Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
  LOE написа:
  f1_sound написа:
  Цитат
ушебийно

Много верно ;)

особенно ако нямаш монитори разликата е убийствена просто...

човека сега почва, докога ще се държите като сноби не ми е ясно? дай да му препоръчаме техника за 10000$ понеже сме много тежки... факт е че с тоя бюджет каквото и да си вземе ще е играчка, колкото по скъпа толкова по добра. Въпроса е колко точно му трябва след като сега почва. Техниката не прави записи сама, както и скъпите китари не свирят сами и т.н. Много е важно кой стои зад техниката, и с какви умения разполага. Хора със скъпа техника и смотан звук много. То за БГ лошия звук си е нещо характерно де B) Аз за това съвети от хора, чията работа не съм харесал не приемам ;)

В динакорд има м-аудио - цените им са почти 2 пъти по високи от тия в останалата част на европа. АД конверторите им са действително много по добри от тези на мултимедийните карти, но ДА не са чак толкова. А пича каза че няма да записва живи инструменти, което ме навява на мисълта че карта с добри АД ще му е леко излишна.

почвам да се бъркам вече какво м-аудио не става така ли? на мен ми трябва професионална от нисък клас просто сега съм решил да взимам нещата 1 по 1, понеже не ми се взимат кредити т банки.До 3 месеца 100% ще си взимам монитори и пак ще ви питам за съвет :cheers:

Редактирано от doitall
  • Отговори 74
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

стават бе, как да не стават

въпроса по скоро е че са по добри отколкото ти трябва на тебе :)

то това не е проблем, но цената не е много ниска - 2496 мисля че е към 280 лева - същата в германия е 90 евро, в УСА - 90$

Отговорено (Редактирано)
  peshoy2k написа:
ще записва ако не друго, то глас, начи конверторите са важни, монитори ще взима, какво да говорим повече

хмм ми мое да си зема от форума гледах за 190 лева 2496 и 250 лева за 192 ма ме интересува кое е по-добрия вариант от двете карти?

Редактирано от doitall
Отговорено

Не е ли по добър вариант вместо м-адуио + preamp, направо един tascam us-122

http://www.tascam.com/Products/US-122.html

Пък и със software го продават да си има легално за пред хората.

И допъленителен плюс е че коверторите са извън пц-то.

Пак в Dynacord ги продават.

Отговорено
  angrod написа:
Не е ли по добър вариант вместо м-адуио + preamp, направо един tascam us-122

http://www.tascam.com/Products/US-122.html

Пък и със software го продават да си има легално за пред хората.

И допъленителен плюс е че коверторите са извън пц-то.

Пак в Dynacord ги продават.

вижда ми се оферта :P Но ще изчакам некой още да си каже мнението кое да зема че не искам да съжалявам :)

Отговорено

Честно казано от 3 страници писане не разбрах какво искаш да си земеш с тези 500 лева

преамп, микрофон или звукова карта.

Всъщност тоя хип хоп се записва с лупове и тн.

А и колко кондензаторни микрофона ще си взимаш, че по-горе писа

"ще си зимам няколко кондензаторни.."

Според мен си изгради идея какво искаш. Какво ти трябва. И в кой клас да се впишеш. Под клас ме разбирай в коя марка техника :)

По това което си писал до тук ми се струва, че не си много наясно какво точно търсиш и искаш да правиш. Според мен ти трябва нещо евтино. Един лайв на креатив и няквъв преамп за шуъра.

Ако всичко ще правиш на компа (без вокали) това ти стига. Хип хоп слушателите не са аудиофили и не слушат на лампови усилватели хип хоп.

Запази си парите за готини колони. Поне да се кефиш като слушаш музика у вас :P

Отговорено

мда, см58 си е легендарен микрофон, изобщо не виждам смисъл да си купуваш кондензаторен и да записваш с него хип хоп. в тоя стил вокалите немат особенно голяма динамика, всичко се копресира на макс :)

Отговорено (Редактирано)
  Цитат
Честно казано от 3 страници писане не разбрах какво искаш да си земеш с тези 500 лева

преамп, микрофон или звукова карта.

Всъщност тоя хип хоп се записва с лупове и тн.

А и колко кондензаторни микрофона ще си взимаш, че по-горе писа

"ще си зимам няколко кондензаторни.."

Според мен си изгради идея какво искаш. Какво ти трябва. И в кой клас да се впишеш. Под клас ме разбирай в коя марка техника wink.gif

По това което си писал до тук ми се струва, че не си много наясно какво точно търсиш и искаш да правиш. Според мен ти трябва нещо евтино. Един лайв на креатив и няквъв преамп за шуъра.

Ако всичко ще правиш на компа (без вокали) това ти стига. Хип хоп слушателите не са аудиофили и не слушат на лампови усилватели хип хоп.

искам да си взема сет за запис тоест звукова карта и преамп имам микрофон sm58 нямам сет за слушане тоест монитори,но тях ще зимам до 3 месеца.В момента имам в джоба 450-500 лв и затова ви питам какво да си зема tascam или преамп с звукова карта като още не мога да реша дали да е 2496 или 192.

Редактирано от doitall
Отговорено

ми според мен си вземи преампа на берингер или на студио проджектс - който си избереш, и двата вършат работа. Вземи си 2496 - от 192Кхз няма смисъл.

Отговорено
  LOE написа:
ми според мен си вземи преампа на берингер или на студио проджектс - който си избереш, и двата вършат работа. Вземи си 2496 - от 192Кхз няма смисъл.

Само това ли им е разликата 192KHz?:) 192 няма ли още някви екстри и дали прави по качествени записи от 2496?

Отговорено
  doitall написа:
Само това ли им е разликата 192KHz?:P 192 няма ли още някви екстри и дали прави по качествени записи от 2496?

Пич записите не ги прави картата. Записите ги човек. Свикни с тая идея :D

Ти както не знаеш нищо ако ще и 982374923 Кхз карта да си вземеш, все същата работа... :)

Отговорено (Редактирано)
  LOE написа:

Toва го гледах но нищо не разбирам от повечето неща и забелязах само че за 192 пише повече отколкото за 2496 :) извинявам се че съм такъф музикален неграмотник,затова моля за съвет коя да зема,защото и двете са ми по силите :P

Редактирано от doitall
Отговорено

Audigi на Greative или дори Live на същата фирма ще ти свършат чудесна работа за това, което искаш. "Тъпа карта за геймъри" - не знам кой ти го е казал, но не смятам, че е вярно. Само до преди няколко години в студиата масово се записваше с "Лайф".

Вземи си нещо, което ще изпозваш. А не се хвърляй на нещо, което само ще ти глътне парите. Както колегите вече казаха - не картата, а човекът прави музиката!