Jump to content
Българският форум за музиканти

Line - 6 POD Studio GX & Guitar Rig 5


genatawa

Recommended Posts

Добре въпросът ми е следният, дали ако си купя Line - 6 POD Studio GX ще вадя по читав звук с Guitar Rig за китарата си и микрофона?

В момента звукът ми е това: https://soundcloud.com/genatawa/the-unforgiven-solo

Когато няма backing track при повечко distortion както го обичам, не се чува шум когато не свиря но веднъж започна ли да свиря и просто зад китарата има много background шумешти звуци, не че са ужасни напълно се търпят, но просто имам намерения да записвам цели песни и бих искал да знам дали ще е много по-добре с line 6-a (http://line6.com/podstudiogx/) .

Ако не това препоръчайте ми друг подобен хардуер или ако е по добре преамп. А за звука на микрофона, чува се ужасно поради причината че като го свържа към line in-a и се чува прекалено слабо (мик-а е моно, динамичен - http://www.philips.bg/c/home-audio-accessories/sbcmd110_00/prd/) и се принуждавам да го вкарам в входа за микрофон и от там да увелича mic boost-a което придава допълнително бръждене към ефектите от Guitar Rig. Грешката за слабия звук с line in-a може да е от моето незнание, но за това и искам да се науча и питам така че давайте съвет народе!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това,, което чуваш се нарича нойс гейт - една малка иконка с надписче Gate - цъкни я да изгасне и ще чуеш цялата, реална красота на звука си :) Аз лично не понасям нойс гейтове, защото това е все едно да пиеш обезболяващи, за да си прикриеш болестта :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахахаха, много яко сравнение. Ама все пак, гейта е полезна машинка в доста ситуации.

Иначе по въпроса - не можах да разбера какво правиш. Тоя микрофон за който говориш, каква му е ролята?

Ама каквато и да е ситуацията, с качествен аудио интерфейс, винаги ще имаш по-добър звук при записване и свирене през Guitar Rig или който и да е китарен софтуер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми микрофона просто и него ползвам за записване както и китарата и точно затова мразя и аз нойз гейтовете... Бих искал да мога да го намаля до край да не слагам noise reduction-s и т.н... И просто звука да е идеален и се чудя сега дали това Pod Studio да си взема или някакъв добър усилвател но имам ограничение кам 500 лева а иначе за студиото съм намисли да си купя и пасивна тонколона кам 700 800 вата ако това би било добре, пак изразете мнението си :P

 

А и като увелича повече нойз гейта не се чува както трябва дистържъна както казах по нагоре затова го мразя :D

Редактирано от genatawa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В 500лв няма да се събереш, за да не шумиш - трябват ти хубави адаптери на китарата, трябва ти в повечето случаи някакъв драйв/буустер, защото не съм виждал досега софтуерен симулатор да се справи като хората със сух сигнал от китара, хубаво е да има едно DI бокс-че и много добър аудио интерфейс. Като цяло всеки от тези компоненти сам по себе си струва що-годе колкото бюджета ти.

Второ, абсолютно съм убеден, че си набримчил гейна на всичко на макс :) Така не се свири и желанието за все повече гейн обикновено е подтикнато от слаби адаптери/сигнал от китарата.

Трето, както казах горе - ако можеш си изнеси драйв джаджите хардуерно - т.е. бууст педал, някакъв китарен преамп с драйв и така - на Guitar Rig са направили уникалното малоумие да ДОБАВЯТ шум към симулациите си, щото "да звучало автентично като истинска апаратура" - това беше отговорът, който получих към мое запитване защо при спрян вход от интерфейса, гитар риг ГЕНЕРИРА шум :)

Като начало, можеш да си вземеш един що-годе ставащ китарен интерфейс - за 300-400лв можеш да си вземеш line 6 guitar port или нещо от сорта в Базара. После едно овердрайвче и така нататък докато компютъра почне да ти служи само за ефекти, а не за драйв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съвета но не казвай че си абсолютно сигурен за нещо като няма начин да е така защото грешиш, намалям дистържъна докато не спре да бръмчи почти минимално и тогава увеличавам гейта за да спре напълно докато не свиря, но започна ли започва и той макар и много слабо ме дразни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е да не бръмчи дразнещо много без гейт :) Всъщност, ако свириш някакъв грайнд, където всичката музика на китарата се свежда до джъ-джъ-джъ, тогава нойс гейта е перфектно решение :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.