Jump to content
Българският форум за музиканти

DIY Engl E530


Recommended Posts

Ще взема под внимание критиките за ключетата в бъдещи проекти. А надписа го преписах така от оригинала - ако е грешка значи съм се подвел от тяхната. За буксите знам, но имах само тези на на Neutrik, а пласмасовите са CLIFF.

 

Ключето с пластмасовото лостче съм го взимал на "пиротска" - "безистена под колоните" магазинчето. Май този е техния сайт - Цък . Между другото там видях и такива захранващи букси за китарни ефекчета - от тези кръглите с гайката - само 30ст. На който му трябва - Цък.

Редактирано от patzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих платката в руския сайт,но там тя е със елементите и нямам идея как може да се ецне от онази картинка.Би ли споделил как се справи с този проблем.Имам мерак да се позанимавам малко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е естествено, че трябва да си я пренанчертаеш в някоя програма. Между другото в платката на руснака тук таме има дребни грешки. В някой съпротивления - най-вече май бяха там до уперационните усилватели. Опроводяването на единия поненциометър - май беше баса на лиид канала - трябва да се обърне. В схемата едия понетциометър май на усилването на лид канала (ако не се лъжа) на схемата е 1м, а на оригинала 50к. Може да увеличиш С32 и С61 те отговарят за горната честотна граница на слушалковия усилвател - няма нужда да е чак до 20000кх. Ако служалковия усилвател ти идва силно като при мен увиличаваш R76 и 96. Задния вход за китарата го направи така, че като няма включен жак да затваря веригата ( защото май не беше напранено на платката а на схемато го има). Преглеждай си схемата за да видиш кое къде е и тогава запоявай. Повечето съпротивления успях да ги проверя по цветния код от по-големи снимки в нета и всички съвпадат със схемата. В руския форум пишеше, че в опроводяването на едното реле има грешка в схемата, но това не те касае щом layout - та е опроводен правилно. Общо взето е това за което се сещам за сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно аз това с преначертаването го направих.Използвах Пейнта на Уиндоуса и затрих всички елементи след което боядисах пътечките.После с ACDsee ги направих черни за да може да се направи по фото метода.Важното е пътечките да са точни и размера на платката да е точен.Ясно е че после ще има гледане от картинките за съпротивленията.В руския форум пише че платката е широка 245 мм дано да е точна картинката.Ако имам други въпроси ще питам пак.Благодаря за отговора

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ По скоро е 345мм. мойта е 350мм.

 

Преампа съм го правил единствено за себе си и няма да правя друг.

 

Айде за всички които ме питат и ще ме питат - ЦЪК . Във архива има разна информация която изнамерих на компа и съм сабирал от нета за Е530. Lay - файла също е там, оправих грешките за които се сетих - проверявайте си схемата ако има други. На снимките се виждат стойностите на потенциометрите. Ъпрейтнете си Sprint-Layout за да може да работи с файлове над 300мм. Мисля че там за връзките на малката платка с лампите и голямата бях направил допълнителен макрос(не съм сигурен) , - ако не ви излезе си ги направете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за всички които си мислят, че ще им излезе много евтино – се заблуждават. Ако искате всичко да е както трябва:

 

Платка – голяма е и 3 те излизат към 100лв.

Трансформатора е от tube-town.net – в бг никой не се нави на еденична бройка. Трафа, големите кондензатори и потенциометрите – 130лв. със доставката.

Жакове – към 20лв.

Кутия 45лв + 10 боядисване – 55лв.

Копчета – 10лв.

Всички други нещата към – 80лв.

Предени заден панел – ако си правите – 20лв.

Лампи 2 х 10лв – 20лв.

 

Грубо до тук: 435лв. Като се изключва голямо разкарване напрет-назад и труда.

 

Ако го правите за спорта – смело напред. Но ако си мислите, че ще прецакате системата може да се разочаровате и по-добре си намерете такъв втора ръка – намират се към 600лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за полезната информация.Наистина няма да е лесно и ефтино но както каза за спорта :) Пък да видим какво ще се получи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има желаещи (като мене) да повторят проекта на Пацо ... хайде да направим едно ТКЗС за направата на платките за да ни направят по-добра цена в платкаджийницата ...евентуално и за доставката на трафа мога да опитам да направя договорка с германците за цена ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.