Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Ще взема под внимание критиките за ключетата в бъдещи проекти. А надписа го преписах така от оригинала - ако е грешка значи съм се подвел от тяхната. За буксите знам, но имах само тези на на Neutrik, а пласмасовите са CLIFF.

Ключето с пластмасовото лостче съм го взимал на "пиротска" - "безистена под колоните" магазинчето. Май този е техния сайт - Цък . Между другото там видях и такива захранващи букси за китарни ефекчета - от тези кръглите с гайката - само 30ст. На който му трябва - Цък.

Редактирано от patzo
Отговорено

Намерих платката в руския сайт,но там тя е със елементите и нямам идея как може да се ецне от онази картинка.Би ли споделил как се справи с този проблем.Имам мерак да се позанимавам малко.

Отговорено

Е естествено, че трябва да си я пренанчертаеш в някоя програма. Между другото в платката на руснака тук таме има дребни грешки. В някой съпротивления - най-вече май бяха там до уперационните усилватели. Опроводяването на единия поненциометър - май беше баса на лиид канала - трябва да се обърне. В схемата едия понетциометър май на усилването на лид канала (ако не се лъжа) на схемата е 1м, а на оригинала 50к. Може да увеличиш С32 и С61 те отговарят за горната честотна граница на слушалковия усилвател - няма нужда да е чак до 20000кх. Ако служалковия усилвател ти идва силно като при мен увиличаваш R76 и 96. Задния вход за китарата го направи така, че като няма включен жак да затваря веригата ( защото май не беше напранено на платката а на схемато го има). Преглеждай си схемата за да видиш кое къде е и тогава запоявай. Повечето съпротивления успях да ги проверя по цветния код от по-големи снимки в нета и всички съвпадат със схемата. В руския форум пишеше, че в опроводяването на едното реле има грешка в схемата, но това не те касае щом layout - та е опроводен правилно. Общо взето е това за което се сещам за сега.

Отговорено

Ясно аз това с преначертаването го направих.Използвах Пейнта на Уиндоуса и затрих всички елементи след което боядисах пътечките.После с ACDsee ги направих черни за да може да се направи по фото метода.Важното е пътечките да са точни и размера на платката да е точен.Ясно е че после ще има гледане от картинките за съпротивленията.В руския форум пише че платката е широка 245 мм дано да е точна картинката.Ако имам други въпроси ще питам пак.Благодаря за отговора

Отговорено

^ По скоро е 345мм. мойта е 350мм.

Преампа съм го правил единствено за себе си и няма да правя друг.

Айде за всички които ме питат и ще ме питат - ЦЪК . Във архива има разна информация която изнамерих на компа и съм сабирал от нета за Е530. Lay - файла също е там, оправих грешките за които се сетих - проверявайте си схемата ако има други. На снимките се виждат стойностите на потенциометрите. Ъпрейтнете си Sprint-Layout за да може да работи с файлове над 300мм. Мисля че там за връзките на малката платка с лампите и голямата бях направил допълнителен макрос(не съм сигурен) , - ако не ви излезе си ги направете.

Отговорено

И за всички които си мислят, че ще им излезе много евтино – се заблуждават. Ако искате всичко да е както трябва:

Платка – голяма е и 3 те излизат към 100лв.

Трансформатора е от tube-town.net – в бг никой не се нави на еденична бройка. Трафа, големите кондензатори и потенциометрите – 130лв. със доставката.

Жакове – към 20лв.

Кутия 45лв + 10 боядисване – 55лв.

Копчета – 10лв.

Всички други нещата към – 80лв.

Предени заден панел – ако си правите – 20лв.

Лампи 2 х 10лв – 20лв.

Грубо до тук: 435лв. Като се изключва голямо разкарване напрет-назад и труда.

Ако го правите за спорта – смело напред. Но ако си мислите, че ще прецакате системата може да се разочаровате и по-добре си намерете такъв втора ръка – намират се към 600лв.

Отговорено

Благодаря за полезната информация.Наистина няма да е лесно и ефтино но както каза за спорта :) Пък да видим какво ще се получи.

Отговорено

Ако има желаещи (като мене) да повторят проекта на Пацо ... хайде да направим едно ТКЗС за направата на платките за да ни направят по-добра цена в платкаджийницата ...евентуално и за доставката на трафа мога да опитам да направя договорка с германците за цена ...