004 Автор Отговорено Ноември 16, 2004 здрасти bluesman добре дошъл ! Хубаво е и такива хора като теб да има Та по твоя пост. сигурно говориш са онези конци дет се моткат в началото и в края на струните.... много са противни. мразя струни с такива конци. за ултразвуковата вана го знам, ама ми искат 1 лев. Ходих 1 време в една оптика до нас, ами да ти кажа, същата работа като и DIY преваряването стил "спагети". А за тва, че сърцевината, демек жилото на струната ръждясва си прав. Аз се опитвам след като ги преваря да ги подсоша веднага с парцал и ги слагам или на прозореца на слънце да съхнат, или на парното, с цел да не седят много време мокри. Това със спирта, че обира водата не съм се сетил, но ми се вижда малко разправия, а и забелязах нещо негативно. Става дума, че 1 време със спирт си чистих първите 3 струни на китарата (не на баса) и после като тръгнех да ги чистя и скърцаха гадно, и си мислех, че нещо спирта ги скапва Цитирай
thurston Отговорено Ноември 21, 2004 Отговорено Ноември 21, 2004 не съм го тествал варенето но може някой ден и до там да стигна. а за Queena от 12 лева, евтини са струните но са акани, щото веднагически при слагането 4та се прегъна толкова ебано, намотката се раздели, абе хеви-метъл. ма бате ти thurston moore не е от вчера в мизерията и я побългари с конец и лак за нокти ))та 40так за струни е много но ако не е пълна пръчка баса, уважете го с нещо по-сериозно.успех на всички бяс-китаристи у форума. Цитирай
filibe Отговорено Ноември 26, 2004 Отговорено Ноември 26, 2004 (Редактирано) Вместо преваряване по-добре използвайте GHS-FAST FRET CLEANER, запазва струните доста добре. но трябва да се почне когато струните са нови. Редактирано Юли 18, 2006 от MDFk Цитирай
thurston Отговорено Ноември 27, 2004 Отговорено Ноември 27, 2004 кво е това и как действа, а и къде се продава... Цитирай
filibe Отговорено Ноември 27, 2004 Отговорено Ноември 27, 2004 (Редактирано) Ами това е едно средство за почистване и изграждане на защитен слой върху струните и предпазва от окисляване на струните. Има го по магазините и струва 14 лева стига за една година. Редактирано Юли 18, 2006 от MDFk Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 28, 2004 Автор Отговорено Ноември 28, 2004 Господин filibe. мисля, че топика беше как да си преварим струните, а не с кво да ги почистим!! Друго. Съмнявам се (поне аз така мисля), че има нещо по-добро от преваряването от гледна точка на изчистване на мазнините набили се между уплетката на струната. От няколко годишния ми опит съм забелязал, че съвсем спокойно си изкарвам 1 година с едни струни и примерно 5-10 преварявания за този период. Има и друго нещо (пак мое мнение) защо ми е нещо да ми предпазва струните от корозия или тн така или иначе след 1 година ги хвърлям. колкото корозират корозират (а тва не са първа,втора или трета на китарата, че да ги къткам). идеята е как да минем най-тънко Цитирай
bluesman Отговорено Ноември 30, 2004 Отговорено Ноември 30, 2004 Да ,фенове на спагетите :green: Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 7, 2004 Отговорено Декември 7, 2004 Е**си майката просто... тъкмо си викам сега е 12 часа и ще си преваря струните на спокойствие и от утре почвам едни записи ако ме кефи как звучат и някво свирих 2 часа без да спра... измислих няколко яки рифа и тъкмо си свирих единия, който си е яко копане на четвърта и я скъсах хах... Верно, че я гледам от няколко седмици леко е започнала да се разплита в единия край (на бриджа) ама се държеше и сега се скъса някво много гадно... а утре съм на репетиция. Цитирай
James Hetfield Отговорено Април 25, 2005 Отговорено Април 25, 2005 Абе хора, тва за китарници става ли бре. Щот май е време да си сменям струните, а сбирам за Епизод 3 и Сабат и ми се свидят кинти... Цитирай
MDFk Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 Абе хора, тва за китарници става ли бре. Щот май е време да си сменям струните, а сбирам за Епизод 3 и Сабат и ми се свидят кинти... Вероятно вече си разбрал, но става и е ефективно! Аз самия обаче имам един въпрос - какви количества трабва да се сложат ако е сода, веро, оцет или и трите? Щото аз преди известно време пробвах и с трите, ама май прекалих със содата (а май със всички ),и нямаше чак,да не кажа по4ти никакъв ефект.Трабва да се има предвид че струните бяха на поне година и не бяха преварявани дотогава...Колко трабва да е тя за, да речем,пет литрова тенджера(или друг съд)?И ако е в комбинация променя ли се количеството? 10х предварително. Цитирай
Nikifena Отговорено Май 10, 2005 Автор Отговорено Май 10, 2005 Да се покрият добре струните с вода не ги бутай в много вода, че бавно загрява. сода така на око.. ама ако слагаш и тоя оцет... осмърдява къщата... сложи да кажем 2-3 лъжици сода и малко веро. аз така правя,. и поне 15 минути да се варят, и затвори капака, ама внимавай, че може да изкипят. после бързо ги изплакваш и после сушиш Цитирай
faso Отговорено Март 15, 2006 Отговорено Март 15, 2006 никога не забравяйте ... Always Coca'Cola .... прочиства всичко... Цитирай
7thString Отговорено Март 15, 2006 Отговорено Март 15, 2006 Само за протокола... от химична гледна точка содата и оцета не се ли елиминираха взаимно?! Киселина + основа = газ+вода(пробвайте сода+оцет в чаша и ще видите) Цитирай
Recommended Posts