peshoy2k Отговорено Юли 20, 2006 Отговорено Юли 20, 2006 заставам твърдо за м-аудио и студиопроджектс недейте обижда рапърите и те са хора и те уши носят Цитирай
LOE Отговорено Юли 20, 2006 Отговорено Юли 20, 2006 според тебе ако си купи тия неща записите му ще звучат по добре? правилно ли разбирам? Цитирай
doitall Отговорено Юли 20, 2006 Автор Отговорено Юли 20, 2006 (Редактирано) твърдо съм решил да зема м-аудио ма кажете коя от 2те 2496 или 192 дори се замислям и за tascam Редактирано Юли 20, 2006 от doitall Цитирай
jFog Отговорено Юли 20, 2006 Отговорено Юли 20, 2006 твърдо съм решил да зема м-аудио ма кажете коя от 2те 2496 или 192? сори че се отплесвам от темата като цяло... но, Амиго,ако имаш вече песни можеш да си направиш готини демота и с микрото от слушаките ,като тия в клубчето до вас.Ако искаш да правиш мини студио и да записваш други хора и да им вземаш парите.... вече се фърляш по върбите малко сам. това е мойто мнение.Пробвай с нищо да направиш квото и да е.Щото отделно от микрофона и саунд картата един запис има аколо 1000 други неща.Ше трябва много да научиш за миксовете за да звучат нещата както на теб ти харесва...зависи от пробите и поуките след всяка..ама определено отнема време. в резюме: направи си семплите и си запиши едни вокали както и да е после ще усетиш нужда от готин микрофон, готини колони,монитори и прочие и най важното ще знаеш защо ти трябват..така малко на гьотере го караш Цитирай
doitall Отговорено Юли 20, 2006 Автор Отговорено Юли 20, 2006 твърдо съм решил да зема м-аудио ма кажете коя от 2те 2496 или 192? сори че се отплесвам от темата като цяло... но, Амиго,ако имаш вече песни можеш да си направиш готини демота и с микрото от слушаките ,като тия в клубчето до вас.Ако искаш да правиш мини студио и да записваш други хора и да им вземаш парите.... вече се фърляш по върбите малко сам. това е мойто мнение.Пробвай с нищо да направиш квото и да е.Щото отделно от микрофона и саунд картата един запис има аколо 1000 други неща.Ше трябва много да научиш за миксовете за да звучат нещата както на теб ти харесва...зависи от пробите и поуките след всяка..ама определено отнема време. в резюме: направи си семплите и си запиши едни вокали както и да е после ще усетиш нужда от готин микрофон, готини колони,монитори и прочие и най важното ще знаеш защо ти трябват..така малко на гьотере го караш хмм ми ще помисля ма моята звукова карта дето е вградена я гръмнах а и с нейното закъснение за нищо не стаеше да не говорим за шума сега съм решил малко по малко да оформям домашно студио казфам и пофтарям малко по малко и за тфа искам добра техника за в началото,защото желая като си зема нещо да ми върши работа за в бъдеще и моля не говорете за качеството на запис на рап чуйте неща на dj premier и после ще си гофорим ай и казвайте кое да си зема 2496,192 или tascam Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 21, 2006 Отговорено Юли 21, 2006 Закъснение ?? ти в реално време ли искаш ефекти ??? А трябват ли ти ?? Земи си лайв за 30 кинта на старо. Картата е страшна. Цитирай
LOE Отговорено Юли 21, 2006 Отговорено Юли 21, 2006 по добре аудиджи 2 поне, има асио ефектите в реално време не са голяма болка, аз така работя, но системата ми е доста по мощна Цитирай
peshoy2k Отговорено Юли 21, 2006 Отговорено Юли 21, 2006 192 не ти трябва, вземи 96. Ако няма да се занимаваш с микс наистина вземи лайф и работи примерно с Рийзън или фрути, но ако мислиш в перспектива - тия работи дето сме писали по-горе си вземи и почвай да се учиш, а относно латенцията можеш с всяка една карта и ASIO4ALL. Какво искаш да правиш в реално време? след време казваш ще взимаш монитори, отсега ти давам какво ти трябва с хубав бас най-ниско като цена: трябва да вкараш към 1500 лева за S8 на TAPCO ако ще се занимаваш изобщо с микс помисли си добре как са ти финансиите Цитирай
doitall Отговорено Юли 21, 2006 Автор Отговорено Юли 21, 2006 (Редактирано) е мисля в перспектива значи ще се спра на 2496 тогава щом 192 има неща,които в действителност не ми трябват Работя с кюбейс и уейвлабно може и рийзъна да го разучакакво да разбирам под миксове какви миксове дали ще правя?ми до 3 месеца 1200 лева сигурно ще успея да събера и ще ги фидя тея монитори дет ми ги препоръча:)a audigy 2 има ли си вградено преампче за микрофон? Редактирано Юли 21, 2006 от doitall Цитирай
LOE Отговорено Юли 21, 2006 Отговорено Юли 21, 2006 няма... по скоро има но не е нещо което би искал да ползваш моите записи са правени с аудиджи 4 и тоя преамп който ти препоръчах, малко ти е далече от стила но ако искаш може да хвърлиш едно ухо - линка е в сигнатурата ми Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 21, 2006 Отговорено Юли 21, 2006 Според мен е глупаво мисленето в переспектива особенно за компютърна техника. Това е едно от нещата които най-бързо им пада цената и непрекъснато излиза нещо по-ново и по-добро (уж). По-добре се научи на нещо евтино. Ако тръгне бизнеса и с това си вадиш пари тогава инвестирай в нещо което е качествено. Цитирай
angrod Отговорено Юли 21, 2006 Отговорено Юли 21, 2006 Според мен след като човекът има възможност (бюджет) за добра карта и преамп за запис, не виждам защо трябва да не си вземе. Все пак за запис на вокал ще трябва добър преамп и конвертори. В бъдеще мисли да включи кондензаторен мик, тъкмо и фантомното ще уреди отсега. @peshoy2k (и не само) - ако предположим че имаме чуденка точно м/у (м-адуио 2496 + преампа на студиопроджектс) и таскам юс122 - кое намирате за по добър вариант? На мен лично ще ми е много интересно да чуя мнение по този върпос. Благодаря и Поздрави Цитирай
doitall Отговорено Юли 21, 2006 Автор Отговорено Юли 21, 2006 Според мен след като човекът има възможност (бюджет) за добра карта и преамп за запис, не виждам защо трябва да не си вземе. Все пак за запис на вокал ще трябва добър преамп и конвертори. В бъдеще мисли да включи кондензаторен мик, тъкмо и фантомното ще уреди отсега. @peshoy2k (и не само) - ако предположим че имаме чуденка точно м/у (м-адуио 2496 + преампа на студиопроджектс) и таскам юс122 - кое намирате за по добър вариант? На мен лично ще ми е много интересно да чуя мнение по този върпос. Благодаря и Поздрави имам такава чуденка и аз! Цитирай
LOE Отговорено Юли 21, 2006 Отговорено Юли 21, 2006 е чак пък вокали, по-скоро пича ще записва гласове, тей като в тоя стил предимно се говори Цитирай
angrod Отговорено Юли 21, 2006 Отговорено Юли 21, 2006 Имам някъв спомен за женски напеви (с въртене на дупари по клиповете) Цитирай
Recommended Posts