Jump to content
Българският форум за музиканти

как да изчисля размера на бас-каса


Recommended Posts

Имам говорител http://www.eminence.com/pdf/Omega_Pro_18A.pdf и използвам bass box pro 6 за да изчисля размерите на кутия и да започна направата и. Крайният резултат който искам да се получи е бас каса основно за ниски но излгежда не вкарвам параметрите вярно и неможе да ми изчисли размерите. Ще съм благодарен ако някой може да ми помогне :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единствено сам можеш да си помогнеш. Учиш, четеш, учиш, четеш и ако е рекъл Господ, по някое време ще можеш да го направиш.

Проектирането на озвучително тяло не се състои в папагалско зареждане на параметри и чакане компютърът да снесе златното яйце.

Прегледай избраните теми от раздела, белким се ориентираш за какво иде реч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами интересното е че четох доста и това което разбрах че за всеки вид говорител касата се прави по точно определен начин и различен размер, неможеш да вземеш размерите на някой 18 инчов говорител и да го направиш понеже показателите са различни, затова реших да се обърна към вас

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дай като за начало скрийншот в кое поле какво вкарваш.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

weezer,

Да можеш да работиш със симулатор, не означава да мушкаш някакви стойности, а да ЗНАЕШ какво да вкарваш като информация, за да получиш правилен резултат. Освен това, трябва да МОЖЕШ да варираш с данните, за да получиш резултата, който да върши работа. Това се нарича интерактивност - ТИ и КОМПЮТЪРЪТ трябва да работите едновременно и заедно.

НЯМА ЕДНОЗНАЧЕН ОТГОВОР при симулиране. 

Симулаторите позволяват именно да се променят данните, ама за това трябва да си много наясно кое , как и колко да променяш. 

Науката Електроакустика се изучава с години, а ти дори не си я започнал.

Искаш безплатно (както ползваш програмата) да проектираш ОТ. Ама бъкел понятие си нямаш какво да правиш. 

Да, ама безплатен обяд няма. Или ТИ ще вложиш време, усилия, безсънни нощи и т.н. за да се квалифицираш и сам да си свършиш работата или ще трябва да възстановиш нечии усилия.

И друг път съм казвал, че търся някой безплатно да ми помогне за прекопаване на декар и половина , ама пусто никой не ще. Защо ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако въвеждаш правилните данни въпреки това, има шанс симулаторът да ти изплюе някакъв, може би субоптумален, евентуално приемлив вариант.

Но наистина, може и да изгубиш време и нерви, без кой-знае какъв огромен успех.

Иначе би могъл да ползваш и услигите на специалист, който да ти помогне с проектирането, стига разбира се, да е възможно да се споразумеете за приемлива и за двамата цена.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Soundman ltd - The Solutions Provider,

 много съм сагласен с теб, но хората учат и се занимават с това много години за да могат да направят това което искам аз да направя. Аз не искам инфото на готово просто доста се порових, четох и свалях програми за да направя една непрофесионална каса за вкъщи. Не смятам че мога да отделя толкова много време за да го направя, затова реших да се обърна към вас за помощ понеже знам че вие се занимавате с такива неща и може да ми дадете примерни размери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде, от мен да мине....

Няма да е най-доброто решение, но без необходимите изисквания и данни и това е нещо.

За по- добър резултат са необходими повече усилия и време.

 

https://www.box.com/s/c5y3hiset052p15wx1ka

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудна работа! Вече има 5 сваляния (не преледи !). Значи има и други хора, които ползват weezer като ракета носител... :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очевидно тука се търси copy-paste решение.Ровене около 2мин в гугъл дава резултат. Виж това http://www.speakerplans.com/index.php?id=csub . Това по принцип е контра всякакви правила за конструиране ама на теб може да ти свърши работа. Както вече спомена Валяка "За по- добър резултат са необходими повече усилия и време." Аз бих добавил, чe преди да се пита е нормално малко да се потърси така да се каже. За твоето търсене съм загубил общо 2мин в разглеждане. Ти колко загуби?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.