Manolev Публикувано Юли 16, 2006 Публикувано Юли 16, 2006 Колеги вокали, Имам една молба към вас! :idea: Ще ви помоля да ми кажете какъв съм(тенор, баритон или бас) Тоновия обем ми е от Eb малка октава до Bb втора октава? 3 октави и половина! Бива Сега ми кажете към коя "порода" се водя? Мерси предварително! Поздрави, Петър! Цитирай
toshevski Отговорено Юли 17, 2006 Отговорено Юли 17, 2006 Това не е възможно! Според мен си се объркал с една октава нагоре! Я пак?! Цитирай
Manolev Отговорено Юли 17, 2006 Автор Отговорено Юли 17, 2006 Eb малка октава до Bb втора октава! Истински музикант ме тества на пианото! Не съм учил грам солфеш! Като по-малък бях солист в хор, ама нещо много ме беше срам! От малък различни хора ми втълпяват, че имам голям тонов обем! Щях да се запиша на солфеш, ама се събрах с "неподходящите" хора и зех да ставам китарист! На 16 години съм, занимавам се с пеене от 4-5! До 8 годишен пях в хор, след което само с приятели! Кажете ми 'що за птица съм! Мен музиканта не можа да ме определи! Каза че тва е рядко срещано явление! :wow: Цитирай
toshevski Отговорено Юли 17, 2006 Отговорено Юли 17, 2006 Виж това: Та... според него си между алт и мецосопран! А ти си от мъжки пол все пак?!! П.П.: Пише се солфеЖ! Цитирай
CorvusCorax Отговорено Юли 17, 2006 Отговорено Юли 17, 2006 Да не броиш и фалцета? Защото аз с фалцета имам почти същия диапазон, както и още няколко тона на нос. Ако е така, най-вероятно си баритон, може да пуснеш нещо да те чуем и ще ти кажем. А ако всичкото това пеене е само с глас - ти си ега си странната птица, по-странна и от мене... Цитирай
AlFiA Отговорено Юли 17, 2006 Отговорено Юли 17, 2006 Страшно интересна диаграмка си копнал! П.С. само че вида на гласа се определя не по диапазон, а по това къде са му преходите, а на диаграмката за съжаление не са означени... :exclaim: Цитирай
toshevski Отговорено Юли 17, 2006 Отговорено Юли 17, 2006 Даам, няма ги означени преходчетата , но общо взето диапазоните са определящи и по тях образно може да се видят видовете гласове! Цитирай
CorvusCorax Отговорено Юли 17, 2006 Отговорено Юли 17, 2006 Преходи, тембър, височина... Всичко е от значение. Затова понолих човека при възможност да пусне нещо да го чуем. Цитирай
LOE Отговорено Юли 17, 2006 Отговорено Юли 17, 2006 пич, ти ако наистина си на 16 не си никакъв, тей като до 3-5 години гласът ти няма да има нищо общо със сегашния Цитирай
Manolev Отговорено Юли 17, 2006 Автор Отговорено Юли 17, 2006 Мерси, пичове! Фалцета не го броим естествено! Че аз с фалцет почти до края стигам на високите! Значи в крайна сметка съм накакъв баритон, така ли да разбирам? Трябва да запиша нещо и да ви го покажа. Разбира се, нямам никакви познания в областа на пеене, освен вродените! Една техника не знам! Преди можех да пея на фалцет песните на AC/DC. Ама скоро не съм, ще трябва да запиша нещо и да ви го пратя... Цитирай
toshevski Отговорено Юли 17, 2006 Отговорено Юли 17, 2006 Че аз с фалцет почти до края стигам на високите! Ехе, айде сега! Отиди при свестен преподавател да те определи и да се приключи! Как така ще стигаш почти до края на високите? Разбирам- явно имаш голям диапазон и доста височини, но чак пък толкова! А и както каза колегата LOE след време ще имаш съвсем различен глас и ще развиеш повече низините за сметка на височините и т.н. процеси, които ще настъпят след мутацията! А и преди всичко тук не сме на състезание кой колко има (как го ползва е важното)! Успех! Цитирай
Manolev Отговорено Юли 17, 2006 Автор Отговорено Юли 17, 2006 Верно е, малко се изхвърлих! Но нали казах почти до края! Почти е доста условна дума...Довечера ще се проверя при друг музикант, но съм убеден че той пак ще ме отчете на тоя диапазон, горе-долу... :wow: Значи в крайна сметка за сега съм някакво подобие на баритон! Така ли? Цитирай
toshevski Отговорено Юли 17, 2006 Отговорено Юли 17, 2006 Не може да си баритон! По твойте думи хващаш тонове от алт и мецосопран (които са женски гласове), да предположим, че си висок тенор! А най- добре да те разпее някой разбиращ и да ти каже! Успех! Цитирай
LOE Отговорено Юли 17, 2006 Отговорено Юли 17, 2006 Може и да изкарва тоновете с микс... то и аз вадя към 5 октави "звуци" но не всичките са особенно благи за ушите Цитирай
Manolev Отговорено Юли 17, 2006 Автор Отговорено Юли 17, 2006 Висок тенор съм, значи...Кофти глас за мъж! Дано се промени! Някъде по компютъра трябва да имам записи от преди време, дори и да са в .wav! Ще кача после! Цитирай
Recommended Posts