makedonetsa Публикувано Юли 13, 2006 Публикувано Юли 13, 2006 Вчера се заварза интересен диспут по тая тема,провокиран от вапроса за координацията! Молиа кажете вашто мнение и се обосножете! За или против школите !
makedonetsa Отговорено Юли 13, 2006 Автор Отговорено Юли 13, 2006 Аре бе хора никои ли ниама мнение по тая тема
The Crow Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 Ебати глупостите според мен ,ако човек не свири школи ,ще e много назад с материала(лично мнение).Аз уважавам школите ,защото много неща много да се научат от тях и по-интересно с тях.Винаги можеш да научиш нещо ново!!! Еми това е от мен.
eL_NinYo Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 Такава тема вече си имаме - пишете в нея !!!!!!!!!!! http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%F8%EA%EE%EB%E8
Danny47 Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 Все пак ще го кажа тука - Що за тъп въпрос?!?!
eL_NinYo Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 (Редактирано) Съвсем уместен е въпроса ! Ей сега ще се появят една камара,дето ще плюят по школите и по нас,дето ги използваме,щото може и без тях,и колко велики барабанисти никога не са свирили по школи и т.н. и т.н. ----- ще видиш Редактирано Юли 13, 2006 от eL_NinYo
outsider Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 (Редактирано) Според мен ако някой е за или против школите трябва да се обоснове иначе мисля че няма смисъл да си дава мнението.Аз съм за защото са информация и могат да допринесат за развитието на даден музикант. Редактирано Юли 13, 2006 от outsider
Danny47 Отговорено Юли 14, 2006 Отговорено Юли 14, 2006 Съвсем уместен е въпроса !Ей сега ще се появят една камара,дето ще плюят по школите и по нас,дето ги използваме,щото може и без тях,и колко велики барабанисти никога не са свирили по школи и т.н. и т.н. ----- ще видиш Еми ако бяха свирили по школи сигурно са щяли да бъдат още по-велики . Един грамотен барабанист четещ ноти, винаги може да си намери нещо полезно от някоя школа и това е. В школите са дадени упражнения, които не можеш да си ги измислиш. А и хубавото е, че от тези упражнения произлизат други. Тоест, свириш същото с крака, или водиш нещо с крака или упражненията ги свириш с обратни ръце... тоест водиш със слабата и т.н.......... За това спорът е малко безсмислен, защото който си мисли, че школите не вършат работа значи е ограничен!
tupoto kopele Отговорено Юли 14, 2006 Отговорено Юли 14, 2006 (Редактирано) Честно да ти кажа бая от упражненията (смисъл технически), които видях като почнах да свиря по школи вече си ги бях измислил сам а и честно казано...мога да свиря доста технически упражения, но проблемът е, че изобщо не мога да ги използвам в музиката....това е основния проблем на безмозъчното свирене по школи.....според мен. Иначе си важно да си се образоваш...просто трябва да се напънеш и да намериш баланса-нещо което аз все още не успявам да направя Редактирано Юли 14, 2006 от tupoto kopele
Danny47 Отговорено Юли 14, 2006 Отговорено Юли 14, 2006 Ми честно да ти кажа свиренето по школи не е безсмислено въобще! Тези упражнения те развиват като барабанист т.е. свириш по-добре и по уверено като цяло. Не отричам, че има школи, от които ползата е много малка, но все пак школи като Four Way Cordiation и Stick Control 1,2 ? Ти само тея мини и ше си факир... а, и със сигурност ще ги ползваш в свиренето. Даже ше свириш по съвсем друг начин!
imperor Отговорено Юли 14, 2006 Отговорено Юли 14, 2006 В началото бе словото, чак след това дойде мълчанието Щом е писано, за добро ще е. Всеки сам намира пътя си... Отделни фигури от етюди и упражнения са намерили място в репертоара ми, та дори и от школи на тлъсто оплютия някъде тук Добри Палиев... А неговите неравноделни хич не са за изпускане!
bonzo Отговорено Юли 14, 2006 Отговорено Юли 14, 2006 (Редактирано) Аз съм си построил цела школа у драгауевци,неми требет некви си професорчета да ми казват на мене как да свирим. Шегата на страна! :arrow: Аз до сега не съм ползвал школи(писани).Уча се от касетофончето и най-вече от ДВД-то.Виждам някоя техника изсвирена от даден маниак и се захващам да я развивам,разгадавам и тн.Много често като при Коко ми се случва да извадя някое упражнение(техника) и да разбера,че аз вече я ползвам просто по по-различен начин.На мен така ми е по-лесно и за това не ползвам школи,нищо че с удоволствие бих се опитал да разгадая някоя.Със сигурност някой ден ще пробвам,но просто така съм си изградил навиците,че школите не влизат в тях.Предпочитам да използвам ушите си,отколкото очите Редактирано Юли 14, 2006 от bonzo
evans Отговорено Юли 14, 2006 Отговорено Юли 14, 2006 Аз мисля, че свиренето по школи е доста полезно, школите развиват кординацията,техниката и те не трябва да се подценяват.Това че някои се учат от двд е ок,но мисля че дръмара който показва дадено упражнение ,набляга само на основното,само да ни въведе.Примерно:ако вземем упражнения за парадидли,ако пусна едно двд на някой голям барабанист,той ще ми покаже три парадидала,как се свирят и да речем някакви комбинации,ако отворя школата стик контрол,там ще се зарина от парадидли
Recommended Posts