Johnson Публикувано Ноември 18, 2012 Публикувано Ноември 18, 2012 (Редактирано) Привет! Имам една стара акустична "Орфей", която реших да пооправя сам, понеже няма лютиери наоколо. Нямам опит с такива занимания, затова моля за малко помощ - няма лак върху нея, какъв да използвам (ако може и марка дайте)? С четка ли да мажа или спрей? Отделно има и няколко чуквания, с каква боя да ги замажа? Благодаря ви предварително! Редактирано Ноември 18, 2012 от Johnson Цитирай
tatkoogi Отговорено Ноември 18, 2012 Отговорено Ноември 18, 2012 Нямам опит с такива занимания... С четка ли да мажа или спрей? Отделно има и няколко чуквания, с каква боя да ги замажа? Привет! Първо с боя се боядисва /мажеше баба ми на обора стените - сещаш се с какво!/ и второ предвид цитата, по-добре не започвай, защото и със спрей ще Омажеш всичко! Тва според мен, ама струва ми се не те свърта така, че поразрови темите - не е толкова трудно! Успех! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 19, 2012 Отговорено Ноември 19, 2012 (Редактирано) Aкустичните китари най-често са боядисани с нитроцелулозни лакове, при това доста тънък слов, доста пипкава, но занимателна алтернатива е шеллакът(Shellac, French polish), за който можеш да прочетеш из нета. При шеллакът няма да ти трябва и пистолет - всичко става на ръка - това е един "класически" начин за боядисване на инструменти. Най добре първо пробвай да боядисваш нещо друго, преди да стигнеш до китарата. Редактирано Ноември 19, 2012 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts