Jump to content
Българският форум за музиканти

За и против школите !


Recommended Posts

Вчера се заварза интересен диспут по тая тема,провокиран от вапроса за координацията! Молиа кажете вашто мнение и се обосножете! За или против школите !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ебати глупостите според мен ,ако човек не свири школи ,ще e много назад с материала(лично мнение).Аз уважавам школите ,защото много неща много да се научат от тях и по-интересно с тях.Винаги можеш да научиш нещо ново!!!

Еми това е от мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Съвсем уместен е въпроса !

Ей сега ще се появят една камара,дето ще плюят по школите и по нас,дето ги използваме,щото може и без тях,и колко велики барабанисти никога не са свирили по школи и т.н. и т.н. ----- ще видиш ;)

:)

Редактирано от eL_NinYo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Според мен ако някой е за или против школите трябва да се обоснове иначе мисля че няма смисъл да си дава мнението.Аз съм за защото са информация и могат да допринесат за развитието на даден музикант.

Редактирано от outsider
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем уместен е въпроса !

Ей сега ще се появят една камара,дето ще плюят по школите и по нас,дето ги използваме,щото може и без тях,и колко велики барабанисти никога не са свирили  по школи и т.н. и т.н. ----- ще видиш :D

  <_<

Еми ако бяха свирили по школи сигурно са щяли да бъдат още по-велики :D. Един грамотен барабанист четещ ноти, винаги може да си намери нещо полезно от някоя школа и това е. В школите са дадени упражнения, които не можеш да си ги измислиш. А и хубавото е, че от тези упражнения произлизат други. Тоест, свириш същото с крака, или водиш нещо с крака или упражненията ги свириш с обратни ръце... тоест водиш със слабата и т.н.......... За това спорът е малко безсмислен, защото който си мисли, че школите не вършат работа значи е ограничен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Честно да ти кажа бая от упражненията (смисъл технически), които видях като почнах да свиря по школи вече си ги бях измислил сам <_<

 

а и честно казано...мога да свиря доста технически упражения, но проблемът е, че изобщо не мога да ги използвам в музиката....това е основния проблем на безмозъчното свирене по школи.....според мен. Иначе си важно да си се образоваш...просто трябва да се напънеш и да намериш баланса-нещо което аз все още не успявам да направя :D

Редактирано от tupoto kopele
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми честно да ти кажа свиренето по школи не е безсмислено въобще! Тези упражнения те развиват като барабанист т.е. свириш по-добре и по уверено като цяло. Не отричам, че има школи, от които ползата е много малка, но все пак школи като Four Way Cordiation и Stick Control 1,2 ? Ти само тея мини и ше си факир... а, и със сигурност ще ги ползваш в свиренето. Даже ше свириш по съвсем друг начин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В началото бе словото, чак след това дойде мълчанието :happy: Щом е писано, за добро ще е. Всеки сам намира пътя си... Отделни фигури от етюди и упражнения са намерили място в репертоара ми, та дори и от школи на тлъсто оплютия някъде тук Добри Палиев... А неговите неравноделни хич не са за изпускане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз съм си построил цела школа у драгауевци,неми требет некви си професорчета да ми казват на мене как да свирим. :ph34r:

Шегата на страна! :arrow: Аз до сега не съм ползвал школи(писани).Уча се от касетофончето и най-вече от ДВД-то.Виждам някоя техника изсвирена от даден маниак и се захващам да я развивам,разгадавам и тн.Много често като при Коко ми се случва да извадя някое упражнение(техника) и да разбера,че аз вече я ползвам просто по по-различен начин.:ph34r:На мен така ми е по-лесно и за това не ползвам школи,нищо че с удоволствие бих се опитал да разгадая някоя.Със сигурност някой ден ще пробвам,но просто така съм си изградил навиците,че школите не влизат в тях.Предпочитам да използвам ушите си,отколкото очите;):happy:

Редактирано от bonzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля, че свиренето по школи е доста полезно, школите развиват кординацията,техниката и те не трябва да се подценяват.Това че някои се учат от двд е ок,но мисля че дръмара който показва дадено упражнение ,набляга само на основното,само да ни въведе.Примерно:ако вземем упражнения за парадидли,ако пусна едно двд на някой голям барабанист,той ще ми покаже три парадидала,как се свирят и да речем някакви комбинации,ако отворя школата стик контрол,там ще се зарина от парадидли

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.