Ground Публикувано Декември 15, 2012 Публикувано Декември 15, 2012 Здравейте колеги, имам странен проблем с падане на нивото на звука, когато включа уа педала. Записах видео за да стане по-ясно. На видеото, първо се чува китара, която минава през преамп и влиза в уато без то да е включено, после го включвам за да се чуе разликата в нивата. След това включвам китарата директно в уато за да се види, че при чиста китара няма ненормална разлика в нивата. За да не стане объркване, когато уато е с драйв, има сериазно падане в звуковото налягане, което не е само заради филтъра на уато. Казвам го , защото снимам с телефон който компресира много силно звука, да не се подведе някой Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Ето и видеото: Цитирай
trolla Отговорено Декември 15, 2012 Отговорено Декември 15, 2012 (Редактирано) Пробвал ли си с Уа-то преди драйв педалчето, където принципно му е мястото? ... би трябвало да е ок. А на кво се дължи тоя спад идея си нямам ... Редактирано Декември 15, 2012 от trolla Цитирай
enzo Отговорено Декември 15, 2012 Отговорено Декември 15, 2012 На мен ми се е случвало подобно нещо два пъти и проблема беше в бутона за превключване. Цитирай
7thString Отговорено Декември 15, 2012 Отговорено Декември 15, 2012 Мда, като че да има някакъв проблем в педала. Трябва да се отвори и да го преслуша някой. Цитирай
Ground Отговорено Декември 15, 2012 Автор Отговорено Декември 15, 2012 Изглежда има проблем в педала, но защо като включа чиста китара през него всичко е наред? От там се обърквам най-много при установяване на проблема. Излиза, че като има драйв има спад, иначе не. Цитирай
7thString Отговорено Декември 15, 2012 Отговорено Декември 15, 2012 Я махни тоя драйв педал и директно в кубето - може и в него да е проблема - ако си намалил сигнала след драйва Цитирай
Ground Отговорено Декември 15, 2012 Автор Отговорено Декември 15, 2012 Без уато нивото на драйва си е супер, то е ок и като минава през уато, когато то не е включено. За мен това е лишено от всякаква логика, но е факт. Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 16, 2012 Отговорено Декември 16, 2012 "Козата си сака пръч" Успех Цитирай
Ground Отговорено Декември 16, 2012 Автор Отговорено Декември 16, 2012 (Редактирано) ^Ех! Значи има решение, само да разбера що е пръч за таз коза и готово. Все пак, не бих отказал жокер ...или имаше предвид да го види специалист? Редактирано Декември 16, 2012 от Ground Цитирай
ultrazone Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 (Редактирано) Wha-то винаги преди другите ефекти!!! След него драйв (дист.), дилей и т.н. Трябваше да ми звъннеш да ти кажа. Редактирано Декември 19, 2012 от ultrazone Цитирай
Ground Отговорено Декември 20, 2012 Автор Отговорено Декември 20, 2012 Нивото от дистера се оказа ниско. Проблемът е решен. А иначе, забелязал съм, че е различен ефекта на Wah-то, когато е след драйва и не е непременно по-зле, зависи какво търсиш. 1 Цитирай
7thString Отговорено Декември 21, 2012 Отговорено Декември 21, 2012 Тоз драйв няма ли ниво да го усилиш? Горе 3ма човека те насочихме, че това е проблема, защото другото щеше да противоречи на някои закони на физиката Цитирай
Recommended Posts