Jump to content
Българският форум за музиканти

Клавиристи-помощ


Recommended Posts

Здрасти.Та значи купих си преди 2 години един секвенсер Роланд МС-50 на старо.Само дето не му работят 5 бутона.Оправям се и без тях, ама не е като с тях.Проблема не е от микропревключвателите или диодите или пистите на платката...ако някой знае от какво е да хвърли една бележка...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви са коп4етата,може да са се замърсили и просто да се нуждаят от почистване.Има спрейове подходящи за почистване на прах,мрах и т.н.Бъди по-детайлен.какви са копчетата?Как правят контакт?Какъв тип са?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

обикновенно тези копчета се окисляват и за тва не бачкат. Ако го натиснеш мъжката с палеца :cheers: :cheers: ще видиш, че ще проработи. Отвори го и си земи нови копчета и готово. Аз така направих на 1 приятел на видеото...

Пробвай и със спрей, ама за такъв аз се изръсих 12 лева май :cheers:( копчетата са ти стотинки :beer:. А и не го препоръчвам спрея много.... освен че чисти (донякъде) ами и разяжда :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 1 year later...

Оф, да не пускам нова тема - пиша тук. Един клавир ползвам тук, casio, ctk-501 май му е модела (признавам си не разбирам), обаче един клавиш има доста хлътнал, който дори и мъжката да го натискам - не издава звук. Някой може ли да подхвърли идея какъв може да е проблема, или евентуално места в София, където може да го ремонтират. (не смея да бърникам произволно из него - не е мой).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за менията до тук.Ами според мен е някой от чиповете,защото не са прекъснати пътечки,кабели или дефектни бутони.Всъщност на мен вече не ми трябва този секвенсер и го продавам.

Редактирано от SGEORGE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.