Jump to content
Българският форум за музиканти

Какъв съм?


Manolev

Recommended Posts

Колеги вокали,

 

Имам една молба към вас! :idea: Ще ви помоля да ми кажете какъв съм(тенор, баритон или бас)

 

Тоновия обем ми е от Eb малка октава до Bb втора октава? 3 октави и половина! Бива :D Сега ми кажете към коя "порода" се водя? :metalist:

 

Мерси предварително!

 

Поздрави, Петър!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Eb малка октава до Bb втора октава! Истински музикант ме тества на пианото! Не съм учил грам солфеш! Като по-малък бях солист в хор, ама нещо много ме беше срам! :D От малък различни хора ми втълпяват, че имам голям тонов обем! Щях да се запиша на солфеш, ама се събрах с "неподходящите" хора и зех да ставам китарист! :D На 16 години съм, занимавам се с пеене от 4-5! До 8 годишен пях в хор, след което само с приятели! :( Кажете ми 'що за птица съм! Мен музиканта не можа да ме определи! :D Каза че тва е рядко срещано явление! :wow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж това:

photo-1130.gif

Та... според него си между алт и мецосопран! :D А ти си от мъжки пол все пак?!!

 

П.П.: Пише се солфеЖ! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не броиш и фалцета? Защото аз с фалцета имам почти същия диапазон, както и още няколко тона на нос. Ако е така, най-вероятно си баритон, може да пуснеш нещо да те чуем и ще ти кажем. А ако всичкото това пеене е само с глас - ти си ега си странната птица, по-странна и от мене...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страшно интересна диаграмка си копнал! :D

 

 

 

П.С. само че вида на гласа се определя не по диапазон, а по това къде са му преходите, а на диаграмката за съжаление не са означени... :exclaim:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даам, няма ги означени преходчетата :D , но общо взето диапазоните са определящи и по тях образно може да се видят видовете гласове! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преходи, тембър, височина... Всичко е от значение. Затова понолих човека при възможност да пусне нещо да го чуем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, пичове! :)

 

Фалцета не го броим естествено! Че аз с фалцет почти до края стигам на високите! Значи в крайна сметка съм накакъв баритон, така ли да разбирам? Трябва да запиша нещо и да ви го покажа. Разбира се, нямам никакви познания в областа на пеене, освен вродените! Една техника не знам! Преди можех да пея на фалцет песните на AC/DC. Ама скоро не съм, ще трябва да запиша нещо и да ви го пратя...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че аз с фалцет почти до края стигам на високите!

Ехе, айде сега! Отиди при свестен преподавател да те определи и да се приключи! Как така ще стигаш почти до края на високите? :):cheers: Разбирам- явно имаш голям диапазон и доста височини, но чак пък толкова! :cheers: А и както каза колегата LOE след време ще имаш съвсем различен глас и ще развиеш повече низините за сметка на височините и т.н. процеси, които ще настъпят след мутацията! А и преди всичко тук не сме на състезание кой колко има (как го ползва е важното)! :cheers: Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно е, малко се изхвърлих! Но нали казах почти до края! :cheers: Почти е доста условна дума...Довечера ще се проверя при друг музикант, но съм убеден че той пак ще ме отчете на тоя диапазон, горе-долу... :wow: Значи в крайна сметка за сега съм някакво подобие на баритон! :) Така ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не може да си баритон! По твойте думи хващаш тонове от алт и мецосопран (които са женски гласове), да предположим, че си висок тенор! А най- добре да те разпее някой разбиращ и да ти каже! :) Успех! :cheers::cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Висок тенор съм, значи...Кофти глас за мъж! :cheers: Дано се промени! :) Някъде по компютъра трябва да имам записи от преди време, дори и да са в .wav! Ще кача после! :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.