Danihell Публикувано Юли 18, 2006 Share Публикувано Юли 18, 2006 Всъщност, всичко си е казано в заглавието Гледам сега, че са изсъхнали, реших да ги смажа, та викам да разпитам кой какво мисли по въпроса. Та аз капвам по малко масло за шевни машини на червяка и развъртам да отиде по цялата му дължина и по зъбното колело. Някои сигурно имат басове с капсуловани ключове . Гледам да ги поддържам стегнати, понеже иначе се разстройват доста в мекия калъф. Не мисля, че по-стегнати се насторйват по неточно. Когато са смазани не чистя зъбчатките. Само понякога като ги разглобя при смяна на струни, гледам да махна изцяло старото масло. Чакам мнения и споделен опит Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Юли 19, 2006 Share Отговорено Юли 19, 2006 ... никак не ги поддържам. На стария ми бас са Shaller, на ~ 7-8 години са вече и са като нови. И НЕ изпускат. Бас настройвам при смяна на струните, и проверявам пред месец - два. Рядко се разстройва - главно при голяма разлика в температурите, ама това е от грифа, не от ключовете. Изобщо - нямам проблеми с хардуера ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Юли 19, 2006 Share Отговорено Юли 19, 2006 И аз съм с Shaller и нито съм ги отварял нито съм ги смазвал. Немците са ги направили толкова прецизни и качествени, че освен да ги мина с парцал за да лъщат повече друго не правя. На старите ми басове дет имах съм им смазвал 2-3 пъти ключовете (говоря за тези ключове на които се виждат червяка и зъбното колело.) Ама ако са български и без смаска те пак са си гадни ключове Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rudibass Отговорено Юли 22, 2006 Share Отговорено Юли 22, 2006 мойте клиу4ове са хип6от със некаква спец технологоя не им требе ни6то само свирене ха ха ха.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RonCarter Отговорено Август 3, 2006 Share Отговорено Август 3, 2006 От време на време, ама много рядко им слагам графит от мек молив на прах. Това го знам от учителя си по контрабас и трябва да ви кажа че съм нямал никакви грижи досега. Е, ключовте са ми оригинални фендърски но са вече доста старички. Абе мисля че тва с графита е по добро от всякаква смазка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Burton Отговорено Август 3, 2006 Share Отговорено Август 3, 2006 Засега с нищо не съм ги третирал, но държат доста добре... само този за 5-та струна /Shaller/, е доста стар и имам проблеми с него, вече е пред разпад...Някой знае ли къде се продават прилични маслени ключове поединично? Преди време търсех из цяла София, но без резултат... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Danihell Отговорено Август 5, 2006 Автор Share Отговорено Август 5, 2006 Това за графита съм чувал и аз, че е много разпространено. Всъщност аз за графитна смазка съм чувал, продават я и ключарите, изпозлва се за смазване на ключалки. Фина е и върши работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts