soundcare Публикувано Ноември 3, 2012 Публикувано Ноември 3, 2012 Възрзал съм аутпута който е за слушалки на casio cdp200r с 1.4 кабел към maudio fast track в guitar/inst. инпута и се получава някакво пищене. Когато го вкарам в хлр входа на картатра го няма пищенето.Има ли как това пищене да изчезне. Цитирай
Mairomaster Отговорено Ноември 3, 2012 Отговорено Ноември 3, 2012 Не е особено правилно това което правиш. Изхода за слушалки е предназначен да включваш слушалки. Инструменталният вход е предназначен да включваш инструмент. Ако все пак искаш да записваш звука от клавира и нямаш друг начин (не знам какви други входове/изходи има налични), трябва да включиш стерео жак в изхода за слушалки, като от него вземеш само единия канал и го вкараш в линеен вход на звуковата карта. При този вариант е хубаво клавира да изкарва моно сигнал, че да е еднакъв сигнала в двата канала на изхода за слушалки. Този вариант също не е напълно редно да се прави, не гарантирам че няма да се оплеска нещо, но е по-добрата алтернатива. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Ноември 3, 2012 Отговорено Ноември 3, 2012 (Редактирано) Възрзал съм аутпута ИЗХОДА , който е за слушалки на casio cdp200r с 1.4 ??? кабел към maudio fast track в guitar/inst. инпута входа и се получава някакво пищене. Когато го вкарам в хлр XLR входа на картатра го няма пищенето.Има ли как това пищене да изчезне. Трудно може да се определи от разстояние защо има пищене. 1. вариант - може да се получи, ако кабелът дава накъсо един от стерео изходите. 2. изходното ниво от изхода може да е прекалено силно за входа, към който изпраща сигнала и да претоварва входото стъпало. Допълнително потвърждение за подобно поведение има фактът, че в XLR входа, който е за по-високо ниво, няма проблем. Изходът за слушалки е и за линеен изход по данни от фирмата: Phones/Output jack: Stereo standard jack; Output Impedance: 200Ω, Output Voltage: 1.5 V (RMS) MAX Има още един вариант - наличие на земни кръгове (ground loops). Решава се с DI box. Редактирано Ноември 3, 2012 от Parni_Valjak 2 Цитирай
soundcare Отговорено Ноември 3, 2012 Автор Отговорено Ноември 3, 2012 1.Кабелите са наред. 2.Това е единствен изход от клавира и няма други. Проблема се появява когато пусна Logic-a или друга програма която ползва саундкартата като Itunes.Когато картата е в режим само на директ монитор тогава няма това пищене, на мен целта ми е да го запиша с Logic. Цитирай
Mairomaster Отговорено Ноември 3, 2012 Отговорено Ноември 3, 2012 Да нямаш проблем с драйвърите? Когато записваш микрофон или китара примерно, става ли така? Цитирай
soundcare Отговорено Ноември 3, 2012 Автор Отговорено Ноември 3, 2012 За микрофона използвам XLR входа и нямам проблеми,а с китара или др. не съм пробвал.И на мен ми се струва,че най-може да е от драйвера, защото в XLR входа няма проблем с микрофона и клавира когато ги вкарам.В него обаче не излиза добре звука от клавира,защото предполагам е за микрофон предназначен. Май не съм единствен с проблема.Същият проблем и при мен. Ето ТУК Намерих Проблема Проблема идва от USB кабела на клавира които е вързан с компютъра.Когато махнах кабела всичко стана ОК.Пробвах и с други USB кабели, но все същата история.Няма значение така ме устройва - все пак искам да запиша от аудиото на клавира тъй,че така ме устройва. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Ноември 4, 2012 Отговорено Ноември 4, 2012 ... Има още един вариант - наличие на земни кръгове (ground loops). Решава се с DI box. 2 Цитирай
7thString Отговорено Ноември 4, 2012 Отговорено Ноември 4, 2012 ^^ Не си намерил проблема, а симптома, така, че имай едно наум, че може да избие подобен проблем в различни други ситуации. Цитирай
soundcare Отговорено Ноември 4, 2012 Автор Отговорено Ноември 4, 2012 Да прав си, но този проблем ми го прави на компютър и лаптоп.Реших, че може да е от драйвърите на компютъра или да не е заземен и за това да бучи,но щом избуча и на лаптопа - няма какво да го мъча и без това тази клавиатура няма нормални изходи и най-вероятно не е предназначена за тази цел а за по-юзърска. Цитирай
Recommended Posts