aarab Публикувано Декември 31, 2012 Публикувано Декември 31, 2012 Здравейте, пъвро да честитя праницит на всички, с пожелания за много успешна 2013г, много здраве и късмет. Много искам да се науча да правя миксинг и мастъринг, но за целта трябва да има учител и да има студио, затова искам да работя в някое студио, макар и за без пари. Искам да се усъвършенствам, а само с интернет не става достатъчно... Ще съм вечно благодарен на всеки, който се съгласи да ми покаже това-онова. Все отнякъде се започва.... Поздрави на всички! Живи и здрави, мир и любов PS: Разбирам от EQ, Compressors, automation, свиря на барабани, китара, бас и малко клавишни, правя мискове у нас, но не е нивото, което искам да достигна, затова са редовете по-горе тел: 0890253445 - Теодор скайп: aarab.hris Живея в Бургас, но не е проблем да отида в друг град, ще свиря по улиците вечер, а през деня ще уча в студиото 1 Цитирай
misterj Отговорено Януари 9, 2013 Отговорено Януари 9, 2013 Няма да намериш. България е малка страна и с малко студия, които са на печалба. В чужбина евентуално някой може да те наеме по този начин. А и да не забравяме, че българите са особено племе Цитирай
aarab Отговорено Януари 10, 2013 Автор Отговорено Януари 10, 2013 Първо пробвам тук, после ще търся и в чужбина Цитирай
7thString Отговорено Януари 10, 2013 Отговорено Януари 10, 2013 Работата става с връзки - така никой няма да ти обърне внимание. Разчопли темите тука - те се виждат отдалече хората, които се занимават с това, даже и раздел си имат - свързваш се с тях лично и така. Успех П.П. В съвремието нищо не пречи да се занимаваш вкъщи, да трупаш опит и да показваш резултати - така и хората, с които говориш ще видят лесно за какво става въпрос и има ли хляб в теб - не забравяй, че в тази твърде специфична и малка сфера на бизнес, клоните са малко, а маймуните, които седят на тях - не. Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Януари 10, 2013 Отговорено Януари 10, 2013 Аз те поздравявам за това, че си решил какво искаш да правиш и от сърце ти пожелавам успех! За съжаление не мога да препоръчам никого, но ако мога да дам съвет - пробвай да пишеш на/да се свържеш по телефона със студиата, които те интересуват - проучи албуми/сингли, които ти харесва как звучат къде са записвани/миксирани...кой е продуцент? Някои студиа/хора, които предлагат такива услуги имат ФБ страници, свържи се директно с тях - нищо не губиш. В Бургас можеш да потърсиш връзка с Мартин Профиров, той е барабанист на Силует и Бий ин дъ бонет, занимава се със звук(лайв), както и записване, микс и мастеринг - не знам дали е в Бс за постоянно или мигрира между Бс и Сф, но е много готин и не ми се вярва да откаже да ти помогне ако може. Успех! 2 Цитирай
aarab Отговорено Януари 11, 2013 Автор Отговорено Януари 11, 2013 Здравейте, нлагодаря за съветите, ще опитам всичко. Относно Мартин - аз го познавам още като свиреше блек метъл на тавана в кооперацията Нямам му координатите обаче. Пък и не съм го засичал скоро из Бургас... Ще провам и други варианти Цитирай
Flowsky Отговорено Януари 12, 2013 Отговорено Януари 12, 2013 A защо не да залегнеш на практиката и след време да си създадеш фирма занимаваща се с микс/мастър? Да се надявам до края на 2013-а да съм постигнал именно това! Ако предлагаш добро съотношение цена/качество то не виждам какво би те спряло освен... акустиката на помещението. Виж казусите около създаването на фирма - едноличен търговец.Успех с начинанието! Цитирай
aarab Отговорено Януари 14, 2013 Автор Отговорено Януари 14, 2013 Защото имам много въпроси за специфични неща и искам първо да се науча да правя всичко по най-добрия начин и след това, вече мога д амисля за нещо такова. На този етап в БГ малко групи записват, още по-малко имат възможност да платят за студио. А за да запишеш страхотен албум ти трябват 2 неща: 1. Хубава техника 2. Добри музиканти Останалото е умения и знания , които трупам в момента Незнам, доколко е рентабилно да се инвестира в студио едни 10 хиляди лева и да записваш албум за 300лв примерно, защото мисля, че една група би могла да отдели толкова горе-долу.... Поне това показват моите проучвания в БГ. Поздрави! Цитирай
Flowsky Отговорено Януари 14, 2013 Отговорено Януари 14, 2013 Ако правиш студио за да записваш бандата си - не си на прав път. Графити студио правеха курсове, говори с някой човек в студио за платено обучение И ТОГАВА започни да бачкаш. Знаеш ли... преди време и ние мечтаехме за място, където освен да репетираме и да записваме парчета. Намерихме място. Пича от студиото ми каза : ако искаш да се научиш как стават нещата - гледай, записвай си и се мъчи у вас. Когато нямам работа ще ми показваш какво си научил. Срещу парите за репетиции аз получавах и възможност да видя хардуер, да видя софтуер, да усетя монитори, да смесвам различни видове музика и накрая да помогна на училището ми да издаде албум. Ако нямаш горните условия - влизаш си в програмата, цъкаш на някой ефект и ровиш из гугъл кое за какво се ползва. Когато изпишеш 300 страници аджеба кое за какво е и как афектира звука - тогава можеш спокойно да си направиш собствен бизнес. Цитирай
aarab Отговорено Февруари 3, 2013 Автор Отговорено Февруари 3, 2013 Нали затова съм пуснал темата - търся работа в студио.... За да видя всичко от първо лице...... То е ясно, че колкото и да учиш, няма да станеш кой знае колко добър сам....не е нещо, което сам да научиш..... Обявата още е актуална пари не искам - знания търся! Цитирай
Recommended Posts