Xsert Публикувано Ноември 26, 2012 Share Публикувано Ноември 26, 2012 YOUTUBE https://soundcloud.com/dimitar-rujinov/x-sert-meteorum SOUNDCLOUD Enjoy 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SGEORGE Отговорено Ноември 26, 2012 Share Отговорено Ноември 26, 2012 Много добро. Въпреки, че не точно dub-step ми излиза в главата като го слушам. Поздравления! Ще издадеш ли нещо от кухнята? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Xsert Отговорено Ноември 26, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 26, 2012 Ами работя с FL Studio 9 producer edition, като използвам само вградените генератори, ефекти, еквалайзери и компресори.Нищо допълнително не съм инсталирал.Просто от много време ми е хоби и горе долу съм се научил как с малкото възможности да изкарам що годе приличен звук.Като основен генератор на звуци ползвам Sytrus, който си е включен в FL.Като компресор на мастъра ползвам Maximus Разгледай профила ми в Soundcloud може и нещо от другите парчета да ти хареса Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vane Отговорено Ноември 27, 2012 Share Отговорено Ноември 27, 2012 Има малко 90-тарско звучене, което обаче е само за хубаво. Поздравления Имам само една малка забележка - според мен имаш едни пикове на фигурите, които започват от 01:08 и от 04:07. Ако е нарочно, съм ок, но ако не е, би било хубаво да ги обереш. Поздрави и успех!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Xsert Отговорено Ноември 28, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 28, 2012 Да, съгласен съм за пиковете.Точно там не знам защо но ниските среди скачат до небето.Компресора не ги обира пак не знам защо при положение че в останалото време се справя добре.Може би трябва да сложа компресор на самия инструмент...Как да е мерси за мнението Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misterj Отговорено Ноември 28, 2012 Share Отговорено Ноември 28, 2012 Без автоматизация няма да минеш на тези места. Не разчитай на компресора да ти обере пиковете, а си автоматизирай LFO-то или ако не можеш, просто автоматизирай силата на звука. Можеш естествено да пробваш с автоматизация и на самия компресор с бърза атака, бърз релийз и по-голямо рейшио, което на практика ще го превърне в един лимитер. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Xsert Отговорено Ноември 28, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 28, 2012 misterj благодаря ти за компетентното мнение!Определено ще се вслушам. Имам един въпрос понеже виждам че разбираш.Как се е получил съб-баса.Дали изпъква прекалено много?Понеже композицията ми е в такива тонове че съб-баса ако слезе до тях въобще няма да се чува освен ако не се слуша с брутално узвочение.Затова съм качил съб-баса с една октава, като просто чрез еквалайзер на неговия канал съм вдигнал левъла на 15-50Hz. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aarab Отговорено Декември 2, 2012 Share Отговорено Декември 2, 2012 На мен ударните не ми звучат, касата ти е глуха, и като цяло бийте седи на заден фон, а в тази музика нещата не трябва да са точно така PS: Компресор на всеки канал, но в случая гледай да ползваш и automation за да няма големи разлики... И максимус е някакъв максимайзер, доколкото помня, разгледай Multiband Compression на мастър канала, по-добър е от Maximus. Дръпни си Albino и Itchy Synths, подходящи са за теб и е по-малко играчка Помисли по-дкоро за дръм секцията, иначе композицията ми хареса (с изключение на дългия бридж преди съб баса). Успех и дано не се засегнеш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Xsert Отговорено Декември 2, 2012 Автор Share Отговорено Декември 2, 2012 aarab въобще не съм се засегнал.Благодаря ти за градивната критика.В началото на "техно" частта касата е по-глуха нарочно, за да може след това по-време на дъбстеп частта да има по силен акцент на нея.Не знам дали говориш за тази част.Ако говориш за касата по време на съб баса(дропа) дали ще можеш да ми дадеш някакъв съвет как може да изпъкне пвоече. Може би повече среди?Или по висок тон? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misterj Отговорено Декември 2, 2012 Share Отговорено Декември 2, 2012 (Редактирано) Сега се прибирам, ако не забравя утре, ще го чуя на мониторите. Суб-басът по принцип едва ли някой ще го чуе на лаптоп или нормални слушалки, така че го прави повече за чувство ако се свири в клубове. Не прекалявай със силата му, защото взема много от хедрума и динамичността. Относно касата - обикновено в жанра се ползва 909 с наслагвания. Редактирано Декември 2, 2012 от misterj Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a1RwalK Отговорено Декември 3, 2012 Share Отговорено Декември 3, 2012 Трябва си и reverb на snare-а все пак е дъбстеп. Лично според мен с по-разредени каси ще звучи по-добре dubstep часта. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts