Jump to content
Българският форум за музиканти

Кои за най !?


flipsy

Recommended Posts

Здравейте всички!Правя тази тема хем заради мене хем заради други , които не са запознати много добре.Имам няколко въпроса към вас и те са свързани с адаптери , които се закачат към Акустичните китари!

 

 

Моята китара св201бк ( стагг )

 

1. Заслужава ли си да се слагат адаптери на такива китари?

2. Някой може ли да ми обясни каква е разликата между ел китара и акустична ел?тоест може ли акустичната да издава дисторжън и разни други?3. Искам да ви питам някой от тези тук http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=12976&hl= стават ли за акустична китара?Не им знам марките.

4. Ако стават да се правят ефекти с тях не се ли смесва звука?Примерно докато свириш на китарата ти се чува акустика и ако си я свързал с някакъв ефект през тва време от някоя тонколона се чува дисторжън.Това е мн странно.Меси се звука(не съм сигурен)

5. Предложете ми някой ефект или педал който може да ми върши работа за домашни условия на ел-акустична китара(ако има изобщо специални за ел-акустични)

 

 

 

Моля всеки ,който разбира и е сигурен да ми отговори на каквото може ! Благодаря Ви!чакам отговори :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези адаптери ще станат и 3те, но както ти каза - звука ще се смесва, ще ехти и няма да е хубаво с дистър. Ще си заслужава единствено ако си решил да свириш на усилвател на ниски децибели за да избегнеш дефекти. Продават се китари, които са директно обурудвани с адптри и акустични кухини, някои от тях са предвидени да са ел китара с второстепенен приоритет да звучи добре и без да е включена в усилвател. Ако разполагаш с пари по-добре си купи ел китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами не разполагам вече с пари , защото си купих св201бк - стагг :D китарката е много хубава и голяма.Звука и е перфектен.Водят я уестърн китара :D Мислех да си я взема същата ел , но в магазина ми казаха , че вградените не са много хубави и ми предложиха да си взе по-нататък един адаптер за 50 лв , който е направен да се слага за акустична китара и ми казаха , че е два пъти по-добър от оригиналния.Аз него ще си го взема със сигурност щото като чух какъв звук вади с него направо се разбих :D като усилиш малко повечко тонколоните и всичко се оправя :D С малко повечко настройки и става :D Просто исках да питам и за тези трите , защото ще ги взема от един фриенд за 10 лв на всеки , а за 3-те 20 лв :D далаверка :D И искам да имам резервни :D мерси много иначе

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

слушай сега - тези адаптери, които се слагат на акустичните китари се казват пиезо адаптери. тези които си дал като линк са за електрическа китара - откажи се от мисълта че ще станат - или по-точно че ще излезе нещо

 

в музикалните магазини продават хубави адаптери за акустични китари - и когато я включиш в усилвател или пулт звучи акустично. НЕ МОЖЕ да звучи с дистер или други ефекти - излишно е да пробваш

 

зависи какво изкаш - или си купуваш една акустична с вградено пиезо или една електрическа. не може 2 в 1

 

евентуално може ако си вземеш електрическа да и сложиш едно пиезо - има такива - и ще звучи акустично през пиезото - ти решаваш

 

според мен най-добре да имаш 2 китари - ел и акустична и си решаваш проблемите

защото ел китара с пиезо е компромисен вариант - ако говорим в ценовите рамки, които можем ние българите да си позволим

 

тук има колеги с мюзик мен с пиезо адаптери - да не се крият а да постват семпли :D

 

сори за правописа ама идвам от плаж и съм изморен :D

Редактирано от stratocaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже няма да си взема ел китара начи ще си купя пиезо за акустичната ми китара :D Но искам да чу мнението и на други хора :D мерси все пак :D

И все пак мисля , че може да се получат ефекти :D Щото чух на едно място едни работи :D А пиезото само едни ли са или има двойни , единични :D ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз имам акустична с пиезо и с дист си звучи гадно :) тя направена да звучи добре акустично ;)

за дистове си има ел китари, тва е :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже няма да си взема ел китара начи ще си купя пиезо за акустичната ми китара :lol: Но искам да чу мнението и на други хора ;) мерси все пак :D

И все пак мисля , че може да се получат ефекти :lol: Щото чух на едно място едни работи :D А пиезото само едни ли са или има двойни , единични :headbang: ?

При пиезо адаптера няма единичен / двоен. Той всъщност е един малък пиезокристал (естествено затворен в някакъв корпус), който се залепя на тялото на китарата и преобразува механичните трептения в електрически сигнал. При него няма нужда да е двоен, защото няма ел.-магнитни смущения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акустична китара и дист. То ако можеше така нямаше да има ел китари. Че ще има звук ще има но не звучи добре. И аз лично съм пробвал, не става Звучи размазано и няма да ти хареса. Но това си е мое мнение ти след като си решил пробвай, но мисля че няма да останеш доволен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти предложа един вариант, за който май не сте се сетили. Продават (в Малкя Цум например) микрофони за акустични инструменти по 15 лв (такъв съм пробвал лично, иначе има и по 100 ), които ме изненадват с хубаво качество.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам една 30 годишна кухарка, на нея сложих пиезо от 2лв - нещо като говорителчетата на китайските играчки (важно е да е от най-големите размери)и вади горе-долу добър звук, само дето стават микрофонии при повече волуме. Сложих и и нек адаптер от ел. и с него свири много по-прилично, звука е нещо като холоубоди електрическа (с малко драйв е много приятен) и стават трудно микрофонии, така че аз смятам за добра идея електромагнитен адаптер на акустична, само че трябва да се прави някво закрепване/да се дупчи китарата, което би попрецакало акустиката малко, но това е само ако свириш на клиин, с дилей ефекти и овърдрайв, за дистер - просто забрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.