SGEORGE Публикувано Януари 21, 2005 Публикувано Януари 21, 2005 Здрасти.Та значи купих си преди 2 години един секвенсер Роланд МС-50 на старо.Само дето не му работят 5 бутона.Оправям се и без тях, ама не е като с тях.Проблема не е от микропревключвателите или диодите или пистите на платката...ако някой знае от какво е да хвърли една бележка... Цитирай
Topsun Отговорено Януари 21, 2005 Отговорено Януари 21, 2005 Какви са коп4етата,може да са се замърсили и просто да се нуждаят от почистване.Има спрейове подходящи за почистване на прах,мрах и т.н.Бъди по-детайлен.какви са копчетата?Как правят контакт?Какъв тип са? Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 27, 2005 Отговорено Януари 27, 2005 обикновенно тези копчета се окисляват и за тва не бачкат. Ако го натиснеш мъжката с палеца :cheers: ще видиш, че ще проработи. Отвори го и си земи нови копчета и готово. Аз така направих на 1 приятел на видеото... Пробвай и със спрей, ама за такъв аз се изръсих 12 лева май ( копчетата са ти стотинки . А и не го препоръчвам спрея много.... освен че чисти (донякъде) ами и разяжда Цитирай
SGEORGE Отговорено Март 5, 2005 Автор Отговорено Март 5, 2005 не е от това!Сменявах бутоните.От друго е!!! Цитирай
Nikifena Отговорено Март 5, 2005 Отговорено Март 5, 2005 провери за прекъсната писта по платката.. нещо да е падал.... ? съмнявам се, че е изгоряло нещо Цитирай
Antares Отговорено Август 15, 2006 Отговорено Август 15, 2006 Оф, да не пускам нова тема - пиша тук. Един клавир ползвам тук, casio, ctk-501 май му е модела (признавам си не разбирам), обаче един клавиш има доста хлътнал, който дори и мъжката да го натискам - не издава звук. Някой може ли да подхвърли идея какъв може да е проблема, или евентуално места в София, където може да го ремонтират. (не смея да бърникам произволно из него - не е мой). Цитирай
SGEORGE Отговорено Август 16, 2006 Автор Отговорено Август 16, 2006 (Редактирано) Мерси за менията до тук.Ами според мен е някой от чиповете,защото не са прекъснати пътечки,кабели или дефектни бутони.Всъщност на мен вече не ми трябва този секвенсер и го продавам. Редактирано Август 16, 2006 от SGEORGE Цитирай
Recommended Posts