genatawa Публикувано Декември 15, 2012 Публикувано Декември 15, 2012 Добре въпросът ми е следният, дали ако си купя Line - 6 POD Studio GX ще вадя по читав звук с Guitar Rig за китарата си и микрофона? В момента звукът ми е това: https://soundcloud.com/genatawa/the-unforgiven-solo Когато няма backing track при повечко distortion както го обичам, не се чува шум когато не свиря но веднъж започна ли да свиря и просто зад китарата има много background шумешти звуци, не че са ужасни напълно се търпят, но просто имам намерения да записвам цели песни и бих искал да знам дали ще е много по-добре с line 6-a (http://line6.com/podstudiogx/) . Ако не това препоръчайте ми друг подобен хардуер или ако е по добре преамп. А за звука на микрофона, чува се ужасно поради причината че като го свържа към line in-a и се чува прекалено слабо (мик-а е моно, динамичен - http://www.philips.bg/c/home-audio-accessories/sbcmd110_00/prd/) и се принуждавам да го вкарам в входа за микрофон и от там да увелича mic boost-a което придава допълнително бръждене към ефектите от Guitar Rig. Грешката за слабия звук с line in-a може да е от моето незнание, но за това и искам да се науча и питам така че давайте съвет народе! Цитирай
7thString Отговорено Декември 15, 2012 Отговорено Декември 15, 2012 Това,, което чуваш се нарича нойс гейт - една малка иконка с надписче Gate - цъкни я да изгасне и ще чуеш цялата, реална красота на звука си Аз лично не понасям нойс гейтове, защото това е все едно да пиеш обезболяващи, за да си прикриеш болестта 1 Цитирай
Mairomaster Отговорено Декември 15, 2012 Отговорено Декември 15, 2012 Хахахаха, много яко сравнение. Ама все пак, гейта е полезна машинка в доста ситуации.Иначе по въпроса - не можах да разбера какво правиш. Тоя микрофон за който говориш, каква му е ролята? Ама каквато и да е ситуацията, с качествен аудио интерфейс, винаги ще имаш по-добър звук при записване и свирене през Guitar Rig или който и да е китарен софтуер. Цитирай
genatawa Отговорено Декември 15, 2012 Автор Отговорено Декември 15, 2012 (Редактирано) Еми микрофона просто и него ползвам за записване както и китарата и точно затова мразя и аз нойз гейтовете... Бих искал да мога да го намаля до край да не слагам noise reduction-s и т.н... И просто звука да е идеален и се чудя сега дали това Pod Studio да си взема или някакъв добър усилвател но имам ограничение кам 500 лева а иначе за студиото съм намисли да си купя и пасивна тонколона кам 700 800 вата ако това би било добре, пак изразете мнението си А и като увелича повече нойз гейта не се чува както трябва дистържъна както казах по нагоре затова го мразя Редактирано Декември 15, 2012 от genatawa Цитирай
7thString Отговорено Декември 15, 2012 Отговорено Декември 15, 2012 В 500лв няма да се събереш, за да не шумиш - трябват ти хубави адаптери на китарата, трябва ти в повечето случаи някакъв драйв/буустер, защото не съм виждал досега софтуерен симулатор да се справи като хората със сух сигнал от китара, хубаво е да има едно DI бокс-че и много добър аудио интерфейс. Като цяло всеки от тези компоненти сам по себе си струва що-годе колкото бюджета ти. Второ, абсолютно съм убеден, че си набримчил гейна на всичко на макс Така не се свири и желанието за все повече гейн обикновено е подтикнато от слаби адаптери/сигнал от китарата. Трето, както казах горе - ако можеш си изнеси драйв джаджите хардуерно - т.е. бууст педал, някакъв китарен преамп с драйв и така - на Guitar Rig са направили уникалното малоумие да ДОБАВЯТ шум към симулациите си, щото "да звучало автентично като истинска апаратура" - това беше отговорът, който получих към мое запитване защо при спрян вход от интерфейса, гитар риг ГЕНЕРИРА шум Като начало, можеш да си вземеш един що-годе ставащ китарен интерфейс - за 300-400лв можеш да си вземеш line 6 guitar port или нещо от сорта в Базара. После едно овердрайвче и така нататък докато компютъра почне да ти служи само за ефекти, а не за драйв. Цитирай
genatawa Отговорено Декември 15, 2012 Автор Отговорено Декември 15, 2012 Благодаря за съвета но не казвай че си абсолютно сигурен за нещо като няма начин да е така защото грешиш, намалям дистържъна докато не спре да бръмчи почти минимално и тогава увеличавам гейта за да спре напълно докато не свиря, но започна ли започва и той макар и много слабо ме дразни. Цитирай
7thString Отговорено Декември 16, 2012 Отговорено Декември 16, 2012 Идеята е да не бръмчи дразнещо много без гейт Всъщност, ако свириш някакъв грайнд, където всичката музика на китарата се свежда до джъ-джъ-джъ, тогава нойс гейта е перфектно решение Цитирай
Recommended Posts